Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Miben hasonlít a templomban és a meccsen átélt "szertartás"?

2021. december 09. - szoljbeapapnak

A december 12-ei Loki-Fradi összecsapás félidejében Püski Gábor, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség ifjúsági lelkésze fogja rúgni a kezdőrúgást. Ebből az alkalomból kérdeztük fociról, hitről, a templomban és a meccsen átélt szertartás hasonlóságáról és persze a várakozásairól is.

Miért vállalod a kezdőrúgást?

Ilyen felkérést nem szabad visszautasítani. Bárhogy is megy a csapatnak egy Loki-Fradi mindig különleges.

szzt0687-6.jpg

Püski Gábor az egyházi sulis eseményünkön a Bakelitben.

Mit jelent számodra a sport, a foci? 

Nagyon türelmes ember vagyok, de a foci mindig fel tud bosszantani. Igazán mérgesek csak olyan dolgokért lehetünk, amelyek fontosak számunkra. Általános iskolában mindennapos időtöltésünk volt a foci, az edzéseken felül. Mellette atlétika és a biciklizés segített az energiám levezetésében. Azóta is nagyon szeretek focizni, de ma már ritkán van rá idő. Kerékpárral járok a mindennapokban, ami egy kicsit oldja a sok gép előtt ülést. Amikor tehetem nagyon szívesen megyek túrázni is.

Te is kitombolod magad a meccseken?

Régebben hangosabb voltam, de egy vitatható eset vagy egy gól, azonnal ugrásra késztet ma is. Szeretem átlátni a pályát így a régi stadionban mindig az "I" szektorban, az újban pedig a "C"-ben szoktam ülni. Az utolsó végigordított meccsem a bennmaradásért küzdés kövesdi állomása volt, ahol szó szerint kiszurkoltuk azt a Garba gólt.

szbap-foci_sor_es_hit_event.jpg

Vasárnap templomban és meccsen is jársz majd. Miben hasonlít egymásra a két helyszínen átélhető „szertartás”?

Egy közösségi esemény mindkettő. De nagyon komoly párhuzamot nem húznék a kettő között. Annak viszont nagyon örülnék ha mindkét helyszínen sokkal többen lennének hétvégéről-hétvégére.

Be lehet imádkozni a gólt?

Az ellenfél és mi is ugyanazt szeretné. Több gólt rúgni. Mindkét oldal imádkozhatna ezért. Nem gondolom, hogy ilyen módon kell egymásnak feszülni. A foci a világ legszebb sportja, én inkább azért teszem össze a kezem, hogy mindenki mindenhol a Földön tudja örömmel és tisztán játszani.

Mit vársz a meccstől?

Természetesen győzelmet várok! Ezt teszem 1998 óta hétről hétre.

Köszönjük a beszélgetést. Vasárnap találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7916777682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobaszopiatej 2021.12.09. 11:15:41

Először is, abba kellene hagyni mindkét csapat közpénzből történő finaniszírozását.
Fizesse mindenki maga a saját szórakoztató hobbiját, nem pedig kitömni többséget nem érdeklő focisztárokat meg a köréjük épült haszonlesőket!

evilwolf 2021.12.10. 17:24:48

"Vasárnap templomban és meccsen is jársz majd. Miben hasonlít egymásra a két helyszínen átélhető „szertartás”?"
------
Egyikre se megyek.
Az ateizmus velem született, a focit meg megutáltatta velem a kamu rendszerváltás. Meg a túlfizetett, nagyképű, tehetségtelen focistáknak nevezett senkiháziak.

evilwolf 2021.12.10. 17:29:32

Vasárnapi szokásom, hogy kirándulni megyünk, ha meg valami oknál mégsem, akkor a kocsmába.
A kocsma a templom, a csapos az Isten.
süti beállítások módosítása