Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Ezért nincs “harmadik nem” – egy német püspök elmagyarázta

2021. január 08. - Phil Melanchthon

Passau katolikus püspöke, Stefan Oster, a Szent Család ünnepe kapcsán mondott prédikációjában úgy fogalmazott, hogy manapság a klasszikus, normális családkép már nem egyértelmű a társadalomban, és aki azt képviseli, könnyen megkapja a „régimódi”, „reakciós”, „fundamentalista” jelzőt vagy valami hasonlót.

Kitért az inter-, a transzszexualitás és a homoszexualitás kérdésére és többek közt elmagyarázta, hogy miért nincs olyan, hogy „harmadik nem”.

img1.jpg

Stefan Oster szalézi szerzetes, passaui püspök 

Logikus, nyugodt hangnemű lenti érvelését (kiemelések tőlem) érdemes elolvasni és átgondolni. Ti mit gondoltok?

„Kedves testvérek, ez könnyen belátható tény, hogy alapvetően minden élő ember egy férfi és egy nő nemi érintkezéséből származik. Ezért mindannyian kezdettől fogva részesei vagyunk a normalitásnak, amely: anya, apa, gyerek. És még akkor is, amikor egy gyerek fogantatása egy laboratóriumban történik, kétféle nemi sejtre van szükség hozzá, hímivarsejtekre és női petesejtekre. Tudomásom szerint így biológiailag csak ez a két nem van: férfiak és nők. És ott, ahol az úgynevezett interszexualitás valójában jelen van, ott arról van szó, hogy a természet egy olyan emberi változatot hozott létre, amelynek valamije hiányzik, méghozzá az egyértelmű odatartozása a két nem egyikéhez. És ezzel együtt majdnem minden esetben hiányzik az utódképzés képessége is. Mindez egyszerűen arra megy vissza, hogy az általunk történő teremtés sem működik kiszámíthatóan hibátlanul. És mint kivétel nélkül minden ember, az egész teremtés sem teljesen ép már, és az emberekkel együtt alá van vetve a múlandóságnak. És a természetben vannak olyan eltérések a normális folyamatoktól, amelyek kérdéseket vetnek fel. És előfordulhat, hogy emberek születnek, akik egy hiánytól szenvednek, például amikor valaki vakon vagy szívelégtelenséggel vagy egyéb fogyatékossággal születik. És ahogyan ezeknek a fogyatékosságoknak a kialakulása nem tartozik a dolgok szokásos menetéhez, amelyeket ismerünk és amire számítunk, ezért születéskor sem várjuk azt, hogy az újszülöttet nem lehet besorolni egyértelműen biológiailag a két nem közül az egyikbe – akkor sem, ha ez ritkán, de valóban előfordul. Az ilyen emberek ezért az én álláspontom szerint nem képeznek egy sajátos, harmadik nemet. Hanem olyan emberekről van szó, akiket egyszerűen nem lehet besorolni valamelyikbe a két nemből. Ez természetesen semmiképpen sem jelenti azt, hogy emberi méltóságuk vagy személyes jogaik sérülhetnének.”

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2316375650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2021.01.09. 12:54:49

Még a hivatalában van?

odamondó 2021.01.09. 13:10:37

Van 3. nem: nem, nem, nem

(kac kac)

steery 2021.01.09. 13:36:48

Az egyház szerint az embert az Isten teremtette. Az Isten tökéletes, ezért csupa tökéletes dolgot teremt. Az ember viszont minden tapasztalatunk szerint tökéletlen. Tehát az Istennek is annak kell lennie. Vagy nem az Isten teremtette az embert. Ez egy olyan kibogozhatatlan ellentmondás halmaz, amivel sikeresen csőbe húzta magát az egyház. Meg sok mással is. Egy csomó dologról kijelentették, hogy nem lehetséges, aztán kiderült, hogy mégis. Egy csomó dolgot betiltottak, aztán folyton kiderül, hogy mégis van, illetve rengetegen csinálják vagy mindenki csinálja. Végül az emberek megelégelték az egyház bűneit és hazugságait és tévedéseit és betiltották az egyházat, mint kártékony intézményt és ideológiai elnyomó bűnszervezetet. De ők azért továbbra is próbálnak visszamászni az ablakon át, miután az ajtón kidobták őket.
Természetesen mindenki tudja, hogy nincs harmadik nem. Vannak a férfiak, a nők, meg a selejtesek, a kevertek, a félresikerültek, a problémások, akiket könnyű egy kalap alá venni és akiknek sok a gondjuk, amivel senki nem akar foglalkozni, hacsak nem fizetnek érte.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.09. 14:21:10

@Ad Dio:

Már biztos nem sokáig.

És ez így lesz helyes. Aki nem ismeri el a többszáz "társadalmi nem" létjogosultságát, az nácifasiszta genderfób.

És éppen ezért az ún. "normalitást" hirdető blogokat, fórumkat és személyeket be kell tiltani. börtönbe kell zárni, meg kell akadályozni őket kirekesztő tanaik terjesztésében. A liberális szólásszabadság szent nevében.

Örömhernyó 2021.01.09. 15:26:55

Én sem hiszem, hogy kettőnél több nem létezne.
De pont a katolikusoknak kellene meghúzniuk magukat, sok van az ő rovasukon. Természetellenes, aszexualitást megkövetelő papi, szerzetesi pályáik vannak,
rengeteg köztük az önmarcangoló, ezáltal perverzzé váló homoszexuális, ilyen okok miatt kialakuló pedofil hajlamú. Lehet, hogy a kettőnél több nem létezésében nem hisznek (a rossz óra is a pontos időt mutatja naponta kétszer, azaz vak tyúk is talál szemet), de a két természetes nemet és a szexualitást elég természetellenesen kezelik.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én meg vagyok győződve arról, hogy két nem van. De attól, hogy egy katolikus püspök is ezt gondolja, nem lesz mindenben igaza, nem kellene elfelejteni, hogy milyen ostobaságokat és aljasságokat követnek el a katolikus egyházban.
Hurrá, nem hisznek a jelenleg propagált kb. 74 nem létezésében. De hisznek a pápa tévedhetetlenségében, a cölibátusban, a pedofíliában meg mindenféle szentekben, ereklyékben, bálványokban, gyónásban, eredendő/áteredő bűnben. A világ egyik legnagyobb háttérhatalmi, szupranacionális szervezete a katolikus egyház.
Azért, mert nem állnak be a jelenleg elismert kb. 74 nem mögé, még nem kellene hasraesni előttük.

Attól se kell rettegni, hogy félreállítanák ezt a püspököt. A legdurvább bűncselekményeket elkövető egyházi személyeket is megvédi a katolikus egyház.

Franky4fingers 2021.01.09. 15:34:14

@steery: Hú ecsém, téged nem az eszedért fognak elrabolni...

Ezt hol olvastad, hogy az Isten tökéletes, ezért csupa tökéletes dolgot teremt? És hogy az egyház ilyet állít?

Csípem amikor olyanok osztják az észt akiknek fingjuk nincs a katolikus vallásról...

Visceroid 2021.01.09. 15:53:03

@steery: " Végül az emberek megelégelték az egyház bűneit és hazugságait és tévedéseit és betiltották az egyházat, mint kártékony intézményt és ideológiai elnyomó bűnszervezetet. "

A keresztények! Kedves muzulmánjaink már annyira nem. Ők köszönik szépen jól megvannak a saját istenükkel és bárkit kinyírnak, aki nem ért velük egyet. Nyomd le nekik ezt a dumát, és megnézheted, hogy mi lesz rá a reakciójuk. És kedves "betiltók" a muzulmán vallással már annyira nem ellenségesek, sőt most már van olyan is, hogy valaki "iszlamofób". Hajaj! És persze a slusszpoén az, hogy kedves "valláselleneseink" éppen a világ legerőszakosabb vallását védik Európában. Pedig próbálkozhatnának máshol is. Mondjuk Kínában vagy Mianmarban. Oda miért nem mennek?

Visceroid 2021.01.09. 15:55:19

Egyébként meg erre a "75 nem van" dologhoz a muzulmánok mit szólnak? Ki lehetne próbálni pár muzulmán országban, kíváncsi vagyok mi járna érte.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.01.09. 16:23:52

@Visceroid:

Én abban reményekedem, az iszlám meghódítja Nyugat-Európát a lehető leghamarabb, s rendet teremt, pl. helyükre teszi a gendereket is.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.01.09. 16:54:38

Meg kellene kérdezni a passaui püspök úrat, hogy I. véreskezű István királyunk felesége csontja miért nem fértek el ott ahol ő székel??? Jártunk ott és először ott kerestük, hiszen van is egy díszes, árkádos, udvaros hely, ahol iselymik vannak. Hát nem volt ott.

Vén motoros 2021.01.09. 17:00:12

Csak egy releváns nem van: a női "NEM!" Ennél kicsit relevánsabb a női: "IGEN!" Nos, ez utóbbiból születnek a kislányok meg a kisfiúk... Az emberek túlnyomó többsége pedig nem genderfób, őket egyszerűen csak normálisaknak nevezzük.
Nem kell ehhez se egyház, se vallás, se papok, se konzervativizmus, csak józan paraszti ész.
Majd akkor érdemes elgondolkodni más változatokon, ha a kutyád (vagy a cirmosod) odajön hozzád, és közli, hogy ő most nem kan vagy szuka, hanem a 117. kutya-térsadalmi genderhez tartozik.. Amint ez megtörténik, nézz kürül. látsz-é a fotel mellett szanaszét heverő konyakos vagy Whikey-s üveget, és nem nyaltál-e meg egy LSD-s bélyeget.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.01.09. 17:09:10

@Vén motoros:
Az a helyzet, ha felmész bármelyik komolyabb pornó oldalra két percen belül beleütközöl mindenfajta valóságba... fiúk fiukkal, csajok csajokkal ... egy még hagyján ... de aztán ott vannak a farkas és cicis ... na mik is??? Van ott erre többfajta elnevezés.... de valljuk be a "das" is és a harmadik nem is illik rájuk. Ja és ez van és lesznek akkor is, ha egyesek ezt le akarják tagadni. Persze a papok nem a valóságból élnek, hanem ókori mesék előadásából.

Visceroid 2021.01.09. 17:21:26

Egyébként is, ki az az elmebeteg, akinek eszébe jutott, hogy muzulmánokat kell Európába hozni, tömegestül! Aztán csodálkozunk, hogy nő a bűnözés meg a terrorizmus. Nem mindegyik ilyen, persze. Csak amelyik nem ilyen, és most országokról beszélek, az otthon marad. Egyesült Arab Emírségek, Szaud-Arábia, furcsa módon ott nincs éhezés meg terrorizmus. Na persze ők nem is jönnek ide "menekültként". A vallás egy fegyver. Az iszlám mindenképp. Nem értem mikor és miért kellett elkezdeni másként kezelni.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.01.09. 17:32:17

@Visceroid:

Jajjj ne légy már ennyire tájékozatlan kulturális és történelmi téren. Ábrahámita vallások??? Mondd ez neked valamit??? Mert azt jelenti, hogy a judaizmus, a kereszténység és az iszlám testvérek, egy vérből valóak... Az iszlám létrejötte még nagyon és történelemhűen követhető is. Mohamed valós személy volt és hát a felesége apja kelmekereskedő. Azt örökölte és így érthető a sok női gönc meleg országokban a nőkön .... vallási előírásként... Abból volt a vallásalapítás kezdő tőkéje.... na meg a szidó kereskedők tanácsaiból, akik történelemhűen ellátták Mohamedet, hogy mekkora üzlet is vallást alapítani ... és lőn iszLÁM :-)

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.01.09. 17:36:45

Tiltsátok már le "Jozsef_6" spamoló trollt!!!

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.01.09. 17:41:29

Tiltsátok már le "Jozsef_6" spamoló trollt!!!

-Ha nem történik meg egy órán belül

és nem törlitek az F-ségeit...

részemről a mozgalmatok további támogatása NUKU...

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2021.01.09. 18:20:57

@MAXVAL birсaman közíró:

Amíg nem tiltják és törlik, kérlek te sem és mások se írjanak ide.

kvadrillio 2021.01.09. 21:24:11

vagyis, ha nincs hímivarsejted vagy nincs petesejted, akkor te más nem vagy. vagyis nem vagy nem. vagy mégis vagy nem, csak máshol vagy, vagyis nem is vagy nem, de mégis. de az is lehet, hogy más csillagrendszerből vagy nem,. avagy nemtelen nem vagy. avagy vagy, csak nem nem vaGY.
MOST AZ A KÉRDÉS, HOGY VAN-E HÍMIVARSEJTED VAGY PETESEJTED ??? MERT, HA VAN PETESEJTED AKKOR LEHET GYEREKED, DE CSAK, HA MÁSNAK VAN HÍMIVARSEJTJE. HA NINCS, AKKOR NEM LEHET EGY NEMET LÉTREHOZNI. MERT AHHOZ EGY MÁSIK NEM IS KELL. VAGY NEM KELL, LESZ AZ MAGÁTÓL IS ! MERT, HA NINCS PETESEJTED, AKKOR NEM VAGY NEM. VAGYIS AZ VAGY, CSAK NEM NŐI NEM. HA MEG NINCS HÍMIVARSEJTED, AKKOR SZINTÉN NEM VAGY NEM, VAGYIS NEM TUCC LÉTREHOZNI EGY MÁSIK NEMET. DE , HA VAN PETESEJTED ÉS VAN HÍMIVARSEJTES NEMED HOZZÁ, AKKOR LESZ EGY MÁSIK NEMED IS ! HA CSAK HÍMIVARSEJTED VAN, AKKOR NEM BIZTOS, HOGY VAN EGY MÁSIK PETESEJTED HOZZÁ, DE AKKOR CSAK A HAVERODAT TUDOD SZOPTATNI !!!!! :o))))))))))

NNNNA, ÉÉÉÉÉRTED MÁR ????? VAGY NEEEEEM, TE NEM ???! :o))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2021.01.09. 21:26:14

JAAAA...ÉS ANYATEJJEL SZOPTATNI CSAK EGY NŐI NEM TUD !

A HÍMIVARSEJTES MINDIG CSAK A HAVERJÁT TUIGGGGYA !!! :o))))))))))))))

Medgar 2021.01.09. 22:31:13

@Jozsef_6: Te szerencsétlen hülye tanulj biológát...

szvsz 2021.01.09. 22:35:23

jozsef_6 egy szerencsétlen koncsitawurst. És ahogy elnézem, az este nem jött össze neki a 5e99befütyi.

Medgar 2021.01.09. 22:35:58

@Jozsef_6: Már értem te is valami buzi troll vagy kamu accal.. Jozsef_6
0 bejegyzést írt és 517 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2021.01.06. óta tag.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.10. 00:14:45

@Medgar:

Ne mondd már, hogy nem tudod, hogy jozsef_6 és a többi floodoló nick mind Brendel Matyi!

Hórukk 2021.01.10. 01:50:33

Ennek a papnak nyilvánvalóan igaza van. Még a rendellenes kromoszómákkal születetteket sem lehet 3. nemként tekinteni. Ahogy az egyéb fejlődési rendellenességekkel születettek miatt sem lehet kijelenteni, hogy vannak 2 fejű, 3 lábú stb. emberek. Ezek betegségek, fejlődési rendellenességek, ahogyan az interszexualitás is az, nem pedig 3. nem.

élhetetlen 2021.01.10. 03:25:44

@Hórukk: Ja, ha valaki nem egyértelműen nő, vagy férfi, az fogyatékos. ha meg egyértelműen férfi, vagy nő, de a saját nemét szereti, az is csak fogyatékos, mint a vak. Tehát szerinte csak nő van és férfi, azaz, „akiket egyszerűen nem lehet besorolni valamelyikbe a két nemből„, azoknak csak kategória jut, selejt, vagy fogyatékos.
De rendes, ugyan kizárja őket az emberi nemből, de „Ez természetesen semmiképpen sem jelenti azt, hogy emberi méltóságuk vagy személyes jogaik sérülhetnének.”, hogy is van ez? Egy homó sebész nem ér annyit, mint egy csak dugni képes semmittevő? „Ezek betegségek”. Nem azok, nézz utána. és kíváncsi lennék, hogy a püspök úr kivel dug, egy pap társával, vagy szeretője van, vagy aszexuális, mert az is betegség, ezek szerint, ha a homoszexualitás az. A püspök úrnak, ha az jó neki, akkor lóf@sz a seg-ébe, egy meg a kezébe, hogy tudjam, hogy mi van a seg-ében.

miért baj ha telefon vagyok 2021.01.10. 09:22:04

@jozsef_5:
Ugass kicsi vakarcs!
MÉG, MÉG, MÉG!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.10. 10:27:58

@vilagnezet.blog.hu:

"Pont a németben van, nyelvtanilag is és a politika is bevezette"

A nyelvtani nemeket a genus, a biológiai nemeket a sexus szóval jelölik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.01.10. 10:32:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát, az a gond, hogy a helyzet ettől bonyolultabb. Biològiailag sem állja meg a helyét a két nem okfejtés, hisz van, aki nem XX vagy XY kromoszómával születik, ugyanakkor tökéleresen figyelmen kívül hagyja a pszichológiai oldalát a dolognak. Pont az egyház, ami pszichológiára épít.
Pont az egyház, ahol a papi önmegtartóztatás törvény, tehát a teremtés lényegét, -férfi-nő - hekkeli meg. Mintha mesterségesen hozna létre egy harmadik kategóriát.

Medgar 2021.01.10. 10:47:18

@jozsef_5: jozsef_5
0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2020.12.30. óta tag.

Medgar 2021.01.10. 10:49:29

@jozsef_5: Látom elgurult a gyógyszered. Bárhogy erőlködsz ugyanaz a lúzer retardált pöcs maradsz, de ezt a lelked mélyén te is tudod.

Medgar 2021.01.10. 10:54:16

@Medgar: Gondolom nem véletlenül hagytad le a dátumot:

Medgar
0 bejegyzést írt és 3309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2008.05.28. óta tag.

röf 2021.01.10. 11:44:21

Az aberrált köcsög minden olyan blogbejegyzést teleugat a csökevényes agyának silány végtermékével, ahol a normális kommentelők rávilágítanak a ballibbant genderbuzik család- és nemzetellenes vicsorgásának logikátlanságára.

Hórukk 2021.01.10. 14:52:27

@jozsef_5: Hatökör vagy Józsikám, nem is hat hanem több, ahogyan a hozzászólásaid számából kiszámolható. A beteg ember is ember, a kromoszómarendellenességgel született ember is ember, de nem az egészségesnek egy újabb variációja, nem 3. nemű meg 4. nemű, hanem egy genetikai betegségben szenvedő ember. Egy pap is láthatja reálisabban az élet bizonyos dolgait, mint egy h.lye ateista.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.01.10. 17:05:04

@Hórukk:

Nem Józsika, hanem Brendel Mátyás egyik aliasa. Itt láthatod a szerecsétlen flótást:

www.youtube.com/watch?v=tN25SW6hh8I

Tisztességes Természettudomány 2021.01.10. 17:33:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sajnos tényleg beteg az ipse. Valami áltudományos elméleti maszlagról gagyog, miközben mindannyian tudjuk hogyan keletkezett az univerzum:

Kezdetben volt a semmi, és Matyi teleszemetelte kommentekkel.

Varga Zoltan 2021.03.13. 14:59:02

élemiszerben kérünk segitséget 3 an 70 ezer ft ból élünk abból 9000 ft gyogyszerköltség+15 ezer számla... kapok közgyogyigazolványt ,,,de marcius 24 én lesz jóváiras lement róla pénz közgyogyrol KÉREM SEGITSENEK VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 ) BETEGSÉGEKRÖL KÜLDÖM IGAZOLASOKAT)APIDRA INZULINRA LENNE SZÜKSÉGEM 8700 FT NEM TUDOM KIVALTANI vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 0000 0000 2576 6862

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.03.14. 09:11:49

@Varga Zoltan:

"INZULINRA LENNE SZÜKSÉGEM 8700 FT NEM TUDOM KIVALTANI"

Be ne dőljetek ennek a csalónak!

Ebben a percben kérdeztem meg cukorbeteg ismerősömet, aki elmondta, hogy az inzulint a cukorbetegek ingyen kapják, amióta a világ világ. Már a Rákosi.korszakban is ingyen kapták, és azóta is ingyen kapják.

Varga Zoltan 2021.03.14. 09:59:15

nincs még rá javaslaat diabetologiarol és igy teljes árat kell fizetni haziorvos irta csak fel diabetologiara aprilis 19 én kell menni addig fizetni kell érte amig nincs javaslat

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.03.15. 09:02:39

@Varga Zoltan:

A javaslatról eleve szakmailag is magasabb szinten döntenek, egy háziorvosnak nincs olyan szakirányú képzettsége, hogy megállapíthassa, neked kizárólag ez a gyártmányú inzulin a megfelelő. Nyilván eddig is kaptál ingyen inzulint, egy hónapig még kaphatod azt, amit eddig.

Bocs, de nagyon kamuszagú a dolog.

Varga Zoltan 2021.03.15. 09:58:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: minden igaz ha adsz email cimet küldöm papirokat //soha nem volt ingyen inzulin mindig fizettem érte ,,, de most gyorshatasu inzulin lett felirva amikor urologian feküdtem ezt kaptam és jó volt a cukor ez most csak probaként van jo a cukor
süti beállítások módosítása