Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

A vágy villamosa…

2017. december 12. - szoljbeapapnak

A Szólj Be a Papnak! egy újabb eseményére került sor nemrégen egy villamoson. Két pap, két lelkész és három fogyasztóvédő jelenlétében. Eredetileg a villamos mindkét oldalán Jézus alakja lett volna ábrázolva: megfeszítve, két nagy cekker ajándékkal a kezében! Sokatmondó, hogy nem mertük ábrázolni, miközben mindannyian  tudjuk, hogy ez a valóság. Ha nem ez lenne, ugyan mit keresnének fogyasztóvédők a karácsonyi vágyaink villamosán?

Miközben végigzötykölődtünk a fűtött villamoson, visszagondoltam arra a didergős, istállószagú első karácsonyra, amikor Mária ugyancsak zötykölődve érkezett meg Betlehembe, de egy szamár hátán. Nem arról volt szó, hogy nem adták át neki a helyet a villamoson, hanem hogy sehol sem volt számukra hely.

dsc_0011.JPG

Fotó: Rogovics-Fehér Lajos 

Egy kérdés fogalmazódott meg bennem, amikor leszálltam a villamosról: ha az istállószagot felcserélik fenyőillatra, a hideget a meleg szobára, a nélkülözést a kényelemre, Jézust az ajándékokra, a világosságot a karácsonyi fényekre, és az angyali szózatot elnyomják az ünnepi leárazások rikkancsai, attól mi még az eredeti terméket kapjuk? Vagy, kedves fogyasztóvédők: lehet hogy már a karácsonyt is hamisítják?

Veres János, református lelkipásztor

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2713474053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ács Laci 2017.12.14. 16:01:36

Ma a karácsony már mindenről szól,csak pont magáról a karácsonyról nem nagyon.
süti beállítások módosítása