Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Szakrális művészet - konzerválás vagy megújulás?

Képek és videó

2019. június 21. - TheWig

A tegnapi debreceni vitaestünk témája a szakrális művészet volt. Több külünleges kérdés is felmerült, pl. táblagépre hogyan lehet szakrális témájú műalkotást létrehozni, lehet-e közös szimbóluma a vallásoknak, a Notre Dame tragédiáját követően a restauráció vagy a rekonstrukció a helyes út és az is kiderül, hogy Zoli atyának miért ilyen különös az öltözete.

Akiket kérdezhettetek:

  • Béres Zsuzsa – szociológus, doktorandusz (DE)
  • Cs. Szabó Sándor – író, vallástanár, a Luther regény szerzője
  • Dr. Hegyi Csaba – festőművész, egyetemi docens (PTE)
  • Huszti Zoltán – katolikus pap, festőművész

Minden kedves résztvevőnek és érdeklődőnek köszönjük a jó hangulatú és izgalmas beszélgetést! Köszönjük a helyszínt a B24 Gallériának és a 3. PAD Utcafesztiválnak!

A beszélgetésről készült felvételt itt nézhetitek meg:

Képek:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2214905828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2019.06.23. 08:03:03

Ilyesmire időt elbasszintani??!!! :-)
Művészet.

TheWig 2019.06.24. 17:33:46

@TanNé: Köszönjük az építő kommentet és a művészi igényességet a megfogalmazásban! Most feltenném a kérdést, hogy mire gondolt a "kommentelő"?
Két lehetséges választ látok:
A) Teljes mértékben le akarja járatni magát! Taps, siker.
B) Utál minden egyes műkedvelőt és minden egyes olyan embert, aki alkotásával értékes üzenetet akar továbbítani a társainak és kész a dialógusra az egyházakkal (ezt tartom valószínűbbnek látva, hogy a blogján a kommentek le vannak tiltva).
Tiszteletben tartjuk a véleményét, így a továbbiakban is szeretettel várjuk az üzeneteit, fenntartva ezzel a jogot, hogy bármilyen világlátás konfrontálódhasson a keresztény hitünkkel!

dav2879 2019.08.14. 08:48:36

TanNé · erkolcstan.blog.hu/ Mások pl. Istentagadással foglalkoznak napi 24 órában, ami már nem csak időpazarlás, hanem kifejezetten szánalmas! :D
süti beállítások módosítása