Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Demotiváló Igeversek – amikor beszólást kapsz a Bibliából

2020. április 20. - szoljbeapapnak

Az Instagramon lettünk figyelmesek egy különleges kezdeményezésre, melynek neve Demotiváló Igeversek. Leírásuk így szól: „amikor felcsapod a Bibliát egy gyors bátorítás reményében”. Amikor azonban megnézzük az általuk készített bejegyzéseket bátorító üzenetek helyett egészen mást kapunk! Interjút készítettünk az oldal két adminjával, valamint mutatjuk két eddigi kedvenc alkotásukat. Érdemes követni őket, ha szeretnénk néha nevetni, elgondolkozni vagy éppen utánaolvasni.

Mit lehet tudni rólatok? Milyen bejegyzéseket készítetek? 
Egy gyülekezetbe járunk, gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Ketten vagyunk, egyikünk már régóta gyűjtötte a jegyzeteibe a furcsa igeverseket és egy gyrosozás alkalmával megcsináltuk a profilt. Demotiváló, vicces, vagy csak simán furcsa, kontextusból kiragadott igeverseket osztunk meg heti kétszer. 
75483256_776394279503062_5816315194827366523_n.jpg
Szentimentális keresztény tartalmak paródiája? Egy kis trollkodás? Felhívni a figyelmet a Biblia sokszínűségére? Hirtelen ezek jutottak eszembe a nagyon igényesen elkészített bejegyzéseiteket látva. Mi a célotok, milyen üzenetet közvetítetek a bejegyzésekkel? 
admin1:
Ezekkel az igeversekkel személy szerint nem az a célom, hogy üzenetet közvetítsünk az embereknek, hanem szimplán a saját jellegükből adódó humort szeretném átadni, és másokat is megnevettetni.
admin2:
Nagyon sok keresztény oldal van ami bátorító igeverseket posztol, néha ezt lusta kontentnek érzem (kimásolni a Biblia alkalmazásból a maiigét). Egyrészt az oldalunk erre egy reakció, másrészt a kontextusból kiragadott igeversek abszurditását akarjuk megmutatni olyan környezetben, mintha motiválók lennének. Valószínűleg minden keresztény keresett már úgy bátorítást, hogy csak felcsapta a Bibliát, van, hogy ez az eredmény.
Hogyan találjátok meg a megfelelő „demotiváló” igehelyeket?
Először az általunk gyűjtött igeverseket posztoltuk, aztán a követők is elkezdték beküldeni a sajátjaikat. Most heti 1 saját és heti 1 beküldött igeverset rakunk ki. Mózesi törvények, Énekek éneke és Prédikátor könyve örök favorit. Az igeverseket posztolás előtt beszéljük meg, spontán módon, ha mindketten nevetünk rajta, kirakjuk.
Sokszor az igehelyeket kontextusukból kiragadva, csillogó-villogó illusztrációkkal ellátva idézik. Változtat-e ez a jelentésükön? 
Nézd, nehéz általánosítani és nehéz eldönteni, hogy változik-e, az függ a készítő motivációjától és a befogadótól is. A mellékelt képeknek egyébként van hatásuk, úgy érezzük általában leegyszerűsítik az igeversek árnyaltságát; így lesz például “Jézusból” “Jézuska”. A csillogó-villogó képek egyébként magunk között viccesek, néha küldünk is egymásnak, viszont szerintünk nem tesznek jót a keresztény image-nek, nevetségessé teszik a tartalmat.
79010113_152391262735111_4631583381714412286_n.jpg
Milyen visszajelzéseket kaptok? 
Alapvetően nagyon pozitívak a visszajelzések, sokan mondják, hogy megnevettettük őket 1-1 bejegyzéssel. Ez nagyon jól esik, mert tulajdonképpen ez volt az egyik motiváció az oldal elindítása mögött. Úgy vettük észre, hogy az emberek veszik a lapot.
További sok jó bejegyzést és rengeteg követőt kívánunk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr4615624758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2020.04.21. 14:02:56

IGe harmadik prédikációja.

A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai:

1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy cirkuszi mutatvány. Mártíromságnak beállított öngyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő.

2. Amennyiben a fiát ölte meg, vagy feláldozta, akkor meg primitív barbár gyerekgyilkosság. - Erkölcsileg elítélendő

3. A judeo-keresztényeket a saját Istenük állítólag megváltotta a bűntől, akkor fura, hogy miért maradtak éppen ők a mai napig is bűnösök? Ez egy átverés és nem tanítás. - Erkölcsileg elítélendő.

4. Jézus csak sokkal régebbi korok vallásaiból és mítoszaiból összekoppintott mítoszfigura. Tehát nem tanított semmit sem. Így a története csak egy primitív, plagizált ókori sci-fi, vagy szappanopera. - Erkölcsileg elvetendő.

5. A judeo-kereszténység végső célja az utolsó ítélet. Aminek a lényege az, hogy egy halott, nevezzük ZombiJézusnak, másodszor is feltámad és akik imádják őt azoknak kánaán, azok akik nem imádják őt azokra halál és szörnyűségek várnak. - Erkölcsileg elítélendő.

inebhedj - szerintem 2020.04.21. 15:14:50

@vilagnezet.blog.hu:

MI az a "judeo-kereszténység"?

És ha úgy sincs ilyen, akkor meg már miért nem "judeo-keresztény-iszlám"?

(* megjegyzem, Jézus annyiban volt mítoszfigura, amennyiben Julius Ceasar is, ergo konkrétan létező személy volt (mindkettő). Az más kérdés, hogy a bilbilai történetek mennyiben, hogyan történtek vele vagy nélküle - de a történetek már csak ilyenek, bármely valaha élt személy esetében.)
süti beállítások módosítása