Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Anonim kérdésekre válaszolva prédikálnak a debreceni templomban

Egy asztal „várja” az ötleteket

2018. február 06. - Phil Melanchthon

2017 október „harminckettedikén”, azaz a reformáció 500. évfordulóját kísérő ünnepségsorozat zárása utáni napon kezdett el a debreceni Árpád téri református gyülekezet kérdéseket gyűjteni az emberektől. A kívülről éppen most felújított templomot használó közösség úgy döntött ugyanis, hogy nem áll le az új ötletekkel, és egy különleges ajándékkal lepi meg a város lakosságát. A cél az, hogy a hivatalos programok után se köszöntsenek be szürke és unalmas hétköznapok; a megújulás valóban tapintható legyen.

23316635_1470419233006267_402683156593727168_n.jpgAz Árpád téri templom  

Fotó: Rogovics-Fehér Lajos

Az egyik gyülekezeti tag teljesen egyedül elkészített egy asztalt ötféle anyagból (fa, fém, üveg, bőr, bútorlap), amely egy 16. századi és egy modern bútor ötvözete. Az egyik fiókjába olyan kérdéseket lehet elhelyezni, amelyeket akkor tennénk fel, ha „négyszemközt” találkozhatnánk Istennel. Lehet kérdezni életről, halálról, betegségről, vizsgákról, családi viszonyokról, vagyonról, jövőről, múltról, sikerről, bukásról, katasztrófákról, csodákról, azaz bármiről.

Az asztal vándorútra indul a városban, a havonta váltakozó állomáshelyek közt szerepel a városi televízió, büntetésvégrehajtási intézet, építőipari cég, kórház, és ki tudja, merre jut még el az év végéig.

És hogyan születnek meg a válaszok az Istennek szánt kérdésekre? A templomban szolgáló lelkész-házaspár vasárnapi prédikációi jelentenek majd támpontot. Az elhangzott prédikációk összefoglalói is elérhetőek lesznek, itt egy példa

"Meggyőződésem, hogy az igehirdetésnek nagyon-nagyon aktuálisnak kell lennie és ennek legjobb módja, ha megkérdezünk embereket arról, hogy mi érdekli őket” - nyilatkozta Veres János lelkipásztor. Ő egyébként a kezdetektől fogva részt vesz a ’Szólj be a papnak’ eseménysorozatán.

2018 első három hónapjára már elérhető a listája azoknak a kérdéseknek, amelyekre válasz érkezik, feltüntetve a prédikáció napját.  Egy kis ízelítő: Hogyan keletkezett a világ? Miért teremtette Isten a Sátánt? Mi célból teremtette az embert? Miért kapok újabb kihívásokat? Miért van ennyi gonoszság? Hogy kell érteni, hogy Jézus alászállt a poklokra? 

22752838_876716235835894_1328381320_n.jpg

Az asztal

Ezeket a kérdéseket már elhelyezték a korösszekötő asztal fiókjában. Te mit kérdeznél Istentől?
Kérdésedet felteheted te is, vagy ha kötetlen formában szeretnél beszélgetni lelkészekkel, papokkal, akkor gyere el a következő alkalmunkra, amelyen a megváltozott nemi szerepek témakörét fogjuk körbejárni. Várunk téged is! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr3913606147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása