Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Szólj be a papnak! – Pécs

Van-e még értelme a házasságnak?

2018. február 09. - szoljbeapapnak

Szerző: Baditz Máté

Lassan közeleg a Valentin-nap, de közben a fiatalságban ott vannak a kételyek és bizonytalanságok. A mai világban a házasság lassan elveszíti a régi értelemben vett jelentését. A mai fiatalok leginkább a rossz példákat látják otthon és nehezen tudnak már hinni benne. Egyáltalán mit jelent ma házasnak lenni? Mit jelent az örökké? Mi az egyházak véleménye a házasság előtti szexről? Reális egyáltalán, hogy halálunkig egy emberrel legyük, miközben a világ annyira felgyorsult, hogy öt évente változik annyit, mint ezelőtt húsz év alatt sem? Miért kell Isten áldása egy házasságra? Egyáltalán kell? Mi zajlik a házasság előkészítőkön? Melyik felekezetek hogyan értelmezik egyáltalán a házasság fogalmát? Hova vezet, ha az emberek lemondanak és elfelejtik a házasság intézményét? Mi a helyzet a kételyekkel, a csábítással? Kinek fogadok valójában hűséget? Hogyan kezeljük a kísértést?

Ha téged is érdekelnek a kérdésekre adott különböző válaszok, vagy te is feltennéd a saját kérdéseidet, akkor gyere el február 15-én 19 órára a Pécsi Tudományegyetemre a Szenes Klubba!

Akiket faggathatsz:

  • Kovács Barbara – evangélikus lelkész
  • Barics Gábriel – római katolikus pap
  • Zajácz Gábor – görögkatolikus pap 

 Részletek: https://www.facebook.com/events/528117837562532/

21768401_1094825857321483_6113886541054702253_n.jpg

Telt házas Szólj be a papnak-est Debrecenben. Gyertek a Szenesbe! 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7413648146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása