Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Csak Isten mentheti meg a Földet?

Környezetszennyezésről, vírusokról, háborúkról tabuk nélkül

2020. április 09. - MesésRibizli

Véleményem szerint Isten minden rosszból ki tud hozni valami jót, hisz Isten maga a Jó. Akkor nem Isten a felelős a rosszért a világban? De akkor ki? Mi magunk lennénk saját magunk kór-, ebben az esetben károkozói? Itt már tényleg csak Isten segíthet?

Olvastam nemrég egy cikket, amely a mai helyzetet a Cápa című filmmel hozta összefüggésbe. A filmben a cápa mindenütt ott van, de igazából sehol se. Ugyanígy a járvány, ami a világunkban dúl, tényleg mindenütt ott van. Az emberek lassan nem tudnak pár szót váltani anélkül, hogy a meg ne koronázzák mondanivalójukat ezzel a témával. Valójában pedig, mivel nem kézzelfogható és nem látványos, olyan, mintha nem is lenne?covid-jesus.jpeg

Nos, az emberek is eszerint állnak ehhez. Vannak, akik rettegnek, de valójában ők maguk sem tudják, hogy mitől. A másik véglet: akik elbagatellizálják, és nem vesznek róla tudomást. Így vagy úgy, ez egy létező probléma, amivel mindenképp foglalkoznunk kell.

De hogy jutottunk idáig? És hogyan fogunk ebből regenerálódni? Vajon tanulunk a hibáinkból? Vagy folytatjuk pazarló, túlfogyasztó társadalmi létünket, és a természetet kizsigerelve mit sem törődve az egésszel szemet hunyunk minden felett?

Ha neked is vannak hasonló kérdéseid ezzel a témával kapcsolatban és szeretnéd feltenni ezeket, akkor csatlakozz Te is az április 25-én 18 h-tól a Szólj Be a Papnak élő közvetítéséhez. A beszélgetés otthonról fog zajlani, amit követhetsz majd a Facebookon, vagy a Bonum Tv-n is. Akiktől kérdezhetsz: Fabiny Tamás (evangélikus püspök), Palánki Ferenc (római katolikus püspök), Kocsis Fülöp (görögkatolikus érsek-metropolita), Fekete Károly (református püspök).

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1215583402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2020.04.09. 13:01:40

Isten tudományosan nem más, mint egy idegrendszeri vírus/mém.
Nagyon is hasonlít sokmindenben a korona vírusra.

Bővebben:

vilagnezet.blog.hu/2019/12/24/tudomanyon_atszurt_isten
süti beállítások módosítása