Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Mit üzen egy mai fiatalnak a boldoggá avatás?

2018. április 19. - Zitttu

2018. május 1-jén boldoggá avatják Brenner Jánost.

Mit üzen nekünk ma egy boldoggá avatás? Mit üzen nekünk ma egy vértanúhalál?

Egy olyan személyt avatnak boldoggá, aki a mai fiatalságtól nincs is olyan távol, hiszen Brenner János 1931-ben született. Élete példaértékű és figyelemreméltó, hiszen egy olyan korban tett tanúságot hitéről, amikor nem volt szabad.

Ma, amikor senki sem tiltja, amikor senki sem nézi rossz szemmel, hogy hittanórákra, ministráns foglalkozásokra, keresztény közösségekbe, szentmisére járunk, vajon ma tudunk-e példaértékűen viselkedni? Tudunk-e vonzó, menő keresztények lenni a külvilág számára? Tudunk-e az egyetemen, a munkahelyen, a barátaink körében a hitünkről önfeledten és boldogan beszélni?

Úgy gondolom nehéz feladat ez a mai fiataloknak, nehéz ez, mikor annyi minden körülvesz minket, annyi minden van, ami eltereli a gondolatainkat.

Brenner János boldoggá avatása számomra egy figyelemfelhívás. Egy olyan példa, amely megmutatja, hogy igenis szükség van az egyházban a lelkes, szorgos, tanulni vágyó fiatalokra. Szükség van olyan személyekre, akik már korán hívást kapnak a papi életre, akik értik a fiatalok nyelvét, akik foglalkoznak a mai kor gyermekeivel. És mindezek mellett szükség van keresztény közösségekre, baráti beszélgetésekre, keresztény értékrendre.

Brenner János papi jelmondata a mára már elcsépelt, unalomig ismételt Róma 8,28: "Az Istent szeretőknek minden a javukra válik". Persze könnyű mondani, ha Istent szereted baj nem lehet, de vajon tényleg megéljük ezt, tiszta szívből, őszintén nézzünk magunkba és tegyük fel a kérdést, hogy kit helyezünk első helyre az életünkben. Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy abban a pillanatban fontosabb a barátunk, a családunk, a párunk, a telefonunk(!), mint egy pár perc csend, egy pár perc Istenre figyelés.

A boldoggá avatás kapcsán gondoljuk át, hogy a mi életünkben mennyire van jelen ez az életszerű kereszténység, a hit megélése.

Kívánom a hit példaértékű megélését a mai keresztény fiatalságnak, hiszen azt gondolom, hogy így tudunk a közös úton együtt haladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr6713840692

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kádár vs I.István király 2018.04.20. 07:38:48

I. István, született Vajk nem élt semmilyen általános emberi értékrend és erkölcs szerint példamutató, követendő és tisztelendő életet. Ölt és öletett, megkívánta és erőszakkal elvette mások vagyonát, nem szerette sem ellenségeit,...

Trackback: I. István a magyar történelem első bolsevikja 2018.04.20. 07:38:31

I. István véreskezű király, azaz Vajk volt a magyar történelem első magánvagyonok államosítását végrehajtó bolsevikja, a múltat végképp eltörölni szellemében. E külföldi seregek segítségével hatalomra került király adta oda önként a Bécsi medencét, (...

Trackback: Szent István erkölcse 2018.04.20. 07:38:15

Példa értékű szent a saját szektájában. Ezek szerint a judeokereszténység szerint erkölcsös dolog 11 éves gyerekkel házastársi kötelezettségeket teljesíttetni?  

Trackback: Feldunai gyepű nászajándékba 2018.04.20. 07:37:43

I. István és Gizella érdekházassága drága mulatság volt Magyarországnak. Nem nagyon tanítják tankönyvekben, hogy mai több megyényi terület volt a nászajándék, ja meg a "kenőpénz" a későbbi államalakulatot megváltoztató puccshoz. Mesés rajzfilmes feld...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2018.04.20. 07:37:22

"Persze könnyű mondani, ha Istent szereted baj nem lehet, de vajon tényleg megéljük ezt"

Hát persze! Ha valakit baj ért, akkor nyilván nem szerette eléggé istent.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2018.04.20. 07:39:29

Kádár vs I.István király

kadar_vs_i_istvan_kiraly_1363713596.JPG_600x317

I. István, született Vajk nem élt semmilyen általános emberi értékrend és erkölcs szerint példamutató, követendő és tisztelendő életet. Ölt és öletett, megkívánta és erőszakkal elvette mások vagyonát, nem szerette sem ellenségeit, sem családját, sem hazáját. Hazájának lakóira egy idegen hatalom kiszolgálójaként egy idegen ideológiát és vallást erőszakolt.

erkolcstan.blog.hu/2013/03/19/kadar_vs_i_istvan_kiraly_347

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.04.20. 07:41:09

@vilagnezet.blog.hu:

Nem Isten létezésével volt a gond eddig sem, hanem a tudományos meghatározásával. Hiszen azt sem tudták mi van, vagy mi nincs. Továbbá nem az a fő probléma, hogy nincs Isten, hanem az ellenkezője, hogy túl sok van. Túl sokat Istent teremtettek eddig az emberek.

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni, mert bizonyított. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet // Tehát feltárásra került Isten tudományos meghatározása. Innét már felesleges benne hinni és tagadni is, hiszen létezése tudományos tény.

istenteszt.blog.hu/

gigabursch 2018.04.20. 11:59:01

@vilagnezet.blog.hu:
Ne nehogy már az István a Király c. történelmi frédibéniből vegyed már a hatalmas tudásodat,.

Továbbá tűzzel vassal irtotta a táltosokat (aha, persze)
és bevezette a kereszténységet (aha, persze...)

retkeslaci 2018.04.23. 05:32:13

@TanNé: Nálad beakadt a lemez ezzel az isten definícióval.
Istenek léteznek, mint mítoszlények vagy pszichózisok. Tehát nem úgy léteznek, ahogy a vallások és egyházak állítják.
Úgy léteznek, ahogy a Pókember vagy a Hétszünyű Kapanyányimonyók.
Az ateisták is ezt mondják.

fitymafej 2018.05.20. 10:18:52

@retkeslaci: Az ateisták azt mondják, hogy egyik sem létezik. Illetve tükörként a bigott hívők elé tehetik, hogy kb. létezik mint ....
süti beállítások módosítása