Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Neonhal klippremier

Új reményt adtál

2019. április 18. - szoljbeapapnak

A Neonhal első feldolgozását publikálja, melyet egy amerikai keresztény előadó, David Crowder All My Hope című dalának felhasználásával készítettek.

Crowdert bátran nevezhetjük az egyik kedvenc előadómnak - mondja Nagy Tamás Imre, a Neonhal vezetője. Stílusosan keveri a bluesos, countrys stílusjegyeket némi finom elektronikával, ugyanakkor van benne valami nagyon autentikus. Az All My Hope eredetileg egy lassú, himnikus, gospel jellegű dal, mi némileg átalakítottuk. Egyrészt magyarul adjuk elő, a szöveget én próbáltam átültetni a mi nyelvünkre, nyilván nem lehettem mindenütt teljesen hű az eredetihez, de a dal alapvető mondanivalója nem csorbult. Másrészt némileg felgyorsítottuk az egészet, s a harmónia alapját a Crowder által használt zongora helyett akusztikus gitár adja.

A dalt hőskori módszerekkel, egy az egyben rögzítették a zenekar próbahelyén, ebben Gyarmati Balázs, a Soundset Stúdió alapítója segített nekik. A videót az a Varga Tamás (Brownhandfilm) készítette, akivel már számtalanszor dolgoztak együtt. Az ő ötlete volt, hogy rájátszva a dal egyszerű, nyers hangzására, mobiltelefonnal rögzítsék a képsorokat. Ennek eredménye egy kellően “koszos”, régies hatást keltő klip lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr214767970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása