Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Böjt challenge

- Mi a böjt?

2019. február 25. - szoljbeapapnak

Négy pap és két lelkipásztor böjti kihívást fogalmazott meg, főleg azokra gondolva, akik eddig még nem próbálkoztak ilyesmivel.

Ez a böjt egyszerre szolgálja a lelki elmélyülést, az Istenhez közeledést; másrészt a földünk energiaforrásait rohamos ütemben felzabáló emberiség többletfogyasztását is mérsékelheti. A lelki vezetőink ezért kifejezetten bátorítják, hogy az idei nagyböjtöt öko-tudatos szemlélettel felvértezve teljesítsék azok, akiket a videójuk tettekre sarkall.

Ebben az első videóban azt magyarázzák el, hogy mi a böjt értelme. Az egy hét múlva érkező második részben (ITT) adnak majd pár tippet egy-két lehetséges öko-böjthöz, amelynek több országban már hagyománya van.

Aki pedig május 5-ig elküldi beszámolóját arról, hogy mit vállalt böjtként, és hogyan élte meg azt testileg és lelkileg, egy kétszemélyes hétvégét nyerhet egy öko-szálláshelyen.

Ha van kedvetek részt venni, a beszámolókat ide küldjétek: szoljbeapapoknak@gmail.com, írásos (max. 5000 leütés) vagy videós formában (max. 10 perc)! A legjobbakat pedig itt a blogon és a Facebookon is közzétesszük!

A kihívóid:

  • Hofher József SJ - a Szent Ignác Jezsuita Roma Szakkollégium lelkésze,
  • Németh Áron - református lelkipásztor,
  • Restás László - adventista lelkipásztor,
  • Sajgó Szabolcs SJ - a Párbeszéd Háza igazgatója,
  • Tokodi László OP - domonkos szerzetes,
  • Tóth László - a Debreceni Megtestesülés Templom plébánosa

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr3214653599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varga Zoltan 2021.04.06. 09:49:43

élemiszerben kérünk segitséget 3 an 70 ezer ft ból élünk abból 9000 ft gyogyszerköltség KÉREM SEGITSENEK VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 ) BETEGSÉGEKRÖL KÜLDÖM IGAZOLASOKAT)APIDRA INZULINRA LENNE SZÜKSÉGEM 8700 FT NEM TUDOM KIVALTANI vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 0000 0000 2576 6862 segitséget!majusban megmütöttek herezacskot lágyrészt péniszt,,, juliusban annak helyén kialakult egy sipoly szeptembertöl a sipolyboll log egy kb 20 cm elhalt szövet ,,, dolgozni emelni hajolni nem igazan tudok ez miatt//ezek allitolag a magas cukor betegség miatt alakult ki//feleségem közmunkan dolgozik37ezer ft fizetés//nekem ha dolgozok 41ezer ft a fizetés két tartozast von végrahajto 70 5189043
süti beállítások módosítása