Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Kéthetesre bővül idén a Házasság Hetének debreceni rendezvénysorozata

2018. február 08. - szoljbeapapnak

Hazánkban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

Közel két évtizede Angliából indult el az a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet, remélve, hogy hozzásegítheti a párokat a házastársi kapcsolat leporolásához, mélyítéséhez és gazdagításához.

A Házasság Hete nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.

A idei mottó az „Éltető sodrásban”, ami kifejezi a kapcsolatokban fellelhető „fent és lent” hullámzását, az életet adó és frissítő vizet, a csiszolódást, a mozgalmasságot, a viharokat, a zátonyokat, de az elárasztó szeretetet is - nyilatkozta Zámbori Soma színművész és felesége, dr. Fazekas Rita – a Házasság hete idei arcai.

kep.jpg

A központi rendezvényekhez kapcsolódva Debrecen is számos színvonalas programot kínál az érdeklődők részére. A cívisváros duplán jól jár, hiszen az ökumenizmus jegyében (2018-ban első alkalommal) immár összesített eseménysorozattal jelentkeznek a szervezést magukra vállaló egyházak. A közös lista a cikk végén található: az első héten a katolikus, a második héten a református egyház szervezésében vehetünk részt érdekes és változatos programokon, valamint civil kezdeményezések is színesítik az idei Házasság Hetét.

Ez az - országban egyedülálló módon - kivételesen hosszú időszak bőven biztosít lehetőséget arra, hogy a házasságról és párkapcsolati témákról gondolkodjunk, beszélgessünk, és előadásokat hallgassunk, ugyanis szinte minden estére jut egy-egy program a 2018. február 11 és 25 közti időszakban.

Rögtön a nyitónapon, február 11-én vasárnap például máris részt vehetünk táncesten, meghallgathatjuk Böjte Csaba testvért a házasságról, de később is számos tevékenységhez csatlakozhatunk: gyűjthetünk szerelmes verset, tanulhatunk az érintésről és beszólhatunk a papnak a női - férfi szerepek témakörében. Lesz filmvetítés és vitaest, beszélgetés és párkapcsolati tréning, három napos házas hétvége, vetélkedő, ima, játék.

Kuriózumnak számít az is, hogy idén feleségével városunkba látogat Krúdy Tamás újságíró, a Nők Lapja vezető szerkesztője, hatgyermekes családapa, aki fontosnak tartja a karrier és a családi élet összehangolását. Feleségével, Krúdy Zsófia újságíróval, (aki párKatt.hu katolikus társkereső koordinátora is), évek óta szívesen és nagy sikerrel osztják meg másokkal házasságról szerzett tapasztalataikat, elképzeléseiket, gondolataikat. Debreceni előadásuk címe a „Család és szexualitás” lesz.

A rendezvények ingyenesek, nyitottak, a részvételhez nem szükséges semmilyen felekezeti hovatartozás. Sőt, kifejezetten hívják és várják azokat a vendégeket, akik még nem vettek részt hasonló eseményeken.

A szervezők remélik, hogy mindenki megtalálja az életállapotának és érdeklődésének megfelelő programot; legyen az fiatal vagy idős, házasságban élő, vagy arra készülő, egyedülálló, vagy nagycsaládos.

A programok helyszínei és időpontjai itt megtalálhatóak. 

 

linkek:

http://hazassaghete.hu/

http://hd.gorogkatolikus.hu/Hazassag-Hete-2018-2018-februar-11

http://www.refnagyerdo.hu/index.php?hazassag_hete_2018&id=306

https://www.facebook.com/events/100119697467149/

https://www.youtube.com/watch?v=KVADDTLUSJo

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr3513647278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása