Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

A bulijainkon van egy láthatatlan kapocs

- interjú

2022. november 21. - szoljbeapapnak

Már hetek óta a különleges évzáró alkalmunkra hangolódunk, ahol a tőlünk megszokott izgalmas vitaest után fergeteges partyba csap majd át az este. Ebből az alkalomból Huszár Domonkossal (DJ Huszárral), az est egyik lemezlovasával és Major Péterrel, a Shoeshine-os bulik szervezőjével beszélgettünk.

- Ha egy mondatban kellene megfogalmaznotok, mit mondanátok: mi a Shoeshine? 

Major Péter: Egy közösség, ami keresi és bemutatja Isten kreatív munkáját a Földön, mindezt olyan módon teszi, hogy a nem hívők számára is értékelhető, befogadható legyen.

Pontosabban szervezünk egész estés partykat, kerekasztal-beszélgetéseket, blogolunk, készítünk portré interjúkat és nagy volumenű dokumentumfilmeket. Mindent, ami segíti megmutatni, hogy kereszténynek lenni komplex és jó dolog.

 - Milyen egy keresztény buli?

DJ Huszár: Több mint tíz éve szervezünk bulikat keresztény fiatalok számára. Ezek a fiatalok ugyanúgy szeretnek bulizni, szeretik elengedni magukat, mint bárki más, de szerintünk nem mindegy, ezt hogyan és milyen közegben teszik.

A mi bulijaink azért vannak, hogy a hasonló gondolkodású fiatalok találkozhassanak, beszélgethessenek és akár valamilyen alkoholos ital elfogyasztása közben kitáncolhassák magukat. Itt nagyjából mindenki tudja, hogy milyen szellemiség jegyében vagyunk együtt, ez pedig megteremti az önfeledt és biztonságos szórakozás lehetőségét.

Nem állítom, hogy egy bármilyen másik buliban ne érezhetnék jól magukat az emberek, én is sokszor járok más szórakozóhelyre zenélni, vagy csak bulizni. A mi bulijainkon van egy láthatatlan kapocs, ami kimondva, kimondatlanul, de összekovácsolja az embereket, ezáltal sokkal könnyebb ismerkedni is. 

huszardomonkos.jpg

DJ Huszár / fotó: Mácsár Tamás

- Miért kerestetek meg minket a közös esemény ötletével?

MP: A Szólj be a papnak! egy olyan kezdeményezés, ami szerintem nagyon fontos ma. Nem a tipikus keresztény helyekre viszitek el a hitet és lehetőséget biztosítotok a kötetlen kapcsolat megteremtésre olyan személyek között, akik talán soha nem is találkoznának.

Ilyen szerepet tölt be nálunk is a keresztény party-sorozat. Mi, szervezőként is csomó “mókás” előítélettel találkozunk, amikor egy nem tipikus keresztény helyre visszük a bulinkat. Például “a ti is isztok alkoholt?”-tól kezdve a “itt fiúk és lányok is lesznek?” egészen különleges gondolatmenetekig, mondanom sem kell, sok mindennel találkoztunk már. 

Azért is tartom izgalmasnak az ilyen rendezvényeket, mert fontos, hogy a keresztények ne csak a templomban lehessenek fellelhetőek. Azért kerestünk fel titeket, mert régóta nagy elismeréssel követjük a munkátokat és kíváncsiak voltunk, milyen az, ha közösen is megpróbálunk valamit.

majorpeter.jpg

Major Péter, a Shoeshine-bulik szervezője / fotó: Orbán-Katona Domonkos

 - Mit vártok a december 3-ai bulitól?

DJ Huszár: Atom bulit, odaverős zenéket, magasra nyújtott kezeket, vidám és jó kisugárzású fiatalokat és finom söröket. Ahogyan ez lenni szokott. 

MP: És ezen túl: gátlástalan kérdéseket, őszinte beszólásokat és kötetlen hangulatot. 

 - Mik a jövőbeni terveitek?

MP: Hűek maradni magunkhoz és folytatni, amit eddig. Dolgozunk azon, hogy legyenek még ilyen rendezvények, illetve hogy új dolgokat találjunk ki. Ha kíváncsiak vagytok keressetek ránk online, fent vagyunk Instán, FB-on és TikTokon is.

313440634_528579425949901_2964603446422682970_n.jpg

Köszönjük a beszélgetést, a Buenában találkozunk!

19 órától A hited megvetted már? címmel tartunk vitaestet, ahol Tapasztó Orsit, a nemakarokbeleszolni Insta-oldal egyik alapítóját, Fabiny Tamás evangélikus püspököt, Makláry Ákos atyát, Ányos atyát és Török László református lelkészt is élőben kérdezheted majd. Várunk!

Az elővételes jegyekért ide kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2717984102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása