Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Megtestesülés Templom ifjúsági csoportja

debreceni ifik bemutatása sorozat 1. rész

2017. november 07. - ágizsuzsa

Indítunk itt, a blogon egy új sorozatot, melyben bemutatjuk a debreceni ifjúsági csoportokat, hogy aki keres, az jó közösségre találhasson. ;) Fogadjátok sok szeretettel az első részt, melyben a Megtestesülés Plébánia ifjúsági csoportját ismertetem Nektek! :)

A Megtestesülés Plébánia városunk egyik legújabb katolikus temploma, a 2000-es évek elején épült fel. A közösségi élet szerteágazó és sokszínű, a női tornától kezdve, a hobbi elektronikán át, a szemlélődő imacsoportig mindenki megtalálja a korosztályának és érdeklődésének megfelelő csoportot.

plakat_a3.jpg


Az ifjúsági hittan (18-30 év) csoportja, amelynek én is tagja vagyok, számos éve működik. A csoportba egyetemisták, fiatal felnőttek látogatnak el, akik teendőik mellett tartalmas beszélgetésre vágynak, mindennapi és nem mindennapi kérdésekről elmélkednek. És mindezt jó hangulatban. Ezt a csoportot szeretném röviden bemutatni, lássuk:

2016-ban érkezett hozzánk Törő András atya, aki az alkalmainkat tartja, és nem mellesleg csak egy kicsit idősebb nálunk, szinte egy korosztály vagyunk, így különösen jó, hogy vele oszthatjuk meg gondolatainkat, és fordítva. Ezt megelőzően Felföldi László atya, a templom korábbi plébánosa tartotta a hittanokat éjszakába nyúlóan, neki kellett finoman kitessékelnie minket közel este 11-kor.

Az alkalmainkat szerdánként tartjuk, 18 órakor közösen szentmisére megyünk, majd pedig 19 órától kezdjük a hittant. Idén új tematika került bevezetésre: átbeszéljük az aktuális heti vasárnapi evangéliumot (igen, előre készülünk rá) majd pedig a YOUCAT-et vesézzük ki (ez a katolikus egyház ifjúsági katekizmusa, katekizmus = a keresztény hit foglalata).

Ez azért fontos, mert tudnunk kell, hogy konkrétan miben is hiszünk, nem elég csak annyi, hogy van Isten, és csókolom! Mivel a legtöbben utoljára bérmálkozásra készülve találkoztunk a katekizmussal, az pedig régen volt, vagy akár még nem is találkoztunk ezzel, ezért különösen fontos egy kis frissítés és megismerés ilyen téren is.

"Tudnotok kell, miben hisztek. Olyan pontosan kell ismernetek hiteteket, mint egy IT-szakértő ismeri a számítógép működését. Annyira tisztában kell vele lennetek, mint egy jó zenész előadott darabjával.” /XVI. Benedek pápa/

Az „elméleti” rész után következik a kötetlenebb, lazább beszélgetés, és sor kerül egy közös vacsorára is. Ilyenkor megbeszéljük, hogy kivel mi újság, ki hogy van. Ha egy mondatban kellene összefoglalni, hogy miért is jó ehhez a közösséghez tartozni, azt mondanám, ez az a hely, ahol az idő nem eltelik, hanem megtelik. Mi, fiatalok mindnyájan vágyunk arra, hogy tartozzunk valahová. Bátran mondom, ide, ahol a kereszténység életszerű, igazán jó tartozni.

És hogy én, személy szerint mit szeretek a csoportban? Szeretem azt, hogy elmélyülhetek jobban a hitéletemben, illetve azt is, hogy a csoport tagjai összetartóak, de ugyanakkor nyitottak, befogadóak az újonnan érkezők felé. A közös hittannak köszönhetően egy baráti társaság alakult ki, összetartunk, szoktunk külön is programokat szervezni, a szerdai alkalmaktól függetlenül.

20139785_1554030654627738_3140375791766747137_n.jpg

Nyáron Füzérradványban voltunk pár napot kirándulni, most ősz végén Nyírbátorba megyünk egy kis elcsendesedésre, adventre való készülésre. És persze ott voltak a csütörtöki Játszóház-projektek is, amire rendszeresen jártunk páran az előző félévben. A Szólj be a papnak! első alkalmára is közösen mentünk el, utána pedig ott ragadtunk, mert éreztük, hogy hiánypótló kezdeményezés.

Aki kedvet kapott csatlakozni, vagy csak keresgél, nagyon szívesen hívjuk és várjuk szerda esténként a csoportunkba! ;) (cím:  4032 Debrecen, Borbíró tér 9. – az Agrárral szemben)

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr612940097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása