Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Debrecenben fog prédikálni az ételosztásért feljelentett atya

2020. február 20. - szoljbeapapnak

Antal András atya nem pap, hanem állandó diakónus. A diakónusok fel vannak szentelve egyházi szolgálatra, de családos emberek is lehetnek. András atya Csépán szolgál, ahol többek közt csaknem száz nehéz sorsú család támogatásában vesz részt. A plébánia azzal segít, amire éppen szükség van: tűzifával, tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, ruhával, bútorokkal és persze szeretettel, odafigyeléssel. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei község azonban sajnos nem a példás, helyi szinten szervezett szociális hálója miatt került be az országos hírekbe, hanem azért, mert másfél éve az ételosztás miatt feljelentették az atyát. Azt, hogy ez hogyan érintette azóta munkáját, illetve, hogy mennyire kárpótolta a történtekért a bizonyára erre tekintettel is neki adományozott Magyar Civil Becsületrend, akár személyesen is megkérdezhetjük tőle. Február 22-én, szombaton ugyanis Debrecenbe érkezik egy különleges eseményre.

rv24604_articolo.jpg

Antal András (fotó: Vatikáni Rádió)

A Virrasztás az Éhezőkért a rászoruló gyerekekért fáradhatatlanul dolgozó Tündérkör Alapítvány kezdeményezésére valósul meg. A tizenkét órás, délután négy órától másnap hajnalig tartó alkalomra az éhezőkért szóló ima világnapján kerül sor a csodálatosan felújított debreceni Árpád-téri templomban. András atya prédikálni fog az eseményen 20:00 órától, valamint a szegényekről és lelki szegényekről folytatott „Szólj be a papnak”-beszélgetésen lesz szabadon kérdezhető 21:45-től. Pogácsa és meleg tea mindenkinek jut majd, és változatos programokon vehetnek részt a betérők, hallhatunk bizonyságtételt egykor hajléktalanként élő emberektől, lesznek zenei részek, filmvetítés és egy kis humor is. Az egyik fellépő, a görögkatolikus hívő, országszerte népszerű Orosz György humorista, akinek a meghívása kapcsán felvetődött az a kérdés, hogy szabad-e a templomban humorizálni.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak az ingyenes eseményre, melyen lehetőség lesz pénzbeli adományok felajánlására.

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr5415482598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása