Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Szólj be a popnak - dalajánló

Gregorián vs. keresztény pop playlist

2021. május 02. - szoljbeapapnak

Közelgő eseményünk résztvevőit arra kértük, ajánljanak olyan zenéket, amelyeket ők a keresztény zene, illetve a dicsőítés terén a saját ízlésük szerint kiemelkedőnek találnak. A lista így igen változatos, hiszen hétfőn este kerül sor a „szent zene” és a keresztény pop közti párbeszédre, közös útkeresésre.

Bolyki György ajánlása:

Gábriel testvér és Farkas Domonkos ajánlása:

 +1 lejátszási lista 

Lakatos Péter ajánlása:

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1616519102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2021.05.04. 13:48:22

Jézus segíts!

Majdnem sikerült meghallgatnom, de könyörgöm az ég szerelmére, hallgassátok meg ezt: m.youtube.com/watch?v=Hmzg63oZi4k és utána mondjátok meg, melyikben van több élet?

TheWig 2021.05.04. 15:39:42

@Serény Vélemény: Gyönyörű dal, amit küldtél. Sok-sok stílusa van a zenének és hála Istennek a keresztény zene is egyre több irányba nyit. Valószínűleg az afrikai testvérektől sokat tanulhatna a magyar zenei élet is. Vannak erre próbálkozások és sokszor igen jó kis hangulatot teremtenek. Pl: youtu.be/W6vN5QkLry0

Serény Vélemény 2021.05.04. 17:22:42

@TheWig: Igen, klassz nóta, de a poén az, hogy a Jerusalema egy világslágerré lett, és mindenki erre táncol, pedig ki tud zulu nyelven? Ki hallott bármit is ezen kívül a szerzőjétől? És a beszélgetésben, amiben a részt vevők ajánlották a fenti dalokat pont azt kérdezte az egyik atyafi, hogy mit szólnak hozzá, ha az Isten dicsőítő zenéjük háttérzenévé válik?

TheWig 2021.05.04. 22:23:04

@Serény Vélemény: Egyszer egy ismerősöm ezt mondta: Ha valaki egy műalkotást kiad a kezéből, akkor az önálló életre kell. Ezt úgy értette, hogy aki találkozik az alkotással az szabad arra, hogy annak értelmezze, aminek szeretné. Hogy ez jó vagy rossz dolog? Ki tudja? Olykor lehet előnyös máskor nem. Hatása az alkotónak viszont csak egy bizonyos pontig van rá.
süti beállítások módosítása