Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Hihetünk-e a győzelemben?

- online vitaest hitről, fociról

2020. november 03. - Julie K

A soron következő online vitaestünk apropója a Ferencváros BL-szereplése és a Magyar Válogatott EB-részvétele, illetve a Nemzetek Ligájában folytatott küzdelme, így a futball és a személyes hit kapcsolatának kérdése áll majd a középpontban.

szolj_be_a_papnak_hihetunk_a_gyozelemben_insta.jpg

A dél-amerikai vagy dél-európai katolikus országok játékosainál nem ritka, hogy a pályára lépés előtt keresztet vetnek vagy éppen egy bombagól után az égre mutatnak, kifejezve hálájukat Isten felé. Számukra fontos szimbólumok ezek, s talán ami ennél is fontosabb, hogy világszerte több millió ember látja őket a tévéközvetítéséken keresztül, ők pedig bátran vállalják azt, hogy kinek a támogatásával végzik hivatásukat.

Hazánkban sajnos kevésbé megszokott az említett látvány egy-egy mérkőzés nézése közben, de természetesen akadnak hitüket nyíltan vállaló játékosaink is. Az egyik, talán legismertebb futballistánk a témában Gera Zoltán, aki számos platformon tett már bizonyságot és köztudott az Istenhez való viszonyulása, és a jó hír az, hogy nem ő az egyetlen. A Ferencvárosi TC keretét erősítette a 1995-96-os Bajnokok Ligája szerepléskor az a Telek András, akinek a kedvenc könyve a Biblia és akinek hitéről bizonyára többet is megtudhatunk majd, hiszen eseményünk egyik meghívott vendége.

A beszélgetés egyházi képviselői közül Dr. Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök szintén a Ferencvárossal hozható kapcsolatba, mivel ő is a legnépesebb szurkolói bázissal rendelkező hazai csapat táborát erősíti.  A „papi oldalról” Fejes Csaba atya lesz a másik résztvevő, aki várja majd a „beszólásokat”. Rá azért esett a választásunk, mert sokkal több köze van a focihoz, sőt a Ferencvároshoz is, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk, hiszen gyerekkorától kezdve futballistának készült és a Fradi igazolt játékosa volt kamaszkoráig.

Természetesen nem hiányozhat a beszélgetésből a 12. játékos, a szurkolótábor képviselete sem, ezért nem kisebb névre esett a választásunk, mint a ferencvárosi B-közép kápójára, Hamberger Ádámra, akinél hitelesebb forrást szurkolói részről keresve sem találhattunk volna.

A beszélgetés mederben tartásáért pedig hazánk egyik legismertebb televíziós személyisége, Gundel Takács Gábor felel majd, aki amellett, hogy sportriporter- és kommentátor, vállaltan református vallású hívő ember is. 

S bár az esemény a virtuális térben lesz megtekinthető, semmiképp sem érdemes kihagyni ezt a nagyon izgalmasnak ígérkező beszélgetést!

Előzetesen az alábbi linken várjuk a kérdéseiteket:

https://forms.gle/CWexw3cczMhKbPc16

A Facebook-esemény itt található.

Érdemes a Szólj Be a Papnak Facebook oldalát november 11-én már 18:45-től követni, hiszen a hangulat megfelelő szintre kerüléséért a TakeMeHome Zenekar felel!

Futballszurkolóknak kötelező, mindenki másnak pedig erősen ajánlott! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr4416268706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2020.11.03. 11:55:25

Klerikálisan lehet hinni a győzelemben, de ehhez klasszis képességű futballistákra is szükség lenne. Az ilyen utolsó Détári Döme volt ... és azóta senki.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.11.03. 21:04:12

Memetikai, azaz utánzástani divat csak a "ceremónia". Kimegy majd ez is a divatból, mint a kisdobos, meg úttörő nyakkendő, meg az elvtársozás. Maga "Isten" is egy mém. Mára már megvan a gyógymódja.
süti beállítások módosítása