Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Nagyböjt közösségi média nélkül

– így telt a 40 (inkább 46!) nap

2019. április 21. - Zitttu

Lehet, hogy meglepő, de baromi jó volt Facebook, Messenger és Instagram nélkül a nagyböjti időszak. Az egy hét utáni tapasztalataimról, gondolataimól itt olvashatsz bővebben. Persze volt olyan, hogy szívesen pörgettem volna a Facebookot, vagy írtam volna valakinek egy „mizu? :)” -t, de van élet ezek nélkül is.

Mi még úgy nőtünk fel, hogy nem volt telefon a zsebünkben és mégis hazataláltunk suli után, ez talán a „MAI VILÁGBAN” is működhetne.

Három pontban szedtem össze, hogy mik a tapasztalataim. Nézzük!

Az első, hogy állandóan online vagyunk. Egyszerűen függünk a telefonunktól. Egy személyes, offline beszélgetés alkalmával miért nézzük meg a telefonunkat, ha az éppen jelzett? Miért nem az fontosabb, aki éppen ott van mellettünk? Miért csak az online világra koncentrálunk?

idea_sized-534013932.jpgEz a jövő?

A második nagy felismerésem, hogy rohanunk. Annyi minden van a fejünkben, össze-vissza vannak a gondolataink, nem pihenünk, megállás nélkül valamin pörgünk. Ő ezt tette ki a FB-ra, ő azt. Ő most szomorú, ő most boldog. Jó volt ebből kizökkenni, és saját magamra, a saját gondolataimra, érzéseimre, kapcsolataimra koncentrálni.

A harmadik nagy megdöbbenésem az volt, hogy sosem vagyunk csendben. Valami mindig szól, de ha nem is szól, akkor csekkoljuk a FB-ot, vagy az Instát. Alig vannak saját gondolataink, mert valaki állandóan befolyásol bennünket.

Sokan attól féltettek, hogy lemaradok valamiről. Nincs olyan, hogy lemaradni! Volt, hogy valamit később tudtam meg, biztos olyan is van, amit már rég tudnom kellene… De biztos, hogy fontosak ezek a dolgok?

Nekem ez a 46 nap egy nagyon jó felismerés volt, hogy tudok csendben lenni, imádkozni, a kapcsolataimra figyelni. Tudok a telefonom nélkül, a közösségi médiumok nélkül is létezni. Kicsit nyugodtabban, kicsit csendesebben, de sokkal felszabadultabban!

Próbálj meg Te is akár csak egy-két napra "kikapcsolódni"!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr4314760122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.04.22. 20:05:14

Isten létezése viták értelmetlensége

A Magyar Erkölcsös Emberek Országos Köre, nem hogy nem támadjuk Jahvét, (JahveZsidóSátánIsten-t),hiszen csak egy kitalált mítoszfigura, de nem is várjuk el senkitől sem, hogy bizonyítsa a valóságosságát, hiszen jól tudjuk, hogy nem valóságos. Ilyesmin vitázni számunkra nevetséges és beteges dolog.

Az adott képen szereplő helyen, aki esetleg nem veszi észre, több mint tíz éve megy a vita és 116 ezer, azaz száztizenhatezernél is több hozzászólásban. ... és ennél még vannak megdöbbentőbb adatok is.

Kép:
erkolcstan.blog.hu/2019/04/22/isten_letezese_vitak_ertelmetlensege

Jakab.gipsz 2019.04.27. 23:11:56

@TanBá: Ostoba vagy és szűk látókörű.

Azért merem ezt állítani mert, a bizonyíték hiánya, nemléte nem azonos a nemlét bizonyítékával.

Tehát ha "Isten" létezik, akkor ezt a problémát már akkor megoldotta, mi előtt a kétely leghaloványabb gyanúja felmerült volna.

Ugyan ezt más szófordulattal is eltudom magyarázni, ez az időutazó paradoxonjának az inverze, fordítottja.
süti beállítások módosítása