Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Ha kész leszel - Neonhal klippremier

Új dallal és klippel jelentkezik a keresztény rockbanda

2022. szeptember 12. - szoljbeapapnak

Új dallal és klippel jelentkezik a Neonhal. A Ha kész leszel a szemfülesek számára, akik figyelemmel követik a zenekar ténykedését, már nem teljesen ismeretlen. Ez volt az a szám, mellyel bekerültek az idei Szikra-díj Legjobb dalszöveg kategóriájának három díjra jelöltje közé.

ha_kesz_leszel_klip_szereplok.jpg

A képek a klipkészítés pillanataiba engednek betekintést

Nem igazán fekszik nekem a „miről is szól a dal, amit írtál” jellegű kérdések megválaszolása – mondja a Neonhal énekes - gitárosa, Nagy Tomi. – Egyrészt azért, mert ha esszéket és eszmefuttatásokat akarnék írni, akkor nem dalszövegeken keresztül kommunikálnék, másrészt meg mindenki azt hall bele egy konkrét számba, amit éppen akar. Egészen pontosan a pillanatnyi hangulatunk vagy éppen az, min és mikor szocializálódtunk, min nőttünk fel, alapjaiban határozza meg azt, hogyan értelmezünk egy-egy adott popkulturális alkotást. Mindenesetre az én kiindulópontom a Pál apostol által ekképp leírt sorokban rejlik: „Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre, most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten.”

Az egyszerű harmóniavázra épülő szerzemény csírája tavaly tavasszal született, eltelt néhány hónap, mire kész dal lett belőle. A Neonhal most először dolgozott a debreceni MMP Stúdióban, ahol Szilágyi István bábáskodásával összesen öt dalt vettek fel. A Ha kész leszel zenei szövetének fontos része lett az a Pető Áron által készített vonóshangszerelés, amely végig kíséri a dalt, az Arco Nobile vonósnégyes előadásában.

ha_kesz_leszel_2_1.jpg

A Brownhandfilm főnök Varga Tamás által készített klip a dal puritánságához illő, lecsupaszított képekkel operál. A fáradt komédiás (Mester István) előadás utáni fásultságát egy véletlenül (?) talált ajándék enyhíti. Egy olyan ajándék, amit nem megőrizni, dédelgetni esetleg rejtegetni kell, hanem továbbadni. A klipet a Neonhal próbatermének is helyt adó valamikori légópincében vették fel egy délután alatt. A kezdetben kronologikus sorrendben következő jeleneteket az utómunka során némileg összekeverték, ezzel sajátos hangulatot adva a képsoroknak.

ha_kesz_leszel_3.jpg

A dalszöveg: 

HA KÉSZ LESZEL

Legyen egy könyv,
amiben felismerem magam
Minden sorában,
ami volt, ami van, ami lesz benne van
 
Tükör által homályosan
Részletekben veszni el
Összeáll majd minden,
ha kész leszel
 
Legyen egy film,
amiben ma este győz a jó
Legyen benne Ő,
aki olyan, mint te vagy hozzád hasonló
 
Tükör által homályosan
Részletekben veszni el
Összeáll majd minden,
ha kész leszel
 
Legyen egy hang
Olyan szép, hogy mindenki rá figyel
Legyen egy jel,
amit követsz és a jó irányba visz el
 
Tükör által homályosan
Részletekben veszni el
Összeáll majd minden,
ha kész leszel
 
Van az a szív,
ami mindenkiével együtt dobog
Valaki hív
és ez a világon a legeslegnagyobb dolog
 
Tükör által homályosan
Részletekben veszni el
Összeáll majd minden,
ha kész leszel

ha_kesz_leszel_2_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr4717928959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása