Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Elítélték a meleg-kérdésben véleményt formáló lelkészt

2020. november 26. - Phil Melanchthon

Megalapozottnak találta a bíróság a közösség elleni uszítás vádját Olaf Latzel brémai evangélikus lelkipásztor ügyében (az eset hátteréről itt olvashattok). A 8100 eurós pénzbüntetés (közel 3 millió forint jelenlegi árfolyamon) a kiszabható legalacsonyabb büntetéshez áll közel és nem kerül be az erkölcsi bizonyítványba. A bírónő indoklása szerint Latzel szándékosan szította a homoszexuálisok iránti gyűlöletet.

A Latzel által tartott házassági szeminárium hanganyaga, amely az internetre felkerült, a lelkész olyan kijelentéseit tartalmazta, mint például: „az egész gendermocsok” pokoli, sátáni és támadást jelent az isteni teremtés rendje ellen. Egy melegfelvonulás kapcsán a „bűnözők” kifejezést használta (ezért később bocsánatot kért).

3111207407_d7b10c180a_o.jpg 

Az ilyen kijelentéseket találta úgy a bíróság, hogy az emberi méltóságot sértik a homoszexuálisok irányába történő hangulatkeltéssel. A lelkész a homoszexualitást fenyegetésnek tüntette fel, amely ellen védekezni kell, ezzel pedig a bíróság szerint azt fejezte ki, hogy a melegek nem tekinthetők a társadalom egyenértékű tagjainak. A bűnözős kijelentést pedig úgy értékelte a bíróság, hogy azzal aktivitásra buzdít a nevezett csoport ellen. Nem fogadta el a bírónő azt az érvelést, hogy Latzel a homoszexualitást elítéli, ugyanakkor a homoszexuálisok emberi mivoltát nem kérdőjelezi meg. Ugyanis „homoszexualitás ember nélkül nem képzelhető el” - olvasható a faék egyszerűségű érvelés az ítéletben, amely alapján jogos kétségeink vetődhetnek fel annak tekintetében, hogy vajon a komplex társadalmi-politikai-hitbeli kérdésben a legmegfelelőbb emberre lett-e bízva a döntés. Nagyon hiányzik annak a kifejtése, hogy hol húzódnak a véleményszabadság, mi több, a hitbeli, bibliai igazságok kifejtésére vonatkozó szabadság határai, és ebben az esetben miért kellett ezeket a jogokat háttérbe sorolni, miközben semmilyen konkrét, közvetlen fenyegetés, atrocitás nem érte a homoszexuálisokat. A hangfelvételt egyébként nem maga Latzel töltötte fel az internetre, nem a nyilvánosságnak szánta.

Ezekkel a kérdésekkel a magasabb szintű bíróságoknak kell majd foglalkozniuk, hiszen a védőügyvéd, Sascha Böttner bejelentette, hogy jogorvoslattal élnek a döntés ellen. Az eljárás során ő kifejtette, hogy a Latzel a „bűnözők” kifejezéssel nem a homoszexualitással élőket illette, hanem a gender-ideológiát propagáló politikai áramlatot, amelynek hatására egyébként Latzel gyülekezetének templomát istenkáromló üzenetekkel csúfították el és a lelkipásztort halálosan megfenyegették.

csm_latzel_olaf_prozess_urteil_870_idea_david_wengenroth20_b1f2c23986.jpg

Fotó: idea/David Wengenroth

Az evangélikus egyház berkein belül működő Hitvalló Közösségek Konferenciája élén álló lelkipásztor, a hamburgi Ulrich Rüß állásfoglalásában így fogalmazott: „politikai döntés született egy politikai eljárásban”.

Latzel maga így fogalmazott az utolsó szó jogán:

Nem vagyok az a szörnyeteg, amit itt csináltak belőlem. Nem akartam embereket megsérteni és becsmérelni. Isten dicsőségét akarom szolgálni mindazzal, aki vagyok és amit teszek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7816301908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salamander 2020.11.27. 11:32:11

Felesleges azon hőzöngeni, hogy szított-e a "pap" ellenérzéseket a homoszexuálisokkal kapcsolatban.
A homoszexualitást és minden szexuális aberrációt a Biblia - mint a keresztények két ezer éves univerzális magatartási kódexe -, tiltja. Hiába "a múltat végképp eltöröljük" az "új művészet", a "progresszív gondolat", az ECOSOC jogok hangoztatása. A keresztény világ alapkövét, bázisát jelentő Bibliával ezek ellentétes eszmék.
Persze ellentétesek a Koránnal és a Talmuddal is. Mit is akarunk a kereszténység képvisrlőinek büntetésével elérni, amikor kimondja azt, amit a Biblia állít?
Hát azt akarja elérni a díszes "újbeszél" kompánia, hogy NE mondhassa ki ezeket a gondolatokat. Az avantgárd, a progresszív, a political correct, a szociálisan és a kisebbségek iránt oly nagyon érzékeny csoportok ezt az alapjogok sérelmének gondolják. Pedig nem az. Pont a lelkész büntetése sérti súlyosan a gondolat- és vallásszabadságot, valamint a véleménynyilvánítás szabadságán keresztül az emberi méltóságot. A lelkész ugyanis nem csak saját nevében beszél és nem saját véleményét mondja, hanem a kereszténység nevében szól és azoknak a több mint egy milliárd embernek az egységes és egybehangzó véleményét mondja ki ami itt büntetést kapott.
NEVETSÉGES. Olyan, mintha nekem nem tetszene a Leonardo Mona Lisa c. képe és ezt ha kimondom, megbüntetnének, mert ezzel megsértettem az egyetemes művészettörténet képviselőit és imádóit. Kérem: a homoszexuálisok vegyék már végre tudomásul, hogy a kereszténységgel nem összeférhető a magatartásuk (az ember igen, a cselekmény NEM!).
A jogvédőket pedig itt lenne az ideje megtanítani a jog használatára és az azzal való visszaélést keményen büntetni.

Pilotax 2020.11.27. 12:16:49

Szólásszabadság??!!

pulsarito 2020.11.27. 12:45:56

Szólásszabadság?
Példák a szólásszabadságra!
1.
ha kiírod a facebookra (feltéve, de nem megengedve!), hogy az összes fideszes dögöljön meg, az a szólás szabadságba belefér!
Ha azt írod ki (ismét csak feltéve de nem megengedve) hogy az összes homokos dögöljön meg, akkor az gyűlöletkeltő, és ezért jó esetben csak kitiltanak. (Németországban fel is jelentenek és akár börtönbe is mehetsz!)
2. Ha azt írod (mint ahogy meg is történt), hogy a magyar genetikailag alávaló, és a moslékban hempereg, akkor az az adott személy írói munkásságának része.
Ha ugyanebben a szövegben a nép nevét kicseréled másikra, akkor ... nos tudjuk, szintén jön a meghurcolás!

KARAK TERi 2020.11.27. 13:09:44

Olyan híretek is van, hogy "Elítélték a kereszténység-kérdésében véleményt formáló genderjogi aktivistát?" Ja, nincs?

2020.11.27. 13:15:28

@salamander: egymilliárd kereszténynek egységes a véleménye? Tényleg? Ne röhögtess, ilyen buta nem lehetsz, maga a kereszténység sem egységes, és a keresztények vezetője (a Pápa, talán hallottál róla) sem elítélő a melegekkel. Amellett a szaros pap beszéljen a saját nevében, én például nem vagyok vallásos, nem akarom hallani a hőbörgését, beszéljék meg a véleményüket a zárt klubjukban, ha jól tudom, még nem kötelező kereszténynek lenni, tudod, nem zavar a hülyeségük, amíg a négy fal között csinálják/beszélik otthon. Ismerős?

Alick 2020.11.27. 13:19:30

@salamander: Egyrészt erkölcsileg jogos és helyes kiállni a saját hitének igazsága mellett, másrészt Jézus az itélkezés szintjén való megnyilvánulást/megfogalmazást nem tartotta helyesnek. A Koránhoz hasonló, egykori törzsi szemléletet integráló Ószövetségre való kritikátlan hivatkozás pedig a dzsihadizmus szintjén áll - ennyi erővel igényelhette volna a homoszexuálisok megkövezését, mert hát az Ószövetség alapján anno így oldották meg a kérdést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.27. 13:49:55

Innentől már csak pár lépés a keresztény egyházak betiltása.

2020.11.27. 13:59:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lázas vagy? Milyen egy lépés? Ki tiltaná be, mikor, hogyan, miért? Hisztinap van, vagy lemaradtam valamiről?

s 2020.11.27. 14:49:31

Atyám asztala nagy. Ő vendégül látja a homoszexuálisokat is, éppen úgy, mint azok ellenségeit.

Hórukk 2020.11.27. 15:12:49

@salamander: A homoszexualitás nem "cselekmény". Sok minden másnak lehet minősíteni, de nem "cseleménynek". Ahogyan a heteroszexualitás sem "cselekmény". Aztán függetlenül a Bibliától, a homoszexualitás mindig is létezett, már bőven a Biblia előtti időkben is. Arról lehet vitatkozni, hogy a homoszexualitás vajon betegség-e vagy normális variáns, de tiltani eredménnyel nem lehet. A Biblia mindent mond és mindennek az ellenkezőjét is, tele van ellentmondásokkal, ezért bárki bárhogy értelmezheti. Nem lehet jogi normaként tekinteni rá. Még erkölcsi normaként sem, részben mert ellentmondásos, részben mert nem mindenki vallásos, nem mindenki ismeri el a Bibliát mint értékközvetítőt.

s 2020.11.27. 15:34:56

@Hórukk: "Aztán függetlenül a Bibliától, a homoszexualitás mindig is létezett, már bőven a Biblia előtti időkben is."
A homoszexualitásnak a primaták közti jelenlétét is kimutatták etológusok. Amennyiben elfogadjuk - és miért ne tennénk - a tudomány erre vonatkozó tényeit, az emberek a főemlősökből fejlődtek ki az evolúció során. A Biblia ennek ellenére sok szép történetet is tartalmaz, de alapvetően a törzsek háborúi és az akkori mindennapi élet praktikus tanácsai szerepelnek benne. A letelepedett életmód és a vagyon felhalmozása mellett nem volt jó ötlet utód nélkül bevégezni, tehát a homoszexualitást, mint a korabeli társadalmak működésétől alapvetően különböző magatartásformát nem tartották kívánatosnak. Elképzelhetőnek tartom, hogy amennyiben még mindig vándorló, vadászó - halászó, gyűjtögető életmódot folytató természeti nép volnánk, aminek a tagjai tíz nyílvesszőnél, egy íjnál és egy késnél nagyobb vagyonnal sosem rendelkeznek, a homoszexualitás nem okozna semmiféle komolyabb problémát. Éppen úgy, ahogyan napjainkban sem kellene, hogy ez gond legyen.

Drahir 2020.11.27. 16:33:26

@shitgun: 1. A keresztények vezetője nem a pápa. A keresztények vezetője Jézus Krisztus (az elnevezés is onnan van eredetileg). Ergo a pápa véleménye vizesnyolcas amennyiben a nem analóg a Bibliával.
2. Az a pap nem szaros, mint ahogy te sem vagy az, csak azért mert más a véleményed.
3. A pap véleménye momentán analóg a Bibliával, tehát hitéleti kérdésbe szólt bele a bíróság.
4. Az előadás zárt körben hangzott el, a cikk szerint nem a pap rakta ki a netre. Amúgy ha ezt mondja a Biblia akkor a vitád Istennel van, ha nem hiszel benne akkor görgess tovább.

csakférfi 2020.11.27. 16:43:50

A kereszténység nem azonos a bibliával. Van ó szővetség és ujszővetség.
Jézus tanításait az utóbbi tartalmazza. Ebből nőtt ki a kereszténység.
Az Ó szövetségi rész... konkrétan Mózes törvényei ítélik el a buzikat.
Azonban a szexualitás magánügy... mintahogy a vallás is.
Azért mert a keresztények rá kívánják erőltetni a vallásukat más emberekre.... mivel különb annál mint aki "meleg büszkeségre" hivatkozva fölvonul nyivánosan?
Semmivel.
Egoista öntelt túlbuzgó majom.
Egyik sem különb a másiknál.
Ez a véleményem emberként.

csakférfi 2020.11.27. 16:46:41

@Karoly_2:
Lopják a pénzünket a keresztények?
Nem mondod...
Akkor az orvosok... tanárok... katonák.. zsidók... mohamedánok... civil szervezetek.... stb.
Bakker!
Csak gyűlölködsz!
Ez is emberi?

s 2020.11.27. 16:52:57

@csakférfi: Van ennél rosszabb is. A bigott vallásos buzi. Az azért odabasz, ha érted, hogyan gondolom. Ahogy Murphy mondta: Két baj is csak a kezdet . . .

s 2020.11.27. 16:57:58

@Karoly_2: "Jézus egyáltalán nem biztos, hogy valaha is létezett"

Miért vagy annyira biztos abban, hogy te egyáltalán létezel, brendelmatyika. Semmi sem érdekesebb annál, mint amikor egy nem létező egy másvalaki létezéséről polemizál. Ezért járunk blogokra. Még péntek délután is.

csakférfi 2020.11.27. 17:03:38

@s:
:)
A nővérem elvált... egyedül él... bigott keresztény...
Évek óta küzdök a "benyomással" itt mindenki megőrült!
Ez lenne a civilizáció..... nyomokban józa észt tartalmaz!
:)

Drahir 2020.11.27. 17:04:16

@Karoly_2: Kedves Károly, az hogy Jézus nem él, ugye nem egy logikai hibákban bővölködő blog dönti el saját hatáskörben.
Az ugye megvan, hogy azzal, hogy valakiről enyhén szólva is degradálóan szólsz egyrészt nem túl erős érvanyag, másrészt saját magadat minősíted le.

csakférfi 2020.11.27. 17:07:27

De komoly.... aztaaa....
Karcsi hekkeli a blogot.
haláli...
:) :)

csakférfi 2020.11.27. 17:11:18

@Karoly_2:
ennyire futotta? vagy unalmas ujra és ujra ugyanazt tenni?
"a z az őrültség, amikor valaki ujra és ujra ugyan azt teszi és várja hogy az eredmény más legyen"
Albert Einstein
:)

csakférfi 2020.11.27. 17:14:47

@Karoly_2:
Keresztény nyomi?
Amúgy a taoizmus közelebb ál a lelkemhez.
A vallások is hasznos munkát végeznek.
Mintahogy van orvosi műhiba és pedagógusi túlkapás.... rendőri erőszak.. stb

Sík hülye vagy öregem.
Értelem nuku. Nálad!

csakférfi 2020.11.27. 17:19:26

@Karoly_2:
Fizetnek újabban a buzik téged?
Vagy td is közpénzből pazarlod az idődet?
Léptem!
Off.
ne szívd mellre..... roppant korlátolt a gondolkodásod

s 2020.11.27. 17:25:52

@csakférfi: "nyomokban józa észt tartalmaz!"
Barátom, még nyomokban sem. Észrevenném, ha másként lenne.

s 2020.11.27. 17:27:28

@Karoly_2: Aztán még plagizálsz is. A smittpali például belebukott.

s 2020.11.27. 17:28:20

@Karoly_2: Mármint nem a gondolkozásba. A saját létezésébe inkább.

Drahir 2020.11.27. 17:29:16

@Karoly_2: Nem, sajnos a Te hozzászólásaid minőségéről írtam.
Arra lennék kíváncsi vajon csak az internet arctalansága késztet ilyen alpári stílusra, vagy face to face is így adod elő. Nem is tudom melyik a rosszabb. Abszolút el tudom fogadni, hogy más a véleményed , még vitatkozni is lehet erről, de ha ebben merül ki az érvanyagod, akkor viszlát.

s 2020.11.27. 17:45:03

@Karoly_2: "egyelőre sajnos az van, hogy a keresztény egyházak lopják az adófizetők pénzét"
Ez középkori maradványtünet, amikor az államnak még szüksége volt az egyházra a "hívek" engedelmessé tételében, amit meg is fizetett neki, természetesen az engedelmessé tett "hívek" pénzéből. A felvilágosult államszerkezet ezt már nem igényelné, a szekularizáció a franciáknál ért a csúcsára. Napóleonnak például nem volt szüksége a vallásra olyan túlzott mértékben. Mi magyarok természetesen ebben is le vagyunk maradva, - oly sok máshoz hasonlóan - ezért hangsúlyozzák reménytelen kétségbeesettséggel az állam prominensei az államvallás (kereszténység) fontosságát. Különben a zsemlyénsótnak sincs más érdeme, minthogy kereszténynek mondja magát. Leszámítva persze azt, hogy helikopterről tud kilőni külföldi magánbirtokon lévő szarvasokat.

P1sty 2020.11.27. 18:22:56

Akik itt a szólásszabadság nevében védik a vallásos téveszméiket, azoktól megkérdezném, hogy anno a tilos radiós kereszténykiirtós kijelentésnél is ennyire szuperliberálisan védték-e a rádióst, vagy véres szájjal akasztatották volna-e?
Egyébként is meglehetősen disszonáns dolog, hogy egy gyűlölkodő, emberi jogokat tagadó szekta tagjai hivatkoznak a szólasszabadságra mint alapvető emberi jogra, miközben ha rajtuk múlna, az istenkáromlast meg mindig büntetnék....

Szalay Miklós 2020.11.27. 18:55:35

Dúró Dóra darálójának higgadt elemzése:

egyvilag.hu/index.shtml#ddd

LebensraumamOsten 2020.11.27. 19:17:42

Az ún. keresztyénkonzervatívok valójában egy minden emberiességből kivetkőzött aljas szemét bűnbanda, akiknek egyetlen célja, hogy másokat megalázzanak, kizsákmányoljanak. Ezeket mind ki kell irtani, ha egy jobb és szebb világot akarunk.

Drahir 2020.11.27. 19:27:27

@Karoly_2: Fura ez a rengeteg Karoly_2 hozzászólás ismétlés, vagy a blog szoftvere romlott el vagy a tiéd. Az utóbbi esetben lehet, hogy éppen így akarod lenyomni mások véleményét?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.27. 22:40:07

Gratulálok a bloggernek, hogy inkább hagyja szétb@szni a saját blogját, de nem képes vagy hajlandó kitakarítani brendelmatyit.

csakférfi 2020.11.28. 07:15:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“Gratulálok a bloggernek, hogy inkább hagyja szétb@szni a saját blogját, de nem képes vagy hajlandó kitakarítani brendelmatyit."

Csatlakozom a véleményedhez!
+1
:)

tpl 2020.11.28. 08:02:12

@Karoly_2: a sötét középkor általános felvilágosultsága igazi reneszánsz volt a te "ateista" nézeteidhez képest. Ha már képtelen vagy a hit és a tisztelet megélésére, legalább ne becsmérelj másokat és ne kérdőjelezd meg azok hitét. Ennyi talán elvárható. Viszont. Jó híreim vannak. Az életed során sokezer alkalom lesz még, amikor Isten szavát meghallhatod és ha ez egyszer megtörténik, akkor megérted majd, amit itt összeírtam neked. A te érdekedben tettem. Az Úr legyen veled!

apro_marosan_petergabor 2020.11.28. 09:15:07

A liberális véleményterror egyik durva megnyilvánulását láttuk.
Az eljárás emlékeztet az 50-es évek koncepciós pereire - sezrencsére ma lövetni még nem lehet -illetve de, 2006-ban már nálunk is lehetett.
Az USA-ban ez egyelőre még nem lehetséges. Egyelőre. De hagy így rosszabbodnak az állapotok, s tovább sérül a demokrácia - lásd a tömeges választási csalásokat - lehet ez még sokkal rosszabb is.
Nem ismerjük a pap pontos szavait, a contextust, mert a sajtó torzít, hamisít - de a "gendermocsokkal" semmi baj nincs - a gendermocsok, az gendermocsok.
A homoszexualitás pedig nem zászlóra tűzendő reklám anyag, hanem diszkrét magánügy, s ha lehet orvosolni lenne célszerü. A divatjáról pedig leszoktatni..

Sir Galahad 2020.11.28. 12:21:37

Gondoltam, hogy ez a szerencsétlen langyos Gendermatyi ezt a fórumot is szétb@ssza, és tényleg.

apro_marosan_petergabor 2020.11.28. 13:20:22

A liberális véleményterror egyik durva megnyilvánulását láttuk.
Az eljárás emlékeztet az 50-es évek koncepciós pereire - sezrencsére ma lövetni még nem lehet -illetve de, 2006-ban már nálunk is lehetett.
Az USA-ban ez egyelőre még nem lehetséges. Egyelőre. De hagy így rosszabbodnak az állapotok, s tovább sérül a demokrácia - lásd a tömeges választási csalásokat - lehet ez még sokkal rosszabb is.
Nem ismerjük a pap pontos szavait, a contextust, mert a sajtó torzít, hamisít - de a "gendermocsokkal" semmi baj nincs - a gendermocsok, az gendermocsok.
A homoszexualitás pedig nem zászlóra tűzendő reklám anyag, hanem diszkrét magánügy, s ha lehet orvosolni lenne célszerü. A divatjáról pedig leszoktatni..
A libero-bolsevik bandának útban van a kereszténység mert stabil értékrenden alapul.
Érdekes módon nem látom soha, hogy muzulmán, zsidó, vagy hindu vallást támadnák. Sőt a muzulmán vallással szembern óriási a tolerancia. De ráfognak fizetni, mert ők is sorrakerülne, s a muzulmán vallás nem liberális(valóban), hanem kizárólagos, uralkodó.

apro_marosan_petergabor 2020.11.28. 13:21:46

@Sir Galahad:
Érdekes, hogy nem állítják meg ezt a pszichopata idiótát. pedig időszerű lenne. Hol az ápolója?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.28. 15:06:31

@apro_marosan_petergabor:

Innen már nincs messze az, hogy perbe fogják azt a papot, aki a szószékról hirdetni meri a házasságtörés vagy a homoszexuális kapcsolat bűnös voltát.

A Bibliának mikor jelenik meg a genderkorrekt kiadása?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.28. 15:11:13

Mellesleg hol van a pap szövegében uszítás? Sehol nem írta/mondta, hogy bántalmazni kell a homokosokat, még csak nem is célzott rá. Pusztán vélményt nyilvánított, amire egy szabad és demokratikus államban minden joga megvolt.

Legalábbis eddig.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.28. 17:13:42

Nincs ebben semmi furcsa. A liberalizmus egyik fő ellenség a házasság és a család, márpedig a homoklobbi képes ezeket a leghatékonyabban rombolni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.11.28. 17:16:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kanadában már volt per pár éve egy pap ellen, aki szimplán felolvasott a Bibliából homofób részt, semmit se fűzve hozzá.

Akkor még felmentették, a vallásszabadságra hivatkozva.

apro_marosan_petergabor 2020.11.29. 19:27:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyik se hangzik jól.
De egy idő után az embereknek elege lesz a liber-bolsevik véleményterrorból, meg a gabonalobbi nyomulásából is. A többség az igen szelid, de ha betellik a pohár, a szelíd többség ki fogja csomózni a pofonzsákot, s a nyaka közés sóz egyet-kettőt az ánuszlovagoknak, no meg a bolsevik bandának is. Elazvarták már őket többször, de úgy látszik ez az elmebeteg fajta újra termelődik.
Ezzel az elmebeteg matykóval azért kellene valamit kezdeni. Egyszerüen környzetszennyező, mint Fukushima, a CO2 vagy a fáradt olaj, esetleg a kiömlött szipuskocsi....
.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.11.30. 08:02:16

@apro_marosan_petergabor:

" esetleg a kiömlött szipuskocsi...."

Na, azért a végére csak eltaláltad a Matyira leginkább illő hasonlatot. :DD

Querens 2020.11.30. 20:58:20

@janos_3:Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, itt találhat segítséget.

apro_marosan_petergabor 2020.12.01. 07:52:53

A szeretetreés stabil értékrendre alapuló kereszténység, de főleg a katolikusok nagyon útban vannak a libero-bolsevik csapatnak.
Jobban, mint a mohamedánok, az iszlám. Ennek megfeleően mozognak. Nem látják, hogy saját sírjukat ássák.
süti beállítások módosítása