Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Hitvita - Laci atya vs Tibi atya ministránsa 1/4

Jézus Krisztus hogy tud másokat megváltani?

2018. augusztus 02. - szoljbeapapnak

Tokodi László atya, domonkos rendi szerzetes a Humbákfölde Fesztiválon, a Tisza partján bonyolódott hitvitába Tibi atya ministránsával.

A beszélgetést négy részben közöljük, az első nagy kérdés: Jézus Krisztus hogy tud másokat megváltani? 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr3014157173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.08.03. 21:28:40

Ilyen gyatra, a kereszténységet védelmező, pró és kontra érvelést, sajnos rendszeresen, hallunk.

Sajnos az a szomorú tény, hogy a megtestesült gonosz, a sátánfajzat Soros a politikailag korrekt egyeteme és a kommunikációja sikeres.

U.i. Tibi atya ministránsának az érvelése , még hagyján, (egy ministránstól nem várok el sokat) na de Laci atya, érvelése egy katasztrófa. Sajnos le ragadtatok a borzasztó xix. század elején. Ezzel az erővel, tyúk-tojás vitába is bonyolódhattok volna. A sátán fajzat Soros és kliensei, röhögnek a markukba.

Mert nem az a kérdés, hogy "hisztek-e" a megváltóban vagy sem, hanem az, hogy komolyan veszitek-e és megbíztok e benne vagy sem.

Jakab.gipsz 2018.08.04. 08:09:03

@Shirkan: Figyelemre méltó ex-katedra állítást közöltél "Beteg vagy sajnos", teszteljük le !

Ki a beteg: én vagy mindenki !

Nézzetek rá kívülről, a föld nevű bolygóra, ez egy csúcsra járatott ipari üzem és egy szemét telep, e felől nem lehet kétségetek.
Ilyesmit csak olyan lények művelnek, akik azt hiszik magukról, hogy a természet részeként, felette állnak a természetnek.
Az ok nyilván való, a bolygó lakók, egy részük tévedésből cselekszik, a másik részük következetesen, nagyon ügyesen, és betegesen hazudozik.

Itt tartunk most.

A helyzetünk még sem reménytelen, azért mert, a hazugság soha sem válhat igazsággá, ezzel szemben az igazságot, ha megtaláljuk, nem tudjuk dekonstruálni, részeire bontani.

Továbbá az igazság tudása soha sem kelt gyűlöletet, hanem meg nevetett.

Rosar 2018.08.06. 17:05:30

A helyesírás nem luxus. Magyar nyelvben a helyes ez esetben a "megnevettet" lett volna. Ez nem lényegtelen, mert nem tudom annak az érvelését komolyan venni, aki annyira nem veszi komolyan magát, hogy helyesen írjon.
Amúgy valóban igaz: a vélemény lehet sokféle és téves is, az igazságot ez nem zavarja.
süti beállítások módosítása