Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

A keresztény nő 8 típusa, akit el kellene venned!

Fábyverzum - Én és a problémáink

2017. november 28. - Fábyka

 „Aki jó feleséget talált, kincset talált, és elnyerte az Úr jóakaratát.” (Péld 18,22)

Éppen a keresztény öltözködési és magaviseleti szokásokról szerettem volna írni, amikor megtaláltam ezt a 2014-es cikket: itt.

Röviden és tömören meséli el, hogy milyen nőtől óvakodjunk egy kapcsolatban, ha és amennyiben keresztény férfiak vagyunk. Nyolc pontban összefoglalja „a Biblia állítását” arról, hogy milyen feleséget ne válasszon az ember magának.

A barátnőm így jellemezte ezt az írást, amikor felháborodottan átküldtem neki: „Annyira rossz, hogy már bosszankodni sem tudok rajta.” Elnézést kérek az írótól, ha netalán ezeket a sorokat olvassa. De őszintén, ezt még át kellene gondolni.

Felháborított, mert ilyen nincs! Eleve, mi az, hogy akit nem kellene elvenned? Ez nekem nem fér bele a fejembe! Mi az, hogy nem kellene elvennem? Ezt a kegyes maszlagot! Szerintem mindenki méltó a szeretetre, és mindenkinek szüksége is van a gondoskodásra! Vagy tévedek? Persze én is ismerek keresztény, hívő embereket, akik egyedül maradtak. De szerintem egyik sem azért mert díva, hitetlen, anyagias, veszekedő, irányító, mama kicsi lánya, vagy éppen függő lett volna.

entrepreneur-to-angel_153630990_1200x700.jpg

Feldühít ez az írás azért is, mert érintve vagyok! Mert igen több pontban is magamra ismertem. De vigyázzatok, mert ti is magatokra ismerhettek! Most nézzünk egy kicsit magunkba: ki az, aki nem anyagias néha? Az ember költsön sokat vagy éppen túl keveset, pörög a pénz körül. Ha tetszik, ha nem tetszik a világot többek között a pénz mozgatja, és mi ebben a világban élünk! Aztán a díva. Na ebben a pontban talán kicsit tudok azonosulni a szerzővel. Vagyis tudnék, ha nem ismernék bizonyos pillanataimban ebben is magamra. Nyilván az alázat nagyon fontos, de ebben is, mint minden másban, lehet fejlődni. A veszekedő. Mindenki kikel néha magából. Igen irányító is vagyok, és a mama pici lánya is! És tudjátok mit??? Szerintem van olyan férfi, akinek el kellene vennie!

Miért? Azért, mert emberek vagyunk. Mindenkinek van hibája. Szerintem egy keresztény család vagy párkapcsolat nem attól lesz jól működő, mert a nő vagy a férfi tökéletes. Hanem pusztán attól, hogy Istenre néznek, beismerik a hibájukat, és tudnak változni egymásért és egymással. Nem azt mondom sok tényező segíthet megtalálni a tökéletes párt. Nyilván előny, ha nem cigizik, nem iszik, nem felesel, nem szalad az anyjához. De komolyan, mit szeretnétek? Aki egy stepfordi feleséget akar, az programozzon magának egyet. Vagy legjobb, ha egyedül marad.

Tökéletes ember nincs! Csak számodra tökéletes van. Neki is lesznek hibái. Megtörténik, hogy néha mérgesen, türelmetlenül, vagy éppen fáradtan ér haza. A szeretetedre fog vágyni és arra, hogy figyelj rá. De jöjjön is a lista!

A keresztény nő 8 típusa, akit el kellene venned:

  1. A hitben veled járó

Nem árt, ha hívő. (Ez számomra örök kérdés: lehet-e jó kapcsolata egy hívő és egy nem hívő személynek? Ha tudtok valami hasznos infót, akkor kommenteljetek légyszi!) Nem hátrány, ha olvassa veled a Bibliát, és tudtok együtt imádkozni, ha elviszi a gyerekeket hittanra. Ha Isten szeretetét tudja feléd közvetíteni. Meg ugye eleve az a cím, hogy a KERESZTÉNY nő 8 típusa, akit el kellene venned!

daily-bible-header.jpg

  1. A szerető

Kedves Férfiak! Mindenképpen olyan nőt válasszatok, aki szeret titeket. Mert lehet akármilyen tündibündi háziasszony, ha nem szeret, akkor nehezen fogja a hibáidat elviselni.

  1. A gondoskodó

A férfi a család feje, de a lelke a nő. Persze ez nem 50-50%, nem recept. De általában a nő neveli a gyerekeket, ő vezeti a háztartást. Ugye milyen jó, ha hazaérsz és van aki megöleljen, megpusziljon és megkérdezze: „Milyen napod volt drágám?” Ha egy nő gondoskodó, akkor figyelni fog rád és a szeretteidre.

  1. A meghallgató

Jól esik, ha meghallgatnak! Hát ezt tudja egy jó nő. Meghallgatni, értően, szeretően, és tanácsolni. Nem kiosztani, hanem szeretettel inteni. Értékeld, ha egy nő meghallgat. Mert az azt jelenti, hogy szeret és fontos vagy neki. Azt jelenti, hogy segíteni akar, és nyitott.

  1. A támogató

Persze tudom, a férfiak mindent megoldanak maguk is. De azért mondd meg nekem, nem esik jól, ha egy fárasztó nap után, vagy egy krízispillanatban átölel az asszony? Ha a problémákban melletted van, segít megoldást keresni, vagy csak meghallgat? Esetleg a munkádban és az életben tud motiválni és inspirálni? Dehogynem!

romantic-relationship-status.jpg

  1. Megértő

Szeresd azt a nőt, aki megért téged. Mert hidd el sokat küzd érte, hogy egyáltalán meg akarjon érteni. De kérlek, ne keverjétek össze a megértő nőt a palimadárral. A megértő nő, meghallgatja a problémáidat és elfogadja, hogy te is hibázhatsz. De szól, ha hülye vagy. Szól és közben is szeret.

  1. A türelmes

Színt kell valljak. Én türelmetlen vagyok. És pont ezért mondom, hogy nagyon becsüld meg a türelmes nőt. Mert a türelmes nők szelídek és jó indulatúak. Könnyű velük együtt élni. Tiszteletre méltóak.

  1. Aki jól főz

Ez az utolsó is nagyon fontos! Mert a család az étkezések során tölti együtt a legtöbb időt és nincs jobb, mint egy finomságokkal megrakott asztal körül beszélgetni. Az a nő, aki jól főz, nem rest másra sem. Az rendben tartja a család testi, szellemi és lelki életét! Ezenfelül még a haveroknak is el lehet vele dicsekedni. Értékelni kell azt a társat, aki azért dolgozik, hogy te jól érezd magad, és emellett még le is tud veled ülni a vacsinál beszélgetni.

family_picnic.jpg

Végül pedig ne feledjétek! Nincs tökéletes ember. Nem baj, ha nem tudsz minden pontot kipipálni ezen a listán, vagy a másik listán, vagy a saját listádon. Mert tökéletes ember nincs. Tökéletes kapcsolat nincs. Ti tudtok egymás számára tökéletessé válni!

Kommentben várom a véleményeket! A következő találkozásig puszil Titeket: Fábykátok

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7012971819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz 2017.11.29. 12:46:11

Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett. A fenti ...

Trackback: Szopás kannibalizmus 2017.11.29. 06:48:39

Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás. Meg egy kis morálfilozófia kételkedéstannal. Nem csak judeo-keresztényeknek, bár elsősorban nekik van rá szükségük.     A téma bővebben.        Abortusz tiltás biznisz.

Trackback: Vallási perverziók 2017.11.29. 06:48:25

Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás. Meg egy kis morálfilozófia kételkedéstannal. Nem csak judeo-keresztényeknek, bár elsősorban nekik van rá szükségük.

Trackback: Káin és Ábel szüleikkel 2017.11.29. 06:47:49

Káinnak és Ábelnek igen kínos lehetett látogatni a szüleiket, amikor azok unokákat követeltek rajtuk. Még jó, hogy Ádám nem mondja ki egyenesen; Fiúk dugjátok már meg anyátokat!  :-)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gchg 2017.11.29. 09:42:46

@Nancsibacsi: akkor járj kupiba. :p

A szex tanult dolog, ez tény. Senki nem születik szexistennek/istennőnek. Isten nem is azt várja el, hogy a házasságba gyakorlott szexelőkként menjünk. Nincs benne a Tízparancsolatban, pl.

Szóval: a szexet meg lehet tanulni. És milyen élvezetes a tanulási folyamat! :D

Akivel jó a kapcsolatom a nappaliban és a konyhában, azzal az ágyban is jó lesz. Aki a nappaliban meg a konyhában odafigyelő, előzékeny, figyelmes, nyitott, humoros, hajlandó tanulni, fejlődni, az pontosan ilyen lesz a hálószobában is. Aki a nappaliban meg a konyhában zárkózott, önző, prűd, gátlásos, csak magára gondol, az pontosan ilyen lesz a hálószobában is.

Ezért mondom azt, hogy nem "kell" kipróbálni a szexet a házasság előtt. Hogy milyen lesz a szex, azt pontosan lehet tudni abból, hogy milyen a kapcsolat. A technikát meg lehet tanulni (meg is kell), de a szex nem csak technika. Vagy akinek igen, az - mint mondtam - járjon kupiba. Ott megkapja a technikát. :p

És mielőtt még nekem esik ezért a fél internet, közlöm: próbáltam. Esküvő után szeretkeztünk először mindketten. Az első alkalom nem volt tökéletes, de hamar belejöttünk. :D Jelenleg négy gyereken "vagyunk túl". És az ismeretségi körömben sokan próbálták, hogy csak az esküvő után szeretkeztek. Úgy értem, nem csak a női fél, hanem mindketten. A legtöbben hívő keresztények, de van köztük ateista pár is. Egyiknek sem bomlott fel a házassága huszonegynéhány év után sem, mindannyian boldogok, és amennyire meg tudom ítélni (néhány páros női tagjával beszéltem már erről), a szexuális életük jó, változatos, örömteli. A kezdeti problémákon átlendültek, a technikát megtanulták, a kommunikációjuk működik az ágyban is. Nem kell sem több partner, sem előzetes próbálkozások, hogy a szex jól működjön. "Csak" odaszánás kell hozzá.

Most jön a szokásos kérdés, amit szintén gyakran megkapok: honnan tudom, hogy jó a szex, ha csak egy emberrel próbáltam, és nincs összehasonlítási alapom? Mire a válaszom: honnan veszed, hogy rossz a szexuális életünk? Nem vagy ott velünk a hálószobában. Nem látod közben a férjem arcát, az csak az enyém. :) Aki nem próbálta, nem tudhatja, milyen egész életében csak egyetlen partnerrel szeretkezni. _Nekünk_ jó. Nem cserélném el semmire. Élvezetes, változatos, rendszeres, kielégítő mindkettőnknek. Készült rólam fénykép szeretkezés után, ahogy elégedetten mosolygok. Szebb vagyok rajta, mint az esküvői fotókon. :) Minek kereskedjek máshol?

Aikiboxer 2017.11.29. 09:43:50

@Nancsibacsi: azt gondolom hogy nekem ebben nagyobb tapasztalatom van (mármint a hívő lányokban) és statisztikai alapon nem igaz amit vélsz. :)

panamcat 2017.11.29. 10:11:36

Elképesztő, hogy 2017-ben feljön egy ilyen téma..

Void Bunkoid 2017.11.29. 10:16:15

@panamcat: de a cikk nyelvezete, fogalmazásmódja is a cukiskodó szleng kifejezések ellenére is a 19. századot idézi.

Meg mi az hogy főzzön jól? Oké, nájsztuhev, de ha nem tud, akkor mivan? Majd akkor főzök én, ennyi. Vagy majd megtanul. Nem mindenki születik séfsapkával és michelincsillaggal, de el lehet sajátítani.

Jakab.gipsz 2017.11.29. 10:22:01

Jé mázlista vagyok. Egy megtalált engem.

Csak ne menne időnként az agyamra, pl, templomi esküvő, vagy meg kereszteljük a gyerekeket vagy sem, ok, legyen úgy ahogyan te akarod vagy szeretnéd, gondoltam és az ügy ellett intézve.

A gyerekeknek az a kevéske víz nem árthat meg.

Csak be ne tiltsa Beer püspök. Az lesz az igazi, ha ismét stikában keresztelünk, Úgy mint a komcsik alatt.

Püspök használj fül dugót, ha zavar a déli harangszó, a müezzin nyugi hangosabb lesz.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.11.29. 10:27:21

Kimaradt, hogy "ügyesen kezeli a guzsalyt" /Példabeszédek 31:19/
:)))

Melchi Zadok 2017.11.29. 10:28:05

En csodalkozom minden olyan emberen, aki a XXI. szd-ban egy agyoncenzurazott, agyonhamisitott kozel-keleti mesekonyvben talaja meg az elet nagy kerdesere a valaszt...
Nevetseges, vagy szanalmas? Meg nem tudtam eldonteni.

Melchi Zadok 2017.11.29. 10:30:44

Jakab gipsz: Engem 1969 januarjaban kereszteptek meg, nem stikaban, teljesen nyilvanosan. Apam az 50-es evekben hittanra jart.
Eleg mar a nevetseges martiromkodo hazugsagokbol!

citrix 2017.11.29. 10:36:05

A nagy kérdés az, van-e nő aki a fenti 8 pontnak megfelel és mint NŐ is ott van a helyén. Egészen pontosan ami nélkül nem sokat ér: jó a szexben.

Utó Pista 2017.11.29. 10:37:37

@Aikiboxer: A szex csak gyermekáldást hivatott szolgálni.
Szerintük.

csakférfi 2017.11.29. 10:38:43

Naív vagy és dühös.
Lázadsz az ellen ami nincs.
Elveszel a részletekben.

"22Amit az embertől megkívánnak, az a hűség, ezért jobb a szegény ember a hazugnál. ...
Salamon Példabeszédek könyve.
Ha hű vagy a társadhoz,onnantól kezdve a tulajdonságok amiket te negatívnak látsz .....jelentéktelenek lesznek.
Ha nem vagy "hűséges" akkor a negatív tulajdonságok hatványozódnak és a házasságod tönkre megy......elválsz.
Szenvedni fogsz a saját és a társadalom által rádvetített bűntudattól.
Ez az alap.
A többi...........közhely.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 10:42:05

Talán nem ért ha az ember mentálisan stabil, normálisan gondolkodású, gondolkozni tudó társat keres és kizárja a képzeletbeli barátokkal rendelkezőeket. Azok csak szaporodjanak egymással :-)

Ha KERESZTÉNY vagy abban hiszel, hogy valami kozmikus zsidó zombi örök életet adhat neked, ha szimbolikusan eszel a húsából és telepatikusan megüzened neki, hogy elfogadod őt mesterednek, és aki így cserébe eltávolíthatja a gonoszt a lelkedből, ami azért került oda, mert egy oldalbordádból lett nőt meggyőzött egy beszélő kígyó, hogy egyen a zsidó zombi apjának a varázsfájáról.

Ez teljesen hihető, világos és kicsit sem nonszensz!

erkolcstan.blog.hu/2012/09/06/kereszteny_vagy

Serény Vélemény 2017.11.29. 10:47:32

@gchg: Naja, teljesen igazad van, de ezt nem lehet elmagyarázni az emberi szempontból mindenféle téren aberrált, perverz és gusztustalan emberek által irányított hollywood által agymosott, pornófilmeken felnőtt, teljesen degenerált kultúrában szocializálódott tömegembereknek. Meg azt sem, hogy pusztán az az egy dolog, hogy a szülők szexuális értelemben hűségesek egymáshoz, milyen elképesztő különbséget jelent a gyerekeik javára a gyerekek kortársaival szemben...

csakférfi 2017.11.29. 10:49:49

@TanNé:
Gondolom az atombomba kifejlesztése és ledobása......amit köszönhetünk a tudománynak.....több meggyőző erőt tertalmaz mint "zombi jézus".
Komolyan hiszed hogy a tested a saját ellenséged és a halálodra törekszik? (Rákos sejtek pl.-ul)

Ad Dio 2017.11.29. 10:50:04

@TanNé:

Jajaja: meg a kisbaba is kannibál.

Menjél már innen az erőltetett hülyeségeiddel.

Cycmen 2017.11.29. 10:50:37

Keresztény nőt, csak az ALDI-ból!

Serény Vélemény 2017.11.29. 10:51:13

@TanNé: Én speciel a Jézus Krisztussal való személyes találkozás miatt hiszek abban, hogy 1) Ő él, 2) teljesen jól van. Márpedig én a biztonság kedvéért szeretek jóban lenni azzal az egy emberrel, aki kettőezer éve egyszer már meghalt, viszont ennek ellenére él...

Állítsuk meg a ......... 2017.11.29. 10:53:55

@Cycmen:
Azt a SPAR-ból kell

ja

tévedtem, mert ott az ördög tanyázik
angyalbőrben

Ad Dio 2017.11.29. 10:55:32

@TanNé:

"mert egy oldalbordádból lett nőt meggyőzött egy beszélő kígyó, hogy egyen a zsidó zombi apjának a varázsfájáról."

Fogalmam sincs ki vagy, de szinte 100%-ban biztos vagyok abban, hogy valaha bigott keresztény lehettél. Pont olyan ostobán tolod az antipropagandát, mint ahogy a bigott vallásosok szokták a maguk sületlenségeit.

És még mondja valaki, hogy az ateizmus nem vallás....

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 10:56:35

@Serény Vélemény:

Gyógyítható a betegséged.
Sőt mára már az ateizmusnak nevezett tagadásvallás is gyógyíthatóvá vált.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 10:58:20

@Ad Dio:

ateizmus: Tagadás vallás. Árnyékbox mások képzeletbeli barátaival. Egy ellen ideológia, ami maga is dogmatikus és logikátlan.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 11:02:19

@Állítsuk meg a .........:

az meg csak egy kaotikus vallás vezetői által kitalált szitokszó. Soha sem volt ilyen nevű vallás. Kb annyit jelent magyarul: paraszt

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 11:06:30

Anti Ateizmus facebook oldal:

Az ateizmus és a teizmus fölött is eljárt már az idő. Kinövi mindkét butaságát az emberiség.

www.facebook.com/AntiAteizmus/

Cycmen 2017.11.29. 11:08:08

@Állítsuk meg a .........: "Azt a SPAR-ból kell

ja

tévedtem, mert ott az ördög tanyázik
angyalbőrben"

A CBA-ban meg a pénztáros Erzsi! Na azt vedd feleségül vazze! Lesz otthon akcijós termék mindig!

Állítsuk meg a ......... 2017.11.29. 11:08:17

@TanNé:

tehát aki nem keresztény az paraszt
értem

csakférfi 2017.11.29. 11:09:07

@TanNé:
Paraszt vagyok.
Megtermelem magamnak azélelmet.
Hogyan tudod összemosni a két fogalmat?
Kérdeztem válaszolsz?
Vagy még idiótább baromságokat hangoztatsz?

sunabajnok 2017.11.29. 11:13:59

A keresztények ennyire előítéletesek másokkal szemben? Hát hol az elfogadás kérem szépen?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 11:14:41

@csakférfi:

Nagyon szívesen válaszolok. Mint írtam vallástudományi és történekem -tudományi tény, hogy nem létezett sehol sem a világon pogány nevezetű vallás. Az egy katolikusok által kitalált szitokszó, mint amikor valakit leparasztoznak. Azt is jelenti fordításilag egyébként. Vidéki földművelő tudatlan embert.

Az internet korában egy két jó kereső szó beütése a googlében és nem kell tőlem kérnek kioktatást.

csakférfi 2017.11.29. 11:19:14

@TanNé:
Tényleg azt hiszed hogy a saját tested a halálodra tőr?
Haldjunk szépen sorjában.
Vagy most is küldesz valami linket "hogy vírus terjedjen sz€t a gondoljodásomban"?

Állítsuk meg a ......... 2017.11.29. 11:20:07

@TanNé:

Te figyu
de olyan szentéletű nő, akit felsorol az írás
csak a kolostorokban fordul elő

Állítsuk meg a ......... 2017.11.29. 11:22:10

„Ti asszonyok, engedelmeskedjetek a ti férjeteknek, amiképpen illik az Úrban. Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, és ne legyetek irántuk keserű kedvűek / mogorvák / kemények (Kol 3,18-19).”

alárendeltség
ettől hánynom kell

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 11:24:44

@csakférfi:

Leírom neked néhány érthető mondatban. Sok nobel-dijas tudós volt elmebeteg is a tudósága mellett. Ok egyszerű. Nem az egyén egész gondolatrendszere hibás, hanem csak annak egy bizonyos irányultsága, része.

R. Dawkins állattanász, azaz zoológus, de inkább már sokkal előtte K.G. Jung pszichiáter feltárta, hogy "Isten" nem más mint egy hibás mém az emberi gondolkozásban. Nos ez a hibás mém viszont gyógyítható és már gyógyítják is. Gyógyító Vakcina GonolatVírusokkal.

Ezen írásom is egyben egy Gyógyító Vakcina GonolatVírus is.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 11:26:23

Carl Gustav Jung helyesen írva.
tehát a K = C

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.11.29. 11:32:15

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Te még egy keresztény nőkről szóló cikk alatt is képes vagy sorosozni?!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 11:35:35

@Frady Endre:
Te meg ismerhetsz engem a virtus.hu Valláskritika Vírtus főszerekesztőjeként. (IGe-ként) kb 280 író írásait gondoztam ott.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2017.11.29. 11:39:49

Isten = gyűjtőfogalom
1. emberek által teremtett fő mítoszlények
2. egy kényszerképzet, amit mi gyógyítunk

Dolphyn 2017.11.29. 11:46:07

A hívő - nem hívő párkapcsolatra szeretnék röviden reagálni:
Attól, hogy valaki nem vallásos, vagy nem keresi a vallást még lehet jó ember. Nyitott ember. Olyan, aki elfogadja, hogy bizonyos dolgokban nem egyezik a véleményetek vagy más az elképzelésed a világ működéséről.
Persze ehhez a hívő félnek is nyitottabbnak kell(ene) lennie és elfogadnia, hogy a Párja másképp gondolkodik a dolgokról. Nem rángatni vallási ünnepekre, belekényszeríteni helyzetekbe vagy 0-24 órás hittanórát és felolvasást tartni neki. Remélni lehet megtérést, erőltetni sosem!
Nálunk a felállás: keresztény feleség - nem hívő férj. Ő a legjobb ember akit ismerek!

2017.11.29. 11:48:14

Nagyon remélem, hogy el fog jönni az a nap, amikor be lesztek tiltva és gyűlöletbeszédért felelősségre lesztek vonva. Ti aljas, gátlástalan férgek.

Serény Vélemény 2017.11.29. 11:59:11

@Iván Gábor IGe: Ezt majd elmagyarázhatod Istennek. Bár, szerintem a fő probléma az, hogy akkor, amikor meg kell állnod előtte, akkor nem nagyon fog eszedbe jutni semmi okosság, meg semmi észérv, csak ott fogsz állni megszégyenülten, a szíved minden titka nyilvánvalóvá fog válni, az a pont, vagy inkább pontok is, amikor Isten szólt hozzád, és te a saját szíved és felfuvalkodott elméd hiábavalósága miatt nem voltál hajlandó rá hallgatni.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2017.11.29. 12:02:58

@Serény Vélemény:

Erre úgy szoktam viccesen én gyógyító jeleleggel válaszolni, hogy én "Isten" teremtőjével a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakuttyal vagyok jóban. Ja meg Zeusszal az Istenek istenével. A te kis harmadolt Jahve istenkéd nem játékos a nagypályán.

Ja és olvasgasd ezt:

istenteszt.blog.hu/

Nancsibacsi 2017.11.29. 12:05:34

@gchg: "akkor járj kupiba. :p"
Arra te szorulnál rá - te vittél haza fap.na vallásos csajt, nem én.

"Esküvő után szeretkeztünk először mindketten"
Tehát 1, azaz EGY esetből levonsz egy örökérvényű, és általános következtetést. Gratulálok :-D
Baz, de azt se tudod mi a jó szex - nincs is összehasonlítási alapod. A csajod se tudja. Vakok között a félszemű is király. Mondjuk az is igaz, hogy boldogok a tudatlanok - vagy mit mond a biblia...

Serény Vélemény 2017.11.29. 12:10:30

@Iván Gábor IGe: Mindenesetre azért vedd be a gyógyszereidet, mert addig vagy jól viszonylag...

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2017.11.29. 12:13:38

@Serény Vélemény:
Önkéntes alapú a gyógyításom.
Aki akar természetesen joga van hülyének maradni.
Akkor téged nem gyógyítalak.
Ennyi.

gchg 2017.11.29. 12:17:17

@Utó Pista: vicces, amikor egy nem keresztény azt próbálja megmagyarázni, miben hiszünk, miben nem. :D

Csak tájékoztatásul közlöm, hogy a keresztények nem csak gyermekáldás miatt szeretkeznek. legalább ilyen fontos az örömszerző funkciója is. Szexelnek a meddő párok is, a klimaxon túliak is, és lehet szeretkezni terhesség alatt is. A Bibliában egy egész könyv csak a testi szerelem, a szexualitás ünnepléséről szól (Énekek Éneke). De elég csak beütni azt a két szót, hogy "keresztény" meg "szex" a gugliba, és meg fogsz lepődni. ;)

A témában figyelmedbe ajánlom Liguori Szent Alfonz morálteológiai munkásságát: véleménye szerint a házasság nem szorul jóváírásra a gyermekek révén, az önmagában is értéket képvisel a pár szentségi kapcsolatában. Ebből következik az is, hogy a házastársi aktus önmagában is a szerelem kifejezésmódjaként jónak tekintendő. A lényegi cél a kölcsönös önátadás, aminek gyümölcse lehet a gyermek és a szexuális vágy csillapítása. IX. Pius 1871-ben egyháztanítói címmel ismerte el morálteológiai nézeteit.

gchg 2017.11.29. 12:22:50

@Nancsibacsi: :D :D :D én vagyok a csaj!!!!! :D :D :D Írtam is, hogy férjem van! :D Vicces, mennyire nem tudsz olvasni! :D Vajon átmennél szövegértésből a Pisa-teszten? ;)

Liberális körökben erre azt mondják, hogy hímsovinizmus. Fel se tételezted, hogy a beszélgetőpartnered esetleg nem férfi. :D

Tökre hidegen hagy, hogy minek tartasz. A személyeskedés amúgy sem kulturált módja a vitának, csak magadat minősíted vele.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2017.11.29. 12:23:47

@Állítsuk meg a .........:

Jómagam is magán-házasságban élek kb 20 éve. Gyerekünk is van természetesen. Mára már lejárt és ócskaságnak számít az egyházi és az állami házasság is.

gchg 2017.11.29. 12:32:30

@Nancsibacsi: boldogok a sajtkészítők. :D

Viccet félretéve: Máté evangéliuma 5. fejezet, Jézus ún. Hegyi Beszéde. Érdemes ismerni, még ha magasról tojsz is rá, ugyanis hozzátartozik az európai általános műveltséghez. A Bibliát nem lehet megkerülni, egy csomó képzőművészeti, zeneművészeti és irodalmi alkotás alapját képezi, amik értelmezhetetlenek a Biblia legalább felületes ismerete nélkül.
„Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.”

2017.11.29. 12:41:51

A keresztény tanítókat és megmondóembereket börtönbe kell zárni, ez nem vitás. A megtévesztett embereket meg meg kell tanítani a gondolkodásra és arra, hogy semmilyen formája nem elfogadható két ember alá-fölé rendelt viszonyának. Attól félek évszázados munka lesz ez.
A felsorolt elvárások három alkalmazottal megoldhatók: házvezetőnő, prostituált és pszichoterapeuta.
Aki pedig társsal akar együtt élni, az házasodjon, amíg létezik egyáltalán ez a kihalófélben lévő jogi intézmény. Aki nem egyedül szeret élni, az éljen együtt valakivel, akivel közösen tudnak együtt működni. Gyereket EGYÜTT kell nevelni, eltartani közösen kell a családot, a háztartási feladatokat közösen kell megoldani, egymással egyeztetve felosztva a feladatokat. Stb, stb.
A lelki részére ki sem térek, mindkét félnek azt kell éreznie, hogy biztonságban van, társa van.
Aki nem azt vallja a házasságról, az gyűlöletbeszédet folytat, az nem tekinti azonosnak a különböző nemeket.
Nem is értem, hogy ez az aljas propaganda hogy jelenhet meg 2017- ben még mindig.

Ad Dio 2017.11.29. 12:49:19

@TanNé:

Az a-teizmus NEM vallástagadás, hanem Isten nem létezésének a öööö.... hite.

Ad Dio 2017.11.29. 12:52:29

@TanNé:

Most látom. Te ebben a beszélgetésben 3 néven vagy jelen.

Te beteg vagy.

Én kérek elnézést hogy úgy álltam hozzád, mint egy egészségeshez. Nem fordul elő többet.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2017.11.29. 12:57:01

@Ad Dio:

Gyűjtőfogalmak léteznek, akár kicsi, akár nagy betűvel írjuk.

marha - Marha
autó - Autó
isten -Isten

Tehát Isten létezése tudományos tény. Ezért Marhák az ateisták, mert tagadják a valóságot.

Ad Dio 2017.11.29. 12:58:33

@IGe.

4 nem is 3...

Wildhunt 2017.11.29. 12:59:28

@sunabajnok: ha kölcsönös tiszteleten alapul, meg még uram bocsá' ismeritek is egymást, akkor ez kérdés sem kell legyen.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2017.11.29. 13:01:50

@Ad Dio:

Bárhány nevet regisztrálhatsz. Kár számolni.

2017.11.29. 13:21:58

@Serény Vélemény: Zseniális a lényeglátasod (gyk= irónia).

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2017.11.29. 13:23:49

@Ad Dio:

Ja és még a soknevű zsidó isten azaz

JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ...

is létezik, hiszen MiciMackó is létezik, mint egy kitalált mesefigura.

2017.11.29. 13:25:06

Csak a szokásos szexista, a nőt alárendeltnek, alsóbbrendűnek, a férfi szolgájának bemutató poszt egy "kereszténytől". És ezek fikázzák a muszlimokat. Röhej.

2017.11.29. 13:25:06

Csak a szokásos szexista, a nőt alárendeltnek, alsóbbrendűnek, a férfi szolgájának bemutató poszt egy "kereszténytől". És ezek fikázzák a muszlimokat. Röhej.

2017.11.29. 13:27:12

Van egyébként különbség férfi és nő között nem is kevés. De nem tartozik a különbözőségek közé a mosógép elindításának képessége vagy a hivatatásválasztás képessége.

sunabajnok 2017.11.29. 13:34:35

@Iván Gábor IGe: Az én férjem azt szokta mondani,hogy mire isten megteremtette a földi létet,addigra ők behúzták a villanykábeleket,hogy a fény is meglegyen.
Viccet félre. Örök vita lesz a van isten nincs isten...
De! Ameddig én a nem hívő elfogadom,és képes vagyok együtt élni hívőkkel,az sajnos fordítva nem állja meg a helyét.
A történelmet se felejtsük ki,hány millióan kellett hogy meghalljanak "isten" nevében a vallási háborúkban?

Amúgy a posztoló hány éves,hogy még mindig a megfelelő pontozás alapján keresi a másik felét?

sunabajnok 2017.11.29. 13:36:00

@Hortenz: Minden korábbi hozzászólásoddal egyetértek!
+1

csakférfi 2017.11.29. 13:36:42

@Ad Dio:
Igen Tanné beteg.
Meg nem is válaszol a kérdésemre.......süketel,mellébeszél.
Ugyanis semmi különbség hit tekintetében az orvostudomány és a vallás közt.
Nem tudjuk megmagyarázni tényekkel......de hiszünk benne.
Azok sem akik "művelik".
Itt tartunk.
Nem gondoltam volna egykoron hogy egy ateista(én) és Te egymást támogatva vitázunk msgukat épeszünek "hívő" emberekkel a bibliáról.
:)
Micsoda egy "világ".

Sluck Ödön 2017.11.29. 13:36:58

@gchg: Én egy csomó embert ismerek aki nem várt a házasságig és jó kapcsolatban él. Olyanokat is akik nem házasok és jó kapcsolatban élnek, meg olyanokat is akik rossz házasságban. Mindenki csinálja úgy ahogy jólesik. A gond akkor van amikor valaki a saját elgondolását rá akarja mindenáron kényszeríteni mindenki másra. (Te nem azt látom, nehogy támadásnak vedd)

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 13:39:46

@sunabajnok:

"Isten" nevét ki ne mondd, mert még kiderül, hogy egy zsidó istent imádsz! Ja és ez tagadásnál is igaz. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet Brian élete(HUN)- Kövezés

erkolcstan.blog.hu/2016/11/06/zsido_istent_imadsz

sunabajnok 2017.11.29. 13:43:41

@TanNé: Nem sűrűn használom írásban a kifejezést,de ha jól emlékszem akkor ha az írom,hogy isten kisbetűvel,akkor a fogalomról beszélek,ha pedig azt írom,hogy Isten,akkor személyről.
Akkor a te komment esetedben a figalomról beszélek. :D
Amúgy meg ne akarja már ezt is megmondani valaki,hogy mit vehetek a számra. Az olyan menjen tanyára élni,és szigetelje el magát a világtól.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 13:50:15

@sunabajnok:

Autó vs Isten

Autó. Nagy kezdőbetűvel írva, csak egy van belőle. Egy, ami valódi és igazi. UGYE MEKKORA BAROMSÁG?

erkolcstan.blog.hu/2017/02/02/auto_vs_isten

Sluck Ödön 2017.11.29. 13:54:24

@sunabajnok: Azért a pontosság kedvéért jegyezzük meg, hogy a legnagyobb pusztítást pont ateista rendszerek okozták, pontosabban olyanok akik földi isteneket imádtak (nak). Ez a hajlam függetlennek tűnik a hitbeli álláspontoktól, de a hit illetve a vallás mindig is jó ürügy volt.

csakférfi 2017.11.29. 13:54:30

@gchg:
A kedves asszony tisztességérebüszke, az erőszakos ember a vagyonára.
Példabeszédek könyve.
Sajnálatos hogy ennyi elvakult bigott ateista félremagyarázza a Bibliai tanításokat.
A feleségem református előzőleg kerrsztény volt. Olykor elkísérem a templomba. Magam nem vagyok istenhívő sőt tagadom a létezését.
Ám amikor megkértem a kezét felcsillant a szeme.
"Gyere hozzám feleségül"
Bárki bármit állít.....férfi és nő közt ez a valódi "hitvallás" a szeretetről.
:)

sunabajnok 2017.11.29. 13:54:50

@TanNé: Nekem ez kény nyelvtanórai anyag volt,nem erkölcsi. Anno vagy 3-5 éve belelapoztam a gyerek erkölcstan kömyvébe.... Hát... Azt is ütni kéne aki ezt kitalálta..

sunabajnok 2017.11.29. 13:56:21

@Sluck Ödön: Igazad van, gyorsan akartam keveset írni. Buszon ülök,épp a z epeköveim próbálnak elválni a veseköveimtől.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 14:00:59

@sunabajnok:

Gondolkodás és logika kérdése csak, hogy felfogd.
Mindenkinek megadatik ez a lehetőség.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 14:05:30

Dobogós lett ez az írás ebben a blogban.

Top 5 lista

még késik egy kicsit, de már az.

2017.11.29. 14:21:48

@sunabajnok: Az a baj, hogy a hit és erkölcstan bevezetésére ez volt a társadalom reakciója: mindenki otthon dühöng. Ennél azért kicsit komolyabb a dolog. Kábé lángolnia kellett volna a Kossuth térnek.

csakférfi 2017.11.29. 14:28:44

@TanNé:
"Az egyes jelenségek, személyek tevékenysége, cselekedetei erkölcsi megítélésében célszerűnek látszik néhány szempontot figyelembe venni:
Közismerten erkölcstelennek tekintett cselekmények elkerülése önmagában nem jelent megoldást a problémákra.
Erkölcstelen viszont csakis egy konkrét cselekedet lehet. Erkölcstelen személyről, személyek csoportjáról vagy tárgyakról beszélni a legtöbb esetben értelmetlen. Cselekedetnek lehet viszont tekinteni valamilyen mulasztást is.
Csak tudatos és szándékos cselekedet lehet erkölcstelen és csak olyan mértékben amilyen mértékben a következménye előre tudott és szándékolt volt.
Csak olyan cselekedet lehet erkölcstelen, amelyet a cselekvő szabad akaratából követ el és amelynek elkerülésére (vagy kevésbé rossz alternatíva választására) lehetősége volt."
Wiki idézet.

Kiemelném neked személy szerint .....mert elsőre nem fogtad fel.......
"Erkölcstelen személyről, személyek csoportjáról vagy tárgyakról beszélni a legtöbb esetben értelmetlen."

Amennyiben a keresztény erkölcsöt támadod.......logikai hibát vétesz.
Valamint nem tudsz más alternatívát kínálni a "gondolatvírus" nevű förmedvényed helyett.
Magyarul egy szóval:BUTA
Ennem az érzelmét nem párosítod remélem más asszociációval.
Értsd:szitokszó.

commentes nikk 2017.11.29. 14:33:15

Soha az életben nem kezdenék gyakorló keresztény nővel (már olyanra gondolok, aki imádkozik, templomba jár, és a gyerekeinket hittanra akarná járatni). Mondjuk a veszély már nem fenyeget, hogy ilyen helyzettel szembesüljek :)))

csakférfi 2017.11.29. 14:39:23

@commentes nikk:
Mi különbség van a "plázába járni bevásárolni a családdal és beülni egy moziba utána...meg megkajálni a mekibe"
Mint "aki imádkozik,templomba jár és a gyerekkeit hittanra járatja"?
Te mit tanítasz a gyerekeidnek?
Ne dolgozzatok lopjatok.
Ne higgyetek a "pénz és a karrier, az egzisztencia hülyrség".
Nos?

commentes nikk 2017.11.29. 14:50:09

@csakférfi: még nincs gyerek, de ha lesz, azt fogom neki tanítani, hogy ne dőljön be logikátlan félkegyelmű meséknek, és ne dumcsizzon képzeletbeli halott csávókkal, mert az ilyesmiért józan helyeken gumiszoba jár. Jó nagy tévedés, hogy erkölcsös, törvénytisztelő, jólnevelt, egyenes gerincű ember csak vallásos háttérrel lehet valaki (mintha ezt sugallnád). Nem fogom hittanra járatni, és nem fogom engedni, hogy vallásos maszlaggal tömjék a fejét, tökmindegy melyikkel, mind ugyanaz, mind pont ugyanaz a gyengéknek való lelki mankó, amit értelmes, felvilágosult ember legfeljebb kulturális érdekességként kezel, nem pedig konkrétan hisz abban, hogy egy kedves bácsi irányítja a sorsát a felhők fölül. Szerencsére a párom is így gondolja (nem is maradnánk együtt, ha vallásos lenne), és nem harcos ateisták vagyunk, csak mindketten oltári hülyeségnek gondoljuk a kereszténységet (meg a tolerancia jegyében az összes vallást).

sunabajnok 2017.11.29. 14:53:36

@csakférfi: Aki nem hívő az csak lophat és plázába jár? Van baj....

csakférfi 2017.11.29. 14:56:25

@Hortenz
Az érvelésed brilliáns.
Ehhez csak gratulálni tudok.
Baszki saját magad kevered ellentmondásba.
"megtévesztett embereket meg meg kell tanítani a gondolkodásra és arra, hogy semmilyen formája nem elfogadható két ember alá-fölé rendelt viszonyának. Attól félek évszázados munka lesz ez."
...
....A felsorolt elvárások három alkalmazottal megoldhatók: házvezetőnő, prostituált és pszichoterapeuta."

Azaz kifizetsz pénzzel embereket hogy végezzenek el helyetted munkát.....Neked.
Te vagy az úr azok meg a szolgák.
Ez nem alá-fölé rendeltség.
Te parancsolsz a pénzeddel azok meg végrehajtják.
Mit fogsz csinálni a pénzeddel? Ha nem lesz aki értéket rendeljen hozzá?
Megbeszéled vele.....egy papírfecnivel.....a lelki ügyeidet?
Baszki. Ez egy nagy marhaság.

sunabajnok 2017.11.29. 15:00:32

@csakférfi: Nem érted amit Hortenz mond. Egy feleségben ne a cselédet keresd. A cselédekért fizess. A feleség nem házvezetőnő,kurva,meg pszihomókus.
Ennyi erővel amit a feleségednek tudni kell, (főzni,mosni,takarítani,a kedvedben járni) azt neked is tudnod kell egy házasságban nyújtani. Érv?

csakférfi 2017.11.29. 15:02:18

@commentes nikk:
Ja én nem sugallok neked semmit.
Legfőképp nem hiszem hogy van isten.
Akkor bizonyára a tízparancsolat ......első hátom kilőve neked és nekem.....nem mérvadó.
Ugyanis ezt nagyívben elfelejtik ateisták.
Tévedsz.
Zehát mi különbség van?
Mert erre nem válaszoltál.....csak "sugallatokra" hivatkozol.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.11.29. 15:04:43

@commentes nikk:

Judeo-kereszténység erkölcsi elítélése. Zombi Jézus

IGe harmadik prédikációja.

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

csakférfi 2017.11.29. 15:07:03

@sunabajnok:
Szerelem? Boldogság?
Mond ez neked valamit?
51 vagyok.
20 év után elváltam
Hívő asszonnyal élek 6 éve.
A gyerekeim önszántukból nem járnak hittanra.
Mégis hisznek pedig tudják én azt állítom nincs isten.
A nevelt gyetekeim 16 és 18 évesek
Miről kellene engem "felvilágosítani"?

commentes nikk 2017.11.29. 15:07:45

@csakférfi: az a baj, hogy azt se értem igazán, mit akarsz kérdezni vagy mondani, nem igazán tudod kifejezni magad. Rohadtul nem akarok neked semmire válaszolni, reflektáltam arra, amit írtál, de nem hiszem, hogy beszélgetnivalónk lenne, szerintem irracionális hülyeség a hited, te nyilván hasonló szépeket gondolsz rólam, hitvitába meg fölösleges belemenni, mert képzeletbeli dolgok tárgyában soha nem lehet dűlőre jutni. Hidd akkor azt, hogy aki nem hittanon térdel, az plázában zombul és gyilkosnak készül felnőttkorára :))))))

sunabajnok 2017.11.29. 15:11:00

@csakférfi: Nekem csak ez mond. A házasságom alapja a kölcsönös tisztelet. A vallás egy huszadrangú dolog a kapcsolatunknak. Hortenz is azt mondta,ha a posztoló pontozási rendszere a jó keresztény kapcsolat alapja,akkor az nem a kölcsönösségen alapszín,hanem az alá-fölé rendeltségen.

csakférfi 2017.11.29. 19:47:23

@sunabajnok:
"A házasságom alapja a kölcsönös tisztelet. A vallás egy huszadrangú dolog a kapcsolatunknak. "
Bingo.
Végre egyetértünk....a vallás 20...100 rangú.
Ezért falls a poszt és a vallásos embereket ekézni.
:)
@commentes nikk: Érthető vagy ezen is vitázni akarsz??
:)

Az Ellenálló 2017.11.30. 20:08:07

Egy vallásnak sincs joga beleszólni senkinek a magánéletébe. Szóval ezen tanácsokat mindenki tartsa meg magának, az utolsó meg különösen rossz, mert így is jellemző nálunk a "nőt a konyhába" mentalitás. Egyébként egy vallásos és egy nem vallásos vagy eltérő vallású személy csak akkor tudnak együtt élni sokáig, ha mindketten türelmesek és elfogadóak. Persze vitázni lehet, de csak óvatosan az érzékeny témákkal.

2017.12.07. 11:35:03

Ezt a qrwa modoros "ha és amennyiben" szófordulatot már igazán el lehetne felejteni.

2018.01.08. 18:37:12

@Aikiboxer: a szex az tanulható, ha valaki végképp fatökű impotens, 2 perces, vagy libidó hiányos annak ott a 2 keze meg a szája, segíthet a másikon vele, bár ez a libidó dolog a nőkön szokott kiütközni mikor valami plusz ajándéknak tartja hogy pinát ad a párjának és hajlandó azt a kegyet megengedni hogy a másik élvezze a testét. na az ilyen ostoba picsákra mondom azt hogy kár volt lukat növesztenie a lába közé, mehetne zárdába apácának, aztán ott duzzoghat a főnővér előtt ha elviseli :D

2018.01.08. 20:09:10

@Állítsuk meg a .........: ha ár eszük nem nőtt a nők többségének a pina mellé legalább valakit kövessenek már akinek van.
Semmi alárendeltség nincs ebben csak puszta tény

2018.01.08. 20:12:39

@gchg: felesleges leállni egy szóra is ezzel a vén bugris kreténnel, kimondottan az a fajta balfasz a hapi akire a szomszédai is csak mutogatnak, a kollégai meg messze kerülik, de poén mikor mindenhol kifejti hogy a fiatal generációk mekkora lusta ingyenélő senki, de bezzeg ő meg a korosztálya :D
szenilis vén barom.
süti beállítások módosítása