Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Dr. Csókay András, a pozitív provokátor

- akit most személyesen kérdezhetsz

2022. május 16. - LelkesBarbi

Csókay András megosztó személyiség. Vagy rajonganak érte az emberek, vagy pedig a víz is kiveri őket tőle. Miért? Mert amikor megszólalásra kap lehetőséget, akkor mindig előkerül a személyes hite, Isten és Jézus. Akár díszpolgári címről van szó, akár a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról, akár egy páros interjúról. Sokaknak ez megnyerő, mások pedig háborognak azért, mert úgy érzik, hogy rájuk erőlteti a saját meggyőződését. Azt, ami sokak szerint magánügy és nem tartozik másra.

exkluziv_beszelgetes_dr_csokay_andrassal_insta_1.jpg

Igen, a professzor úr nyíltan felvállalja, hogy miben hisz. Sőt! Azt mondja, hogy a munkája és a hite nem választható szét egymástól. Nyíltan más vonalat hoz be a tudományos élet köreibe, amikor azt mondja, hogy imában, Istenre figyelve nyeri az ötleteket, a műtéti megoldásokat. Van, aki szerint ez a nagyképű keresztyénség megnyilvánulása; ő viszont arról beszél, hogy ezzel éppen az alázatát fejezi ki. Igen, használja a tudását, a tényeken alapuló ismereteket, de közben mindig tisztában van azzal is, hogy ez a tudása mennyire véges és töredékes. Ráadásul emiatt önmagában sokszor kevés is a megoldáshoz, akár a tudományos áttörésekhez.

Manapság azt szokták mondani, hogy gondolati szabadság van és tisztelnünk kell az eltérő véleményeket. Ebből következik, hogy az emberek, így Csókay András is szabadon beszélhet arról, hogy mire alapozza az életét és mit használ segítségül a munkáját jelentő kihívásokhoz. De gyakran kiderül, hogy a szabadság és a tisztelet csak addig terjed, amíg nekünk tetsző dolgokat mondanak.

Az elismert idegsebész arra használ szinte minden interjút, hogy szóba hozza az Istennel való kapcsolatát. Azt, hogy ez egy valóságos dolog, ami nemcsak vasárnap fontos. Ami nem független az életünk egyik területétől sem. A munkában adhat erőt, inspirációt és kellő alapot ahhoz, hogy nehéz feladatokba vágjon bele.

Ha nem is értünk mindennel egyet, de ezzel fontos igazságokat mond ki. S megmutatja azt, hogy talán ideje felülvizsgálni, hogy szemérmes magyarként annyira a magánügyünként kezeljük a hitünket/meggyőződésünket, hogy sokszor még a barátainknak sem hozzuk azt szóba. Kérdésre és önvizsgálatra indít, hogy vajon nálunk egységben van-e ez. Azaz, hogy a munkánkban, az életvitelünkben is következetesen megjelenik-e az, hogy Istent tettük az életünk alapjává.

Orvosként feszegeti azt a megdönthetetlennek tűnő meggyőződést, hogy egy betegséggel kapcsolatban csupán a fizikai és megfogható dolgokra kellene koncentrálni. A test és a lélek egységét hangsúlyozza ki, ami szintén keresztény tanítás is.

Ha benned is felmerültek kérdések ezzel vagy mással kapcsolatban, akkor lehetőséged van arra, hogy személyesen is találkozz dr. Csókay Andrással május 17-ei eseményünkön este 19 órától a Bakelit Caféban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr6416261304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakeztengedte 2020.11.01. 14:55:32

Egy trauma valakinél ezt hozza elő.

Hórukk 2020.11.01. 15:15:49

Más meg belefűzhetné az interjújába pl a babfőzelékhez fűződő különleges viszonyát, ha úgy érzi, hogy attól jobban szárnyalnak a gondolatai, vagy jobban operál.

torró 2020.11.01. 17:13:06

Minden tisztelet a professzor Úrnak!!! De kíváncsi lennék a fanyalgókra, ha csak a professzor úr tudná megoperálni őket, vajon mit mondanának? Inkább a halál?
Ő legalább kimeri mondani keresztény kötődését. Nem akar meggyőzni senkit a hit erejéről. Van a TV távirányítón gomb, el lehet onnan kapcsolni, kedves ateisták!

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.01. 17:40:32

@torró: Az ateizmus is hasonló emberi butaság, mint a JahveZsidóSátánIsten és a ZombiJézuska, ja megh Szűzmariska és SzentSzellentés és háromazegybenistenhit.
Értelmes ember tehát egyik hülyeséget sem választja....

... de miért választja valaki az ateizmust, vagy a JahveIsten hitet? - a magyarázat egyszerű. Ezek mémek, mém komplexek, azaz agyi vírusok. Tehát simán el lehet kapni, mint a náthát.

... ja és ki is lehet gyógyulni mindkettőből.

Ekrü 2020.11.01. 17:50:51

"Igen, a professzor úr nyíltan felvállalja, hogy miben hisz."-Miért baj az,ha valaki nyíltan felvállalja amiben hisz?Ez lenne a normális minden ember estében...
Kétlem,hogy Csókay professzort érdekelné,hogy ki mit gondol a hitéről.Szerencsére Ő már elég nagy név ahhoz,hogy sem megfélemlíteni sem elhallgattatni nem lehet.Akinek meg nem tetszik az mehet másik orvoshoz...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2020.11.01. 18:13:17

Hajrá doki! Csak bátran! Csupán a Mennyben gyűjtött kincsek maradandóak. Ahogy a Költő mondja:
"Hitbe aki befektet,
Nem kap lelki defektet!"
:)

élhetetlen 2020.11.01. 19:58:04

@torró: „De kíváncsi lennék a fanyalgókra, ha csak a professzor úr tudná megoperálni őket, vajon mit mondanának? Inkább a halál?”. Jogos, de ezt szoktam kérdezni akkor is, mikor valaki a homoszexuálisokat rekeszti ki, nem tekinti teljes értékű embernek. A „professzor úr” kifejezést cseréld ki egy homo sebészre, ilyen esetben nyilván elfogadnák, de amíg csak szó van róla, addig a homókat nem fogadják el. Az más. Bocs, csak ez jutott eszembe a kommentedről.

Lebarmozott vidéki 2020.11.01. 23:22:54

Kit érdekelnek a téveszméi? Megmondta már Greg Powell is: lényegtelen, mit hisz, csak tartsa egyenesben a sugarat!

torró 2020.11.01. 23:25:52

@IGe.: Szerinted a prof nem értelmes ugye? Te viszont az vagy. És gondolom borzasztó értékes is. És mivel foglalkozol ha nem titok?

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.02. 06:29:01

@torró: Világnézeti téren a gondolkozása beteges, patologikus. Ami nem jelenti azt hogy más téren ne tudna jól és helyesen gondolkozni. Az agyi vírusok és az elmebetegségek sem teszik tönkre az egyén teljes gondolat világát, csak annak egy részét. Annyi megnyugtathat, hogy Boldogkői Zsolt akadémikuson is hasonló mémfertőzöttséget diagnosztizáltam. Ő pedig ateistának vallja magát. Tehát egy ateista és egy monoteista is lehet náthás, elmebeteg és hát mémfertőzött is.

blogbejegyzésem a témában:
Gödel az elmebeteg tudós
vilagnezet.blog.hu/2018/11/26/godel_az_elmebeteg_tudos

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.02. 06:33:49

@torró:
Pályám kezdetén fejlesztő mérnök voltam.
Aztán műszaki-gazdasági téren menedzser.
Mindvégig kutattam az emberi pszichikum képességet szabad időmben.
Jelenleg memetika kutató és szakértő vagyok. ( memetika = utánzástan )

Ekrü 2020.11.02. 08:09:35

@élhetetlen:
Nem értem a problémád.A homoszexuális orvosra pont az vonatkozik,mint a keresztény orvosra,miszerint joga van felvállalni azt,hogy ő ki vagy mi.Mint ahogy a többi embernek joga van eldönteni,hogy ezt elfogadja vagy nem,hisz nem kötelező senkivel sem szóba állni.Az okos ember ezt tudja és pont lesz@rja,hogy másoknak (idegeneknek) mi a véleménye róla,ebből hisztit csak az ellenzéki oldal csinál.
De azért érdekes,hogy az ellenzéki oldal lelkesen propagálja,hogy a homoszexuálisok felvállalják önmagukat,miközben tűzzel-vassal támadják azokat akik ki merik mondani,hogy ők keresztények vagy keresztet hordanak a nyakukban....Mi ez ha nem kettős mérce?

2020.11.02. 08:32:00

@IGe.: a memetika nem utánzástan. És ki nevezett ki szakértőnek téged ebben?

kvadrillio 2020.11.02. 09:02:12

ha remegne a keze nem operálhatna. AZ ISTENE SEM SEGÍTENE RAJTA AKKOR !!!!! AKIKET OPERÁL, AZOK NEM MIND HÍVŐK. A SEBÉSZNEK BIZTOS TUDÁSRA, BIZTOS KÉZRE VAN SZÜKSÉGE, ISTENRE NINCS !!!!!

kvadrillio 2020.11.02. 09:02:42

cowkie@outlook.com,,,EZ A SZEMÉT FASZKALAP HAMIS EMAILLEL BELÉMHATOLT A NEMZETKÖZIM OLTÓKÖZPONT N EVÉBEN.......MEGTALÁLOM ÉS KIBELEZEM !!!

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.02. 09:20:27

@shitgun:

memetika; az emberi gondolatok - a biológiai vírusok működési elvéhez hasonló - lényegét tekintve pszichológiai klónozással szaporodó fertőzési és gyógyítási szabályait és törvényszerűségeit vizsgáló, feltáró tudományág.

mém: egy speciális információs csomag, amelyhez valamilyen formában, valamilyen késztetés is kapcsolódik, ami miatt ráveszi az embereket, hogy akár gondolkozás nélkül is magukban hordozzák, ismételjék,másolják, átadják.

bővebben:
vilagnezet.blog.hu/2019/08/18/memetika_kisokos

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.02. 10:38:58

@errorológus:
Bezony, de tegyük hozzá, hogy az emberbarát és építő jelegű kritikát is el kell tudni viselni.

Tangooo 2020.11.02. 12:41:05

Én egyik interjújában sem éreztem azt, hogy rám akarná erőltetni a hitét, ahogy a posztoló véli róla. Egyvalami érdekel egy orvosnál: mennyire jó a szakmájában. A többi nem az én dolgom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.02. 12:52:42

"az emberek, így Csókay András is szabadon beszélhet arról, hogy mire alapozza az életét és mit használ segítségül a munkáját jelentő kihívásokhoz. De gyakran kiderül, hogy a szabadság és a tisztelet csak addig terjed, amíg nekünk tetsző dolgokat mondanak."

@Ekrü:

"De azért érdekes,hogy az ellenzéki oldal lelkesen propagálja,hogy a homoszexuálisok felvállalják önmagukat,miközben tűzzel-vassal támadják azokat akik ki merik mondani,hogy ők keresztények vagy keresztet hordanak a nyakukban....Mi ez ha nem kettős mérce?"

Dehogy kettős mérce! Ez a liberális szólásszabadság, ami szerint bármit szabadon elmondhatsz, ami nem ellenkezik a liberálisok véleményével.

Minden ballib bérretteg 2020.11.02. 13:42:58

Fura egy világ, ahol a keresztény hitről életvitelről nem lehet nyilatkozni, miközben félmeztelen papi ruhába öltözött buzik vonulnak az Andrássy úton önmegvalósítást hírdetve, és megértést követelve.

2020.11.02. 14:04:29

@IGe.: nekem be ne mutasd, én már 2006-ben is tartottam róla előadást.

Ekrü 2020.11.02. 14:12:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazad van,mindig elfelejtem.:)))

kvadrillio 2020.11.02. 14:30:48

Az biztos, hogy Dr. Csókay András egy zseni agysebész. Az agy talán a legkényesebb testszervünk, A LEGBONYOLULTABB IS. Ő, EHHEZ A BONYOLULT SZERVÜNKHÖZ KÜLÖNLEGESEN ÉRT.

MÁS TERÜLETEKEN IS LEHETNEK ZSENIK, PL. 8 ÉVES ZSENIK IS VANNAK (HADD NE SOROLJAM FEL ŐKET...), ISTEN-----HIT NÉLKÜL IS !!! :)

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.02. 14:34:53

@shitgun:

... és értesz is a memetikához, vagy csak egy bemagolt előadás volt? Mert ha értesz, akkor ideje lenne megismerkednünk.

Egyik felvetésedre, erre: "a memetika nem utánzástan. És ki nevezett ki szakértőnek téged ebben?" nem reagáltam, de most pótolom.

- Akkor várnám a te álláspontodat, hogy mi is a memetika?
- Ki felelne meg neked, aki szerinted engem kinevezhet memetikai szakértőnek?

élhetetlen 2020.11.02. 19:11:09

@Ekrü: Én meg nem értem, hogy nem érted, mi a különbség a felvállalni, és a rendszeresen hangoztatni között. Mondj egy példát, hogy mikor történt meg, hogy akár orvosi, akár más, de nem a nemiséggel kapcsolatos interjút, vitát úgy kezdett volna egy homo, hogy bejelenti, hogy ő homo, mikor ez nem tartozik a témához, és nem is kérdezték. Így már érthetőbb?
Gondolom, a kereszttel Müller Cecíliára utalsz. Egy olyan országban, ahol többféle vallású (és vallástalan) ember él, nem szerencsés egyet kiemelni. Tudom, ez van, Mária országa vagyunk, felajánlottuk országunkat neki, bár visszajelzést nem kaptunk, hogy így külön a mi országunkat elfogadta volna, és nem hiszem, hogy többet törődik velünk, mint pl. az olaszokkal. Müller lehet hívő, de nem kéne azt sugallni, hogy nem a saját képességeiben bízik járványkezelés ügyben, hanem Istenben, mert tőle csak a nyunyókázásra telik. (Bocs, ez a nyunyóka mosás, mint járványkezelés, ez beégett az agyamba.
„tűzzel-vassal támadják azokat akik ki merik mondani, hogy ők keresztények vagy keresztet hordanak a nyakukban”. Szegény magyarországi keresztények. Ne röhögtess már! Mondj már olyat, aki azért nem kapott meg egy állást, mert keresztény. index.hu/belfold/2020/10/28/budakalasz/ , ez viszont megtörtént. Szóval a kettős mércét inkább magadnál keresd.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.02. 21:46:16

@élhetetlen:

"Mondj egy példát, hogy mikor történt meg, hogy akár orvosi, akár más, de nem a nemiséggel kapcsolatos interjút, vitát úgy kezdett volna egy homo, hogy bejelenti, hogy ő homo, mikor ez nem tartozik a témához, és nem is kérdezték."

A homoszexualitás nem egy erkölcsi rendszer, míg a kereszténység az. Mivel pedig az életnek alig van olyan része, amelynek nincs köze az erkölcshöz, abszolút természetes, hogy a hívő emberek erre utalnak.

élhetetlen 2020.11.02. 22:49:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kezdődik? „A homoszexualitás nem egy erkölcsi rendszer, míg a kereszténység az”. A kereszténység nem egy erkölcsi rendszer, hanem egy vallás, amire hivatkozva nagyon sok erkölcstelenséget elkövettek már. Te írod, „az életnek alig van olyan része, amelynek nincs köze az erkölcshöz”. Sokféle vallás van, aminek az erkölcsi elvárásai nem mindig vannak fedésben, sőt, képzeld, még egy vallástalan is lehet erkölcsös, tehát egyáltalán nem természetes, ha valaki az erkölcs kérdésében a vallására utal.
Nézzük Semjén elhíresült esetét. Valaki befizette egy drága vadászatra, amiért Semjén nyilván ígért, vagy elintézett valamit (mert az azért rossz duma, hogy az illető azért fizette be, mert annyira élvezi az ő társaságát). Ebben LEHET, mondom, csak lehet megvesztegetés, adócsalás, lopás stb., de, hogy nem tiszta ügy volt, az biztos. Semjén a kormányban a fő keresztény, de erkölcsös? Amit tett, az erkölcsös? Hivatkozhat, utalhat a vallására, mint erkölcsi rendszerre? Szóval hagyjuk ezt, ne keverjük a vallást az erkölccsel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.02. 23:51:56

@élhetetlen:

Igazad van, a kereszténység egyben egy erkölcsi rendszer IS. Ahogy léteznek nem valláson alapuló erkölcsi rendszerek is.

"Sokféle vallás van, aminek az erkölcsi elvárásai nem mindig vannak fedésben"

Ahogy ez igaz a nem valláson alapuló erkölcsi rendszerekre is.

"egyáltalán nem természetes, ha valaki az erkölcs kérdésében a vallására utal. "

Nyilván nem, hiszen egy vallástalan a nem valláson alapuló erkölcsi rendszerére utal.

Talán azt is felfogod, hogy az abortuszt elutasítók sem mind valláserkölcsi alapon utasítják el azt. Ők a saját, nem vallásalapú erkölcsi rendszerükre hivatkoznak, míg a hívők a vallásalapú erkölcsi rendszerükre. Ez abszolút természetes.

Ami Semjént illeti, abban egyetértünk. Én is megvetem azt a fazont.

élhetetlen 2020.11.03. 00:35:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: „Talán azt is felfogod, hogy az abortuszt elutasítók sem mind valláserkölcsi alapon utasítják el azt. Ők a saját, nem vallásalapú erkölcsi rendszerükre hivatkoznak, míg a hívők a vallásalapú erkölcsi rendszerükre. Ez abszolút természetes.”. Csak egészen más eset, ha valaki a saját erkölcsi érzéke miatt utasítja el az abortuszt, és megtartja a beteg gyereket, és vállalja egy életre, vagy, ha, a keresztény kormány hoz egy törvényt, és ezzel kényszeríti az anyát, az élet szentsége nevében. „Talán azt is felfogod” te is. Sok család van, ahol, ha elvetetik a beteg gyereket, akkor később születik egy-két egészséges, és boldogan élnek, míg meg nem halnak, de egy teljes ápolásra szoruló gyerek elveheti a család normális életét, nem vállalnak több gyereket, mert sem erejükből, sem létalapjukból nem telik többre. De ez lehessen a család döntése, ne a papoké. Az lenne „abszolút természetes”. Inkább ne fárasszuk egymást.

2020.11.03. 08:37:30

@IGe.: miért lett volna bemagolt? 2004 környékén dolgoztam egy e-learninges tananyagon, amihez volt egy felkészítő tréning, ott volt egy előadó, aki a neuroilngvisztikai programozásról beszélt, és mintegy mellékesként megemlítette a memetikát, ami rögtön magával ragadott, úgyhogy elkezdtem keresni olvasnivalót a témában, ami akkor még nem sok volt, mert az egész nálunk nagyon friss és új volt, Sebők Zoltánnak voltak remek könyvei a témában, meg persze Dawkins és Susan Blackmore. Azóta is érdekel a dolog, de aktívan nem kutatom, szerintem sokminden kutatnivaló nincs is rajta, annyira szilárd és logikus elmélet, hogy én az evolúcióhoz hasonló axiómaként tekintem, egyszerűen van, működik, folyamatosan tettenérhető. Az előadás egyébként egyszeri volt, egy művészmoziban volt egy irodalmi előadás sorozat, ahová felkértek, hogy valami izgalmasat találjak ki, Sebők egyik könyvéből olvastam fel pár oldalt, aztán meséltem a memetikáról, végül közösen beszélgettünk a témáról, jó kis este volt. A fertőzés megmaradt, de napi szinten már rég nem foglalkozom vele, egyszerűen tudomásul veszem, hogy a személyiségem egy mémplex, és minden, ami információ jelleggel bír, virális faktorként ugrál, lebeg körülöttem. Még mindig izgalmas gondolat egyébként, meg kicsit pesszimista is az egész, ha belegondolsz, nem vagyunk mások, mint random mémek ezrei egy vödörbe dobálva.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.03. 13:54:28

@shitgun:

Van mit kutatni a memetikán nagyon is, mert gyakorlatilag az áltudományosság és a bukás széléről kellett visszarángatni, pedig volt már régebben tudományos szakfolyóirata is. A szakfolyóirata megszűnt és a legtöbb régi memetikus meg beleunt, belefáradt a dologba. Igen Sebők Zoltán és és Suzan Blacmore is. Mindkettőjükkel személyes kapcsolatban vagyok és ma már nem érdekli őket a memetika. Dawkins meg szerintem soha sem értett a memetikához a gének mémek párhuzamon kívül. Más az ő szakterülete.

Magam is afféle újabb handabandának és áltudománynak tartottam egyébként régebben. Aztán kb 1,5 éve döbbentem rá, hogy már legalább húsz éve gyakorlatilag memetikát kutattam és értem is el áttörő eredményeket, csak én a memetika helyett a pszichológia alá kívántam inkább besorolni, ami csak részben fér be alá. Ma meg már ott tartok, hogy gyakorlatilag túl van a tudásom Dawkinson és Suzan Blacmoron is a memetikában. Főként persze azért, mert ők leálltak a terület kutatásával.

Véletlenül nem a Vírus klub keretein belül tartottál te régebben előadást?

Nem kell annyira azért "zombinak" érezni magunkat a mémek miatt szerintem. Nekem például nagyon erős mém immunitásom van. ... biztosan nem vagyok vele egyedül. Ja és éppen az az erősségem a memetikában, hogy a biológiai vírusoknak, így az elme vírusoknak/mémeknek is van ellenszerük. Például a vakcinák. Vakcina, vagy immun mémek. Tehát a mémjárványok gyógyíthatóak.

Ha gondolod néz be az index tudomány szaktopikba:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9133555

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.03. 16:49:19

@élhetetlen:

"vagy, ha, a keresztény kormány hoz egy törvényt..."

Amellyel sok nem vallásos is egyet tud érteni, hiszen ateisták között is vannak, akik elutasítják az abortuszt.

"De ez lehessen a család döntése, ne a papoké."

Nem is papok döntenek erről, hanem a törvényes határidőn belül az anya. Plusz lásd fent.

Ami a már az anyaméhben diagnosztizáltan súlyos beteg gyereket illeti, ez szerintem is nagyon nehéz erkölcsi és lelkiismereti kérdés, nem mernék választ adni rá. Igazad lehet abban, hogy egy ilyen gyerek elveheti a szülők kedvét és erejét további gyerekek vállalásától, csak tudod, ez egy csúszós lejtő, mert mi az a betegség, amelynél már erkölcsileg is elfogadható az abortusz? Ha ez még elfogadható indok az abortuszra, akkor az már miért nem?

Szerintem ilyen esetekben valóban a szülőkre kellene bízni a döntést. Viszont egészséges magzatnál mindenképpen elítélem az abortuszt, még a törvényes határidőn belül is.

élhetetlen 2020.11.03. 18:37:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szóval továbbra is vitatkozni akarsz. Hát, amíg lesz türelmem hozzád, legyen. „"vagy, ha, a keresztény kormány hoz egy törvényt..." Amellyel sok nem vallásos is egyet tud érteni, hiszen ateisták között is vannak, akik elutasítják az abortuszt”. Mit ér az érved, hogy sokan ellenzik az abortuszt? Akik elutasítják, azok ne éljenek vele, de ne tiltsák törvénnyel azoknak, akik másképp döntenének. ???.
„Nem is papok döntenek erről, hanem a törvényes határidőn belül az anya”. Ne röhögtess, nem a papok, és a keresztény egyház szorgalmazta ezt a törvényt, hanem azok a tízezrek, akik most tüntetnek ellene? „ez szerintem is nagyon nehéz erkölcsi és lelkiismereti kérdés, nem mernék választ adni rá.”. De a törvényhozók mertek, és ez a baj.
Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de a törvényből a sajtó szerint (mert nem olvastam a lengyel törvényt), mintha kimaradt volna az anya döntése, még a törvényes időn belül is. A törvényes idő? Mit jelent? Egy szintén csak törvény által meghatározott időtartamot. Veres Püspök szerint, már a lombikbébi program is abortusz, mert pár megtermékenyített petesejtet nem ültetnek be, pedig már azok is emberek. Miről beszélsz? Szerinte azt is be kéne tiltani, és fel van háborodva, hogy a kormány támogatja. Ezt ugyan nem tudja beültetni Semjén agyába, mert akkor Semjén szembe kerülne Orbánnal, de behozhatnak itt is egy abortuszt tiltó törvény önkényesen, amivel sok család életét tehetik tönkre. „Viszont egészséges magzatnál mindenképpen elítélem az abortuszt, még a törvényes határidőn belül is„. Szíved joga, hogy elítéld, de pl. egy három gyerekes családra, akik még úgy látják, hogy ezt a három gyereket útjára is tudják indítani, kinek van joga rákényszeríteni, hogy, ha becsúszik még két terhesség, azt is vállalják, amitől összedől a jelen is, jövő is? Neked, vagy a törvénynek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.04. 09:02:33

@élhetetlen:

"Hát, amíg lesz türelmem hozzád, legyen."

Nem tudom, mire föl ez a leereszkedő stílus.

Varga Zoltan 2021.04.06. 09:51:37

élemiszerben kérünk segitséget 3 an 70 ezer ft ból élünk abból 9000 ft gyogyszerköltség KÉREM SEGITSENEK VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 ) BETEGSÉGEKRÖL KÜLDÖM IGAZOLASOKAT)APIDRA INZULINRA LENNE SZÜKSÉGEM 8700 FT NEM TUDOM KIVALTANI vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 0000 0000 2576 6862 segitséget!majusban megmütöttek herezacskot lágyrészt péniszt,,, juliusban annak helyén kialakult egy sipoly szeptembertöl a sipolyboll log egy kb 20 cm elhalt szövet ,,, dolgozni emelni hajolni nem igazan tudok ez miatt//ezek allitolag a magas cukor betegség miatt alakult ki//feleségem közmunkan dolgozik37ezer ft fizetés//nekem ha dolgozok 41ezer ft a fizetés két tartozast von végrahajto 70 5189043

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.05.17. 17:28:23

Mi a manó!!! Átdátumozás és 1,5-2 éves blogbejegyzések újra futnak???

Végül is az eltelt időben létre lett hozva pszichovirulógia tudományág.
Nem is szükséges hozzá agyműtét ... sokkal egyszerűbb dolog ...
de immunizálni lehet vele a JahveZsidóSátáIsten és annak avatárja ZonbiJézuska hitet /kényszerképzetet /mémfertőzöttséget.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.05.17. 17:33:25

@IGe.: ... memetika leváltva erre:

PszichoVirulógia
Nyitotta: ErkölcsTan, 2021.09.17

Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA főtitkárhelyettese, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára. Memetikai írása: A gondolatok terjedési mechanizmusai: mémek vagy fertőzések írásának a tartalma ébresztett rá, hogy a memetikába, annak zavaros össz-tartalma miatt nem fér bele a pszichológiai vírusokkal foglalkozó rész, annak el kell különülnie egy új tudományágba a pszichovirulógiába.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9248473

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2022.05.17. 19:43:18

@csakeztengedte:

Inkább csak bekapott egy ELME VÍRUST ... de mint írtam ma már az is immunizálható. Meggyőzni persze nem tudnám róla, próbáltam /teszteltem már több akadémikussal is ... de nem is kell. Másként működik a "gyógyítás".

A pszichológiai vírusok /mémek megértése miatt érdemes átnézni a biológiai vírusok főbb tulajdonságait is. A bio-vírusoknak vannak alap tulajdonságaik:

1. Az élő és élettelen határán helyezkednek el.
2. Nem esznek, isznak, nem kakilnak, nem szaporodnak a hagyományos módokon.
3. Nagyon picik, sokáig nem is voltak kimutathatóak.
4. A biológiai "vírus" is egy speciális információs csomag, biológiai kód.
5. Szaporodásuk nem is szaporodás, hanem lényegében klónozás.
6. Gazdatestre van szükségük a klónozáshoz.
7. A gazdatestet befolyásolják, de nem lehet "céljuk " a gazdatest elpusztítása, hiszen azzal ők is elpusztulnak.
8. Egy "tervrajzot" adnak csak át a gazdatestnek, amely az alapján elkezdi legyártani, saját erőforrásaiból a vírust.
9. A gazdatest becsapására trükköket használnak.
10. Bizonyos szerencsétlen együtt-hatások esetén a "Vírus" a gazdatest halálának a közvetett okozója is lehet.
süti beállítások módosítása