Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Papi élmények a Campus Fesztiválról

- a fesztiválmisszió belülről

2019. szeptember 07. - szoljbeapapnak

A 2019-es Campus Fesztiválon is számos pap, lelkész, papnövendék és lelkészhallgató várta a fesztiválozókat a Szólj Be a Papnak! sátornál, hogy az élet kisebb-nagyobb dolgairól beszélgessen, vagy csak meghallgassa azokat, akik betérnek hozzánk.

Néhány papot, kispapot és lelkészt kérdeztünk, hogy milyennek látták az idei Campus Fesztivált.

Balázs Mihály görögkatolikus papnövendék szerint sokkoló élmény volt, hogy mennyi kereső ember van, sokan a maguk módján vallásosak.

Törő András római katolikus egyetemi lelkésznek (aki szerint az egyháznak mindenhol helye van) az volt a legnagyobb élménye, hogy ökumenikusan tudtunk jelen lenni, bár különböző felekezetből voltunk, mégis ugyanazt az üzenetet képviseljük.

Arany Barbara a Debreceni Úrréti Református Gyülekezet lelkésze már harmadjára vesz részt a Szólj Be a Papnak! sátornál a Campuson (ezúton is hálásan köszönjük a töretlen szolgálatát és lelkesedését), szerinte jó látni, tapasztalni azt, hogy érdeklődnek az emberek.

Pál László a Poroszlói Református Egyházközség lelkésze első alkalommal vett részt Szólj Be a Papnak! eseményen, attól félt, hogy a falnak fognak beszélni, de aztán érezte, hogy egyre komolyabb kérdéseket tettek fel és feloldódott a társaság.

Sipos Barnabás ortodox pap, aki ha hívjuk, jövőre is szívesen jönne (innen is üzenjük, hogy szeretettel várjuk! - a szerk). Az atya örül neki, hogy sikerült megmutatni a fesztiválozóknak, hogy miről szól Krisztus követése a 21. században.

Papp Tamás római katolikus pap - aki életében először fesztiválozott - örül, hogy részt vehetett. az Anima Sound System frontemberéről pozitív csalódás érte, jó volt vele személyesen beszélgetni a pódiumbeszélgetés után is.

Kovács Gergő református egyetemi lelkész úgy érezte, hogy a mostani fesztiválon sikerült valamit áttörni, néha úgy tűnt, hogy nem annyira vallásos témákról beszélgettek, de aztán mégis sikerült mélyebbre menni. Örömtelien beszélt arról, hogy ő hogy éli meg a kereszténységet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr9315050146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása