Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

A papoknak koronavírus idején is jár a fizu?

Kihívás papoknak, lelkészeknek, pásztoroknak! 

2020. március 17. - szoljbeapapnak

Kihívás papoknak, lelkészeknek, pásztoroknak! 

Mutassuk meg a világnak, hogy annak ellenére, hogy a hívek nem mehetnek be a templomokba, a papok sem csak a kanapén henyélnek egész nap! Már ha így van... 

Arra kérjük a jelentkezőket, készítsenek egy rövid (max 2-3 perces) videót arról, hogyan telnek a napok otthon, a gyülekezet, a hívek fizikai jelenléte nélkül, de velük mégis kapcsolatban maradva. 

A saját anyag elkészítésével egyidejűleg pedig mehet is a kihívás egy másik felekezet pásztorának, használjátok a #papokotthon hashteget. 

Mi pedig igyekszünk mindegyikről hírt adni. 

190522094106-01-belgian-monks-beer-intl-scli-exlarge-169.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr3015531200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikocami 2020.03.19. 09:44:58

Amit Jézus tanított:Ingyen kaptátok,ingyen adjátok."
Mivel ők nem ingyen adják,még a temetési beszédért is nagyon komoly összeget kérnek.
De van(nak) vallás(ok),ahol működik az ingyenesség és ők a ajját költségükön megoldják,hogy konferencia összeköttetésben oktassanak.(Nem prédikálnak.)
És ezt Isten,Jézus Krisztus és a hű rabszolga biztosítja.
Így a gyülekzet(ek) tagjai nem maradnak le a fontos tanításról.

Világít a torony 2020.03.19. 18:26:37

Jézusnak pont semmi köze a világi dolgaihoz.

2020.03.21. 05:21:58

Bűnösök követelik a megbocsájtást!
Bűnükre a felejtést, a feloldozást!
Érvük, ők is „csak,” emberek
Egyformák, egyenlők veled!
Szemérmetlen hazugsággal,
Hitetnék, el ők el a világgal.
Nem rosszabbak, jobbak nálad.
Mások, akik folyton kihasználnak!
Lopnak, rabolnak, csalnak, hazudnak!
Mindig hasznukra maguknak!
Ezt észre Te se, soha vedd!
Felebarátod! Hát szeresd!
Öleld kebledre kártevőd!
Embernek nézd, tartasd, őt!
Ha megöl miatta a méreg.
Ne mondd rá, aljas, féreg!
Ezt üzentetik ők Istenükkel!
Gyalázatosságukat tűrd el!
2017. 12. 20. körül

"Minél alázatosabb, annál gyalázatosabb!" Népi tapasztalat!

2020.03.21. 05:24:53

@Világít a torony: Kopátsy Sándor közgazda

Érthető tehát, hogy az uralkodó réteg által támogatott vallás a tudást, a gondolkodást ellenezte. Minden vallás csak azt a tudást fogadta el, amit már a tradíció szentesített. Ez a vallási feladat szinte minden kultúrában jellemzővé vált. Maguk a papok sem elsősorban új tudásra törekedtek, hanem mindenekelőtt a régit őrizték, rögzítették. Jellemző módon a vallások szerint a tudás alapja nem a gondolkodás, hanem a szentírás, a korábbi, isteni eredetűnek minősített tudás volt. Ezt az a tény indokolta, hogy az elmaradott társadalmaknak elsődlegesen nem új ismeretekre, hanem a régi ismeretekhez való ragaszkodásra volt szüksége. Ennek a társadalmi igénynek felelt meg az a vallási alaptétel, hogy az ember által elkövethető legnagyobb bűn a tudásra való törekvés. Tudás alatt értve mindent, ami a korábbi ismereteknél többet, azokkal szemben újabbat jelent. Minden vallás erre épített. A már ismertet tudni nemcsak szabad, de jó is, a gondolkodás, az új ismeretek megszerzésére való törekvés azonban bűn.
A jelenkorra azonban égbekiáltó logikai hibává vált az, hogy még a legmodernebb kultúra vallása is a gondolkodást, az új ismeretek szerzését az emberiség legnagyobb bűnének tekintheti. Konkrétan még az a zsidó-keresztény-mohamedán vallás is, amelynek területén a legmagasabbra nőtt a tudás, még inkább a gondolkodás és a kezdeményezés, a tudásra való emberi törekvést a legnagyobb, azaz az eredendő bűnnek tekinthette.
A butaság akkor válik veszélyessé, ha szorgalommal és hatalommal párosul.
Minél kevesebb jól képzett, tehetséges ember van egy országban, annál kevésbé becsülik meg őket. Nem a miatt drága a bürokrácia, mert sokba kerül, hanem mert sok kárt okoz. Adj nekik hitet, és a szolgáid lesznek. Világosítsd fel őket és megtagadnak Isten hiányát leginkább abban érzem, hogy nincs kit felelőssé tenni a világ és az emberek aljasságáért.

Az okos és becsületes embereket pénzzel, az ostobákat és aljasokat rangokkal, állásokkal lehet ambicionálni

Varga Zoltan 2021.04.06. 09:50:41

élemiszerben kérünk segitséget 3 an 70 ezer ft ból élünk abból 9000 ft gyogyszerköltség KÉREM SEGITSENEK VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 ) BETEGSÉGEKRÖL KÜLDÖM IGAZOLASOKAT)APIDRA INZULINRA LENNE SZÜKSÉGEM 8700 FT NEM TUDOM KIVALTANI vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 0000 0000 2576 6862 segitséget!majusban megmütöttek herezacskot lágyrészt péniszt,,, juliusban annak helyén kialakult egy sipoly szeptembertöl a sipolyboll log egy kb 20 cm elhalt szövet ,,, dolgozni emelni hajolni nem igazan tudok ez miatt//ezek allitolag a magas cukor betegség miatt alakult ki//feleségem közmunkan dolgozik37ezer ft fizetés//nekem ha dolgozok 41ezer ft a fizetés két tartozast von végrahajto 70 5189043
süti beállítások módosítása