Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Élménybeszámoló - Ajándék az életem?

- "vendégposzt" a harmadik Csevegj a Pappal!-ról

2018. december 07. - szoljbeapapnak

December negyedikén egy rendkívül érdekfeszítő eseményen vehettünk részt barátaimmal, mely a Debreceni Ifjúsági Házban került megrendezésre, és nagy érdeklődést váltott ki a jelenlévőkből. A 19:30-kor kezdődő program során asztaltársaságoknak nyílt lehetősége egy-egy pap/lelkipásztor társaságában megvitatni az aktuális témát: „ajándék az életem?”.

_dsc3078.jpg

Asztalunknál négy katolikus, illetve két református foglalt helyet, lelki vezetőnk pedig Tokodi László domonkos szerzetes volt. A téma komolyságát mi sem mutatja jobban, mint hogy magunkhoz ragadva a szót, igyekeztük kibontani annak teológiai és filozófiai vetületeit, és elmélyült beszélgetés keretében kerestük a választ többek között a megváltás, a jellemformálás, az igaz életre való törekvés és a katolikus élet kihívásainak kérdéseiben. Laci atya érdeklődve és kissé meglepetten hallgatta okfejtéseinket, és hasznos tanácsokkal látott el minket. A hangulat igazán családias volt, hiszen az asztalt körbeülve, egy-egy üveg sör kíséretében elmélkedtünk és észre sem vettük, hogy milyen hamar letelt a beszélgetésekre szánt időkeret. Mindannyian rengeteg hasznos ismerettel gazdagodhattunk, és külön örömünkre szolgált, hogy lehetőségünk nyílt ilyen mélyen belemenni ebbe az egyébként teológiailag és filozófiailag is bonyolult témakörbe. Jó ötletnek tartjuk az efféle rendezvényeket, ahol kötetlenül beszélgethetünk azokkal a lelki vezetőkkel, akik életüket mások megsegítésének és az igaz életre vezetésének szentelték, hiszen modern társadalmunkban gyakran éri támadás ezeket a méltán példamutató embereket. Reméljük, a Szólj be a Papnak és a Csevegj a Pappal rendezvénysorozata a jövőben is folytatódik és lehetőséget nyújt Istennel találkozni azoknak is, akiknek ez eddigi életéből kimaradt. Sok sikert és áldott ünnepeket kívánunk minden szervezőnek és résztvevőnek, külön kiemelve a papokat/lelkészeket! Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Gulyás Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr8514439434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.12.08. 07:56:55

Szóval KISZ gyűlést tartottatok :-)
Hát igen, most a hatalom a Keresztény Ifjúsági Szövetségeket támogatja és nem a Kommunistákat. Bár a kettő dettó ugyan az. Egy vicces írásom a kereszténység és a kommunizmus összehasonlításáról:

Két kísértet járja be Európát
2007. április 22. - IGe

Avagy a katolicizmus és a kommunizmus testvéreszmék volnának és Jézus lenne az első híres komcsi? Nagyon sok erre utaló jel van. Sztálin is papnak tanult 21 éves koráig. Nézzük csak a párhuzamokat: ....

vilagnezet.blog.hu/2007/04/22/kisertet_jarja_be_europat_oke_de_ketto

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.08. 08:13:51

Fórum » FILOSZ » Vallás, Filozófia »

Itt még Be Lehet Szólni a Papnak

Elszaporodtak mostanában a judeokereszténységet propagáló blogok, de a legtöbb a külső szabad vélemények hatására zártak lettek. Eddig még a SzóljBeAPapnak blog, ami állja a humort. Kérdés, hogy meddig?

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9239369

Jakab.gipsz 2018.12.08. 17:08:35

@IGe.: @TanNé:

Ismerős libbsi (modern liberális ateista demokrata) trükköket soroltatok fel, "ha nem érted, például a teológiát, negligáld és taknyold össze". Uncsi.

Ami pedig a "Reméljük, a Szólj be a Papnak és a Csevegj a Pappal rendezvénysorozata a jövőben is folytatódik és lehetőséget nyújt Istennel találkozni azoknak is, akiknek ez eddigi életéből kimaradt." rendezvény sorozatot illeti, nemártana ha nem csak beszélnétek Istenről, hanem komolyan elgondolkoznátok róla.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.12.08. 21:56:29

@Jakab.gipsz: Ja a judeokatolicizmust hazánkban libsi módjára kezeli valóban a kormány. Ezzel egyetértek veled. Egy valóban nemzeti kormány visszaállítaná a magyarok nemzeti vallását és nem holmi internacionalista zombista és sátánista vallásnak kedvezne. Ami ugyebár a judeokereszténység.

Számomra Isten létezése tudományos tény. Így ha te ezt nem fogadod el, tagadod, akkor te vagy ateista: Lásd: istenteszt.blog.hu/

Jakab.gipsz 2018.12.09. 18:53:44

@TanNé: Olyan mint judeokatolicizmust nem létezik, azért mert az a "rossz zsidó" akit Jézusnak ismerünk, nem hozzánk a keresztényekhez beszélt és nem is latinul. Hanem a zsidókhoz és arámiul.

Mi a keresztények csak át-hallottunk egy ígéretet, Amely egérit lényege a következőkben foglalható össze. "Eljön még e földre az örök béke és bölcsesség kora, midőn, nem lesz többé ember embernek farkasa". Ezen ígéret alapján a kereszténység hite megalapozott.

Azért mert az írás és a szó nem kaphat több jogot mint amennyi megillet, pontosan azért nem, hogy a szellem megtartsa jogait, azaz a szabad akaratunk, ne sérüljön meg. Tehát valamit még nem tudunk, éspedig azt, hogyan gondolkodik "Isten".

Azt viszont sejthetjük, koránt sem véletlenül volt szükség "Új szövetségre".

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.12.11. 09:22:48

@Jakab.gipsz:
Tanulni! Tanulni! Tanulni! Mondta egy bebalzsamozott testű német ügynök az egykori Szovjetunióban.
süti beállítások módosítása