Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Hajlam vagy betegség? Meleglobbi és Pride? Melegházasság és modern családok?

2017. október 14. - Tigu

Vannak, akik azt mondják, hogy a homoszexualitás egy propagált ideológia. Vannak, akik a homoszexualitás legmélyebb érzelmi és erkölcsi dilemmájában lépkednek fel s alá. Vannak, akik átható boldogsággal élik meg a homoszexualitás adta párkapcsolat örömét.

Ha már arra készülünk, hogy „beszóljunk a papnak”, akkor a vallást és az egyházat sem zárhatjuk ki az ajtón. Milyen identitást ad a keresztény létünk? A Biblia férfiről és nőről beszél, és a teremtett világ biológiai kirakóját sem tudjuk cáfolni. A szexualitás a szerelem egyik legszebb kifejeződése, amely az életet szolgálja, és célja az utódnemzés. De két meleg erre hogyan képes? Akkor az ő örömük nem az életet szolgálja? Ezer a kérdés, és ezer a válasz. Sokakat zavart össze Ferenc pápa, aki ezekkel a szavakkal élt: „Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?” Most akkor az egyház a melegek ellen vagy mellett van? És melyik egyházról beszélünk? Az evangélikus leszbikus püspökről? Kérdés kérdést követ.

Lesz miről beszélnünk október 16-án a Szólj Be a Papnak! következő alkalmán!

1476317_10201810500481667_980994762_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr9112949139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2017.10.15. 15:53:26

Tessék egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid051

(A legfelső sor a kép tetején, "Homoszexualitás". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá a "Szexualitás összetettsége" részt is, arról hogy egy embernek többféle neme van (biológiai, mentális, társadalmi, stb...), és hogy ezek nem mindig passzolnak egymáshoz.
süti beállítások módosítása