Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Miért gyertek ki velünk a lovastanyára augusztus 24-én?

2019. július 15. - szoljbeapapnak

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött családi napot szervezünk idén nyáron kétszer is a Hunor és Magor Hagyományőrző Lovas Egyesület lovastanyáján. Az első lehetőségre július 13-án került sor, és a sok jó élmény hatására még jobb szívvel hívunk Benneteket az augusztus 24-i alkalomra!

dsc_0089.jpg

Kapásból tudunk legalább három érvet, hogy miért nem bánjátok meg egy (várhatóan) forró nyári napon, ha összeszeditek a családot és elindultok az egy napos „mini nyaralásra”.

  1. Természetközeli hangulat a város szélén

Debrecen határvidékére érve, a forgalmas Vámospércsi útról lekanyarodva busszal és bringával is könnyen elérhető takaros kis „tanyavilágba” érkezünk. Egy pillanat alatt hatalmába kerít az az érzés, hogy kiszabadultunk a betonrengetegből, és máris jobb a levegő: talán nemcsak a gyerkőcöknek támad hirtelen szaladgálni kedve! A hét ló, a macskák, a barátságos kutyus, a kedves, segítőkész „háziak”, valamint az első alkalom alapján nyugodtan bőségesnek nevezhető ételellátmány (bográcsban készült paprikás krumpli, sütemények) pedig a nagyszülők portáját idézhetik fel. Ezt a hangulatot csak pár percre törte meg, amikor elhúzott a fejünk felett egy landolóban lévő utasszállító, mondjuk a kisfiúk igencsak örültek a szinte karnyújtásnyira feltűnő gépmadárnak.

dsc_0147.jpg

  1. Az első lovaglás a kicsiknek

Többen bizonyára azért választják ezt a programot, mert a gyerek már régóta rágja a fülüket azzal, hogy szeretné kipróbálni a lovaglást. Itt erre van lehetőség, és a kedvcsináló sétalovaglás jó kiindulópontnak tűnik annak eldöntéséhez, hogy ez egy múló hóbort a gyerekek részéről, vagy kicsit komolyabb indíttatás. Miután minden időjárás jelentés elég komoly esőt ígért, az esemény előtti napokban imádkoztunk a jó időért is. Össze is mosolyogtunk, amikor azt láttuk, hogy körülöttünk mindenhol sűrű sötét fellegek borítanak mindent, de a legutolsó kör lovasai is szárazon térnek vissza és pont akkor kezd esni az eső, amikor már mindent bepakoltunk az autóba és elindultunk hazafelé.

dsc_0173.jpg

  1. Lelki táplálék a nagyoknak

Ez a program jó kis kikapcsolódás az egész családnak akkor is, ha „csak” a sorversenyeket, vetélkedőket, lovaglást és a szép környezetet élvezzük. Ugyanakkor nem titkolt szándékunk, hogy a programokon részt vevő, a családoknak bemutatkozó lelkészek, papok a szülőkkel egy-egy lelki beszélgetést is megejtsenek egy szörp mellett, amíg a gyerekek játszanak. Bátran lehet felvetni témákat a gyerekneveléstől kezdve a hittel kapcsolatos személyes kérdésekig. Az elköszönések során volt olyan anyuka, aki a vele beszélgető atya elérhetőségét kérte, hogy tudják folytatni a megkezdett beszélgetést. Számunkra ezt jelenti az elérhető, megszólítható egyház.

dsc_0115.jpg

Várunk mindenkit szertettel augusztus 24-én is!  

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr214946328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása