Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Segítség! Kétségbeestem!

Gondolatok "Heni - Térdet hajtok" című zeneszáma kapcsán

2021. április 20. - TheWig

"Hiba" - az egyik legutálatosabb szó, amellyel minél kevesebbet szeretnénk találkozni. Pedig mindannyian tapasztaltuk már az érzést, amikor a tükörbe nézve undorítónak tartjuk magunkat, mert akkora hibát követtünk el, amire már nincs mentség.

zoom0050_00_11_00_06_still006.jpg

"Heni - Térdet hajtok" zenei klipje pont erről az érzésről szól. A teljes kétségbeesésről, amelyben látszólag már minden remény szertefoszlik. Amikor a lélek teljesen üres és egy belső hang ezt súgja: "Menekülni, vagy feladni". De tudjuk, hogy ezek közül egyik lehetőség sem megoldás, hanem fel kell állni a mélységből. Újra rendezni kell az életet, mert különben minden hiábavaló.

Honnan jöhet ilyenkor az újrakezdéshez szükséges erő?

Erre a kérdésre sok-sok válasza van a mai világnak. Heni mégis csak egy lehetőséget lát: felfelé tekinteni Istenre, az Ő szeretetével és kegyelmével feltöltekezni. Mert van olyan helyzet, amikor képtelenek vagyunk szeretni magunkat és képtelenek vagyunk mások szeretetét elfogadni. Ilyenkor egy tiszta, magasabb szintű megbocsátásra van szükség. Egy olyanra, amelyre önerőnkből képtelenek lennénk.

zoom0050_00_11_34_12_still005.jpg

A dal szerint van minden emberben mélyen elásva egy belső ember. Egy olyan része a személyiségnek, amelyet fel kell éleszteni, hogy meg lehessen találni a helyes utat. Mit kell tennie ehhez az embernek? A refrén első sora így szól:

Térdet hajtok Atyám előtt

Egy őszinte és mély bűnbánat Isten felé. Egy megalázkodás és kitárulkozás a Szent előtt. Mert az üres szívet újra fel lehet tölteni. Meg lehet tapasztalni az élet Urának a kegyelmét. És ekkor az újrakezdés és a talpra állás örömében kiáltja a dal:

Dicsér Téged az egész Föld

Jézus Krisztus szívembe jött

Remény a reménytelenségben. Kiút a lehetetlenből. Talpra állás a lelki bénulásból. Öröm a bánat fájdalmából. Erre az útra hív minket a dal és erre az útra hív minket a Szentháromság Isten is.

A zeneszámot és a klipet a Kecskeméti Református Egyházközség készítette. Ha te is hasonló helyzetben érzed magad, mint a dal szereplői, akkor bátran keresd fel a kecskeméti gyülekezetet, vagy írj nekünk az info@szoljbeapapnak.hu címre és találunk számodra egy segítő közösséget élj a Kárpát-medence bármely pontján.

Ha érdekel a keresztény könnyűzene és te is szívesen kérdeznél a szakma nagyjaitól, akkor csatlakozz te is a május 3-ai "Szólj be a popnak – A keresztény könnyűzene útkeresése" online eseményünkhöz.

 

Heni: Térdet hajtok - Dalszöveg:

 

Nézd, itt vagyok egy megtört kis élet

És Te teszel teljessé, ha kérlek

Nézd, itt vagyok egy szegény üres lélek

Mély szeretet tölthet be csak Tőled

Nézd, itt vagyok és kételkedem Benned

Ég a szívem hit által csak Érted

 

Fel nem foghatom, át nem láthatom

 

Nézd, itt vagyok, a lelkemben sok méreg

Vég nélkül, csak szent kegyelmed éltet

Nézd, itt vagyok bűnös és erőtlen

Rég készíted az egy utat ki innen

 

Fel nem foghatom, át nem láthatom

 

Lélek, kérlek építsd bennem fel

Azt a mélyen elásott belső embert

Akit szereteted fogva tart

Hogy hirdesse az uralmad

És Lényed dicsőségét árassza

 

Fel nem foghatom, át nem láthatom

 

Térdet hajtok Atyám előtt

Áldom minden szenttel együtt

Dicsér Téged az egész Föld

Jézus Krisztus szívembe jött

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2616506680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.21. 04:10:45

A libbantak manapság a néger rasszizmus előtt szeretnek inkább térdet hajtani.
süti beállítások módosítása