Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Népegyház vagy szubkultúra?

- január 21-én Szólj Be a Püspöknek! Extra

2021. január 13. - szoljbeapapnak

Mi a keresztények jövőképe? Népegyház kis aktív maggal és nagyszámú, lazán kapcsolódó „szimpatizánssal”? Vagy a többséghez képest alternatív életformát felmutató „szubkultúra”? Milyen lelki „szolgáltatást” tud nyújtani az egyház a többségi társadalomnak a XXI. században? Az egyházi iskolák elitképzők vagy a hitre nevelnek? Vitassuk meg január 21-én 19 órától a FB-on.

szbap_nepegyhaz_vagy_szubkultura_insta_1.jpg
Az ökumenikus imahét kapcsán kérdezhetjük tabuk nélkül a magyarországi nagy egyházak képviselőit (köztük egy szerzetes nővért is!) az egyház jövőképével kapcsolatban.

Akik a válaszadást bevállalják:
Balog Zoltán – református püspök
Deák Viktória Hedvig OP – domonkos rendi főnöknő
Fabiny Tamás – evangélikus elnök-püspök
Kocsis Fülöp – görögkatolikus érsek-metropolita

A moderátor:
Berecz Péter – Szólj Be a Papnak! alapítója

Az eseményünket a FB-oldalunkon élőben tudod majd követni, a közvetítést a shoeshine.hu csapata segítségével valósítjuk meg.

Ha érdekelnek a beharangozó cikkeink, akkor az egyházi iskolák helyzetéről szólót itt tudod elolvasni. Az népegyház, vagy szubkultúra első részéért, ahol azt vesézzük ki, hogy mi a keresztények jövőképe, ide kattints, a másodikat pedig, ahol azt vitatjuk meg, hogy szubkultúra-e a keresztény hit, itt találod.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1816386726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása