Kúl, közvetlen, keresztény

Böjt challenge

- Mi a böjt?

2019. február 25. - szoljbeapapnak

Négy pap és két lelkipásztor böjti kihívást fogalmazott meg, főleg azokra gondolva, akik eddig még nem próbálkoztak ilyesmivel.

Ez a böjt egyszerre szolgálja a lelki elmélyülést, az Istenhez közeledést; másrészt a földünk energiaforrásait rohamos ütemben felzabáló emberiség többletfogyasztását is mérsékelheti. A lelki vezetőink ezért kifejezetten bátorítják, hogy az idei nagyböjtöt öko-tudatos szemlélettel felvértezve teljesítsék azok, akiket a videójuk tettekre sarkall.

Ebben az első videóban azt magyarázzák el, hogy mi a böjt értelme. Az egy hét múlva érkező második részben (ITT) adnak majd pár tippet egy-két lehetséges öko-böjthöz, amelynek több országban már hagyománya van.

Aki pedig május 5-ig elküldi beszámolóját arról, hogy mit vállalt böjtként, és hogyan élte meg azt testileg és lelkileg, egy kétszemélyes hétvégét nyerhet egy öko-szálláshelyen.

Ha van kedvetek részt venni, a beszámolókat ide küldjétek: szoljbeapapoknak@gmail.com, írásos (max. 5000 leütés) vagy videós formában (max. 10 perc)! A legjobbakat pedig itt a blogon és a Facebookon is közzétesszük!

A kihívóid:

  • Hofher József SJ - a Szent Ignác Jezsuita Roma Szakkollégium lelkésze,
  • Németh Áron - református lelkipásztor,
  • Restás László - adventista lelkipásztor,
  • Sajgó Szabolcs SJ - a Párbeszéd Háza igazgatója,
  • Tokodi László OP - domonkos szerzetes,
  • Tóth László - a Debreceni Megtestesülés Templom plébánosa

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7414653599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.