Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

7 keresztyén társasjáték nem csak keresztyéneknek

2018. január 16. - Fruzsanka

Még mindig tombol a társasjáték-őrület, fiatalabbak és idősebbek, ismerősökkel és ismeretlenekkel játszanak otthon, kocsmákban vagy könyvtárakban.

Talán Te is élvezettel csapsz le minden lehetőségre, amikor egy-egy újabb játék rejtelmeibe kaphatsz betekintést. Ezeket próbáltad már?

  1. Logisztori – Reformáció

Egy nyomozós játék, melynek során a játékvezető egy érdekesen megfogalmazott, rövid indító sztorit mesél el, majd feltesz egy kérdést, amelyre a csoport közösen keresi meg a megfelelő választ, barkochba kérdések segítségével.

A játékosoknak saját ismereteikre támaszkodva, egymással közreműködve kell kitalálniuk a megoldást.

Néhány beszédes cím a 80 közül: Sült lúd a zsinaton, Az ördögűző tintatartó, Zürichi kolbászevés, Divat és lakoma genfi módra...
Forrás

logisztori_3d.png

  1. Luther – A kártyajáték

A 16. században járunk, Luther Márton halála után. Követői és tisztelői közül legtöbben még lógó orral, reményvesztetten kérdezgetik egymástól: Hogyan tovább nélküle? Mitévők legyünk?

Néhányuk azonban nagyon is tudja, mi ilyenkor a teendő: minél részletesebben és a valósághoz minél hűbben le kell jegyezni a reformátor földi útjának eseményeit. Egyedül így tudnak méltó emléket állítani barátjuknak és professzoruknak a világ és az egyház okítására.

Maroknyi írnokcsapattá verbuválódnak tehát, és nekilátnak a nagy életrajz megírásának. Csak körmükre ne égjen a dolog! Az ördög azonban most sem alszik. A közös munka, mint az lenni szokott, ezúttal is kisebb versengésbe csap át…
Forrás

luther-a-kartyajatek-2.jpg

  1. Talentumok

Tulajdonképpen egy bibliai activity. A játék szókészlete bibliai eredetű, mégis sok ma is használatos kifejezéssel találkozhatunk benne. Ezeket kell a játékosoknak elmutogatni, lerajzolni vagy szavakkal körülírni.

A kártyalapok felépítése azonos: az egyszerű, konkrét jelentéstől az elvont szintig, az összetett szavaktól a több szavas kifejezéseken át egy-egy rövid igéig fokozatosan nehezedik.

A játék két nehézségi szintű kártyacsomagot tartalmaz, így a nehezebb szint még a rendszeresen activity-t játszók számára is kihívást jelent.
Forrás

a-030922.jpg

  1. Magvető – gyülekezetépítő stratégiai játék

A játék során egy képzeletbeli tartományban misszionáriusokra várnak a földek. A misszionáriusok célja, hogy felépítsék a saját gyülekezetüket. Egyéni karakterük van, egyikük számára az imádság a legfontosabb, másikuk számára az igeolvasás, a harmadiknak áldott minden cselekedete.

A gyülekezetépítés különböző szolgálatok beindításával lehetséges. Az emberi erő kevés, a misszionáriusok minden cselekedetét áldás kell, hogy kísérje.

A gyülekezet munkáját különböző, nem várt események is tarkítják. Ezek lehetnek jók és rosszak, mint ahogy a való életben is: a világgazdasági válság, vagy egy-egy drogos banda megjelenése a városban negatívan hat a gyülekezetre, ám egy városevangelizáció nem várt ébredést hozhat.

A cél nem az, hogy egymást legyőzzék, hanem hogy a szolgálatban egymást erősítsék. Ezért a játékelv úgy van kitalálva, hogy a játékosok óhatatlanul is keresik az egymáshoz vezető utakat, a közös szolgálatok lehetőségét.
Forrás

magveto.jpg

  1. Szókincstár

Történetmesélő társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek. A történetek kiszámíthatatlanul alakulnak, s egy-egy váratlanul bedobott szókártya furcsa vagy vicces csavarokat hozhat az eseményekben. A Szókincstár képein olyan képzeletet megmozgató karaktereket, élőlényeket, tárgyakat és helyszíneket látunk, amelyek segítségével mesét, történetet alkothatnak a játékosok.

A szabályfüzetben 12 játéklehetőséget és többféle szókártya-csomagot találunk gyerekek és felnőttek számára. A bibliai szókártyák segítenek a bibliai kifejezések jobb megértésében. A játék kiemelten fejleszti a szövegalkotási készséget, a verbális kommunikációt, a képzeletet és a kreativitást.
Forrás

a-030993.png

  1. Ezüstöm, aranyam...

Bibliai kártyajáték ókori pénzekkel. A játék során a résztvevők megismerhetik azokat a pénzeket és pénzértékeket, melyek Jézus idején használatban voltak. Találkoznak a pénzhez, vagyonhoz fűződő bibliai tanításokkal, és sok érdekes információval. A játék ötféle szabály szerint játszható.
Forrás

a-030978.jpg

  1. Könyvek Könyve bibliai társasjáték

Ehhez a játékhoz már mindenképp szükség van bibliaismeretre, de ha az megvan, akkor nagyon izgalmasnak ígérkezik. Néhány szó, mozdulat vagy éppen rajz segítségével kell kitalálni, hogy mi lehet a másik kezében rejlő kifejezés vagy idézet. Csak ki ne mondd, amit nem szabad!

A játék arra épít, hogy bár nem tudjuk, de majdnem szó szerint képesek vagyunk visszaidézni a Biblia legfontosabb gondolatait és tanításait. Ökumenikus játék, mivel olyan kifejezéseket tartalmaz, amik minden bibliafordításban azonosak vagy nagyon hasonlóak.

A cél megtalálni a Könyvek Könyvét az ódon könyvtár falai között. A játékot a kártyákon szereplő 165 mondattal is akár 3 órán át játszható ismétlődések nélkül, de okostelefonos alkalmazással bővíthető. Az Írás legyen veled!
Forrás

plakat-rajz-1024x724.jpg

Jó szórakozást! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1413579707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commentes nikk 2018.01.17. 12:51:08

Erről nagyjából az jut eszembe, mikor a Simpsonsban Bart Flanderséknél van, és társasozik Roddal és Toddal, Bart dob, lép, Todd pedig felkiált, hogy hurrá, ruhát adhatsz a leprásnak :))))

Fruzsanka 2018.01.17. 14:01:12

@commentes nikk: Jó pár amerikai sorozat szeret keresztyén kegyességi irányzatokat parodizálni. Mint ahogy teszik ezt sok minden mással is. Ebből azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket...;)

commentes nikk 2018.01.18. 13:45:29

@Fruzsanka: a leírás alapján erre nincs szükség.

melee sc 2019.04.25. 15:34:04

Sajnos tényleg egyik sem olyan amit kipróbálnék. De már én is agyaltam, hogy mi lehetne olyan keresztény téma amit társasban viszont látnék és nincs nagyon.
süti beállítások módosítása