Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Istenről kérdezősködik a gyerek?

Találkozzunk május 11-én a Kölcsey Központban!

2019. május 06. - szoljbeapapnak

Gyermeked elérte azt a kort, hogy Istenről faggatózik, vagy azt tudakolja, milyen a mennyország és a pokol? Ez teljesen rendben van, hiszen a kisebbek sokszor könnyebben és őszintébben fordulnak ilyen témákhoz, mint az általuk még okosnak és bölcsnek gondolt felnőttek (na jó, már kezdenek az utódok is rájönni, hogy ez nem egészen így van…).

Ugyanakkor lövésed sincs, hogyan tudnál válaszolni ezekre a mélyenszántó kérdésekre? Mondjuk azért, mert szemed fénye még nem jár iskolába, vagy inkább erkölcstanra küldted? Esetleg hittanra jár ugyan, de a hitoktató néni/bácsi nem annyira közvetlen, így a kérdések özöne rajtad csattan?

pou7b6fv48.jpg

Ha a családotokra ismersz, és nincs időd bibliai gyorstalpalóra beiratkozni (apropó, mi lenne, ha a Szólj be a papnak indítana egy ilyet, laza környezetben és hangnemben, érdeklődő felnőtteknek?), akkor egy elég könnyű megoldást ajánlunk most, amely összeköti a kellemest a hasznossal.

Május 11-én a debreceni Kölcsey Központban rendeznek egy szuper programot gyerekeknek, ahol lesz játék, mesezenekar, sőt megáldják a Szent László lovagkirály alakját szimbolizáló és ereklyéjét bemutató virágkocsit is. Nem utolsó sorban, a Szólj be a papnak csapata is kitelepül egy sátorral, ahol református, katolikus és baptista lelkészek, hitoktatók és fiatal önkéntesek várják az érdeklődő gyermekeket és  a szülőket, hozzátartozókat. Jézus azt mondta, hogy „engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, mert ilyeneké az Isten országa”! Ezért az ilyen jellegű gyermeki érdeklődést nem szabad elhessegetni azzal, hogy „majd, ha nagyobb leszel”. A kitelepülésünknek az a célja, hogy a lurkók szabadon kérdezhessenek és akár még feleselhessenek is! Bármi, ami csak a csövön kifér!

A kis érdeklődők a szellemi/lelki táplálék mellett apró ajándékokat is begyűjthetnek és természetesen a szülőktől sem lesz elzárva a kérdezés, beszélgetés lehetősége.

Várunk mindenkit május 11-én 9 órától a Kölcsey Központban!

Addig is íme néhány vicces kérdés, amelyet őszinte gyereket tettek fel:

  • A Mikulás Isten gazdag tesója?
  • Ha Isten mindent lát, akkor is néz, amikor zuhanyzunk?
  • Jézus állatkertben lakott? (az elveszett bárányról szóló példabeszéd kapcsán)
  • Most Isten pisil ránk? (esőben)
  • Jézus először gyakorolta a vízen járást? Én hogy tudnám megcsinálni? 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr3814805594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Váradiné Sipos 2019.05.06. 13:13:44

Hittanoktatóként szolgálok. 5-.es gyermek kérdése. Ha anya nem hisz Istenben ő a pokolra kerül én meg a menybe? Erre hirtelen jobb válasz nem jutott eszembe, azt mondtam, hogy édesanyád is keresi Istent, hiszen beíratott hittanra. Igen a gyerekek elég nehéz kérdéseket tudnak feltenni, hiszen ők mindennek a miértjét keresik.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.05.07. 10:36:00

A helyes és pontos válasz ez:

Ókori zsidó mese és mítosz részei.

Destephano Winter 2019.06.17. 07:28:39

@Judit Váradiné Sipos: majd hittanórán, a templomban és a vallásos nagynamától megtanulják, hogy a biblia ellentmondásaira nem illik rákérdezni.
süti beállítások módosítása