Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Jézusban vagy a mágiában bíznak a VB világsztárjai?

2018. július 10. - Phil Melanchthon

A most zajló világbajnokság alatt egész sok figyelmet kap a futballisták hitbéli meggyőződése, sőt, akár ennek hatása a teljesítményükre. Néhány érdekességet emelnénk ki e vonatkozásban.

A világ egyik legjobbjának tartott, az argentin válogatottal frissen kiesett Messit sokszor úgy jelenítik meg, mint aki keresztyén hitvallás terén is mintát ad a futballistáknak. Mondjuk az, hogy valaki argentinként keresztet vet, még nem biztos, hogy sok mindent elárul. A napokban mindenesetre egy elég gyanús körülmény látott napvilágot, ugyanis kiderült, hogy szerencsét hozó amulettel a zoknijában játszott.

04wc-chat4.jpg

Csak a fohász segíthet?  (fotó: Sportskeeda)

A belgák csatársztárja, Romelu Lukaku nemrég perre ment volna a hite miatt. Amikor az Evertontól a Manchester Unitedhez igazolt egy 75 millió font értékű ügylet keretében, az otthagyott klub tulajdonosa azzal vádolta meg, hogy vuduzás hatására döntött a váltásról. Lukaku öntudatos római katolikusként jogi útra akarta terelni a dolgot, nehogy ez a tévképzet maradjon meg hitéletéről.

A világbajnokságok történetében tűntek fel azért még Messinél és Lukakunál is különösebb figurák. A parádés frizurákban pompázó, 1998-ban és 2002-ben is VB résztvevő nigériai hátvéd, Taribo West ma már lelkipásztorként tevékenykedik. Állítása szerint Isten kétszer mentette meg: először a bandaháborúk világából a futballhoz vezette, később pedig az arrogáns futballsztárból formált elkötelezett keresztyént. Elismerte, hogy korábban sok játékoshoz és szurkolóhoz hasonlóan ő is varázslókhoz fordult.  

Egyedi szín a palettán az örmény származású iráni Andranik Teymourian, aki keresztyénként lett az iszlám köztársaság csapatának kapitánya, a 2006-os és a 2014-es VB-n is szerepelt.

taribo-west-nigeria_1d6lcaf45sv3m10pkvvjhl0n83.jpg

Taribo West - új irányt vett az élete (fotó: goal.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7214089579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tudomány sosem téved! 2018.07.12. 08:14:37

A tudományban nehéz bízni.
Folyamatos hazugságok sorozata.
süti beállítások módosítása