Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Ugyanúgy számít – A dal és a klip

Bemutatjuk a Neonhal új szerzeményét

2022. december 30. - szoljbeapapnak

„Az Ugyanúgy számít ihlető forrását valahol a gospel és a blues határvidékén kell keresnünk – mondja Nagy Tomi énekes, gitáros. – Ez pedig egyáltalán nem meglepő annak fényében, hogy ezek a műfajok, egészen pontosan az ezekből kinőtt „ős-rock” állt hozzám mindig is a legközelebb. Ez a dal is egyike az általam modern kori zsoltároknak aposztrofált szerzeményeinknek. Nem beszél mellé és nem beszél fölöslegesen, a refrén sorai teljesen egyértelműek, egyszerre hatnak az érzelmekre és az értelemre.”

A letisztult alaphangszerelésbe az is belefért, hogy a háttérszólamokért általában felelős Keveházi „Keve” Tamás gitáros már-már karikatúrába hajló doo-wop stílusban vokálozik a refrénben. Ez csak ráerősít arra a hangulatra, amit a dal eleve sugároz. A zenekar nagy örömére a trombitaszólam feljátszására Kárpáti Dódi (Quimby, Mr. Priváti) vállalkozott, s az ő ízes játéka tovább színesíti a zenei összképet.

dodi_es_tomi.jpg

Dódi és Tomi

A hangfelvétel a Szikra Projekt támogatásával a debreceni MMP Stúdióban készült Szilágyi István és Czifra Sándor (Moszi) irányításával. 

A Varga Tamás által működtetett Brownhandfilm látszólag sima imázsklipet készített a debreceni kulturális élet egyik alappillérének számító Incognito Clubban. Annyi csavar azonban van a történetben, hogy a zenekar tagjai a dal gyorsított verziójára játszottak rá. Az így rögzített képek a dal normál tempójához igazítva, „lassítva” különös, néhol álomszerű jelleget kaptak. 

A banda ezzel a dallal búcsúztatja Urhegyi Pált, aki bő két éven át töltötte be a basszusgitáros posztot a Neonhalban. Egyelőre hárman viszik tovább a zenekart Györki Szilvia – dob, vokál, Keveházi Tamás – gitár, vokál és Nagy Tamás Imre – ének, gitár felállásban.

A dalszöveg:

UGYANÚGY SZÁMÍT 

Nagy levegőt, ha veszel 

Talán éveket kibírsz 

Ebben a helyzetben egyszerre nevetsz 

és egyszerre sírsz 

Ideje ébresztőt fújni 

Elő a trombitát! 

A világ csak horkan 

és a másik oldalára fordul át 

 

Most legyen elég a hit, 

hisz bárki, bárhol, bármikor bármit állít 

Minden leírt sor 

Minden elpengetett akkord 

Minden elkezdődött élet 

Ugyanúgy számít 

 

Naponta ezer kérdés 

telibe trafál 

Ő addig keres téged, 

míg meg nem talál 

Nem kell felmenned a hegyre 

Nem kell égő csipkebokor, 

mert ahogy ígérte, ott lesz veled 

Mindig és mindenhol 

 

Legyen elég a hit…


A Neonhal zenekar elérhetőségei: 

neonhal_logo_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2218014636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása