Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

5 legjobb magyar keresztény rapper

2021. április 24. - TheWig

Kereszténység és rap zene? Elsőre ellentmondásnak tűnik, az alábbi előadók mégis rácáfolnak erre. Minőségben és mély gondolatokban sincs hiány. Ha kíváncsi vagy mit is jelent napjainkban a keresztény rap, akkor hallgasd végig az alábbi listát.

1. Tibes

"Szókimondó, de nem trágár. Keresztény, de nem vallásos" - így szól Tibes bemutatkozása a Facebook profilján. A napjainkban is aktívan alkotó rapper megjárta az egyetemi évei alatt a zenei sikerrel járó élet mélységét és magasságát. Olyan előadókkal lépett fel, mint Fluor Tomi és a Hősök. Majd megtért és az élete a Mindenható Isten felé fordult és azóta zenei tehetségét Isten szolgálatába állította.

 

2. Eddy

Hámori Eddy 3 évvel ezelőtt tört be a YouTube világába és 1 éven belül számos komoly megtekintést elérő dalt töltött fel. Manapság videóival inkább a klasszikus költészet felé fordult, azonban a téma megmaradt: Isten ügyének ápolása a világban és minél többeknek segíteni kitalálni a céltalan élet útvesztőjéből.

 

3. Keresztkérdés

A Keresztkérdés frontembere, Kübler Dani eleinte óvatosan nyúlt a hit témájához, majd rájött, hogy nincs értelme rejtegetni az evangélium üzenetét. Számukra az őszinte szókimondás lett a keresztény zene útja. A vasarnap.hu-nak adott interújában így nyilatkozott: "Olyan dalokat írunk, mint amilyenek mi magunk is vagyunk".

 

4. Gerissimo

Gerissimo zenei karrierje egy időre megszakadt, csendre és nyugalomra volt szüksége, hogy újra megtalálja a helyes irányt. Az idei Szikra-díj keresztény dalversenyre azonban egy újabb zseniális számmal jelentkezett, amely a depresszió sokszor tabusított fájdalmáról szól.

 

5. Pintér Béla

Számos keresztény rappert meg lehetne még említeni ebben a listában, például a ma már nem aktív, de klasszikusnak számító Azusa, vagy más stílus felé fordult EMLP csapat nevét. Mégis, ha keresztény zenéről van szó, akkor Pintér Béla neve kihagyhatatlan. A roppant sokszínű zenei stílusokban alkotó előadó repertoárjában számos rap betétekkel színesített dal is megtalálható.

 

+1 Curtis

A félreértések elkerülése végett Curtis, polgári nevén Széki Attila vallási hovatartozását nem ismerjük, mégis a Szólj be a papnak csapatával arra figyeltünk fel, hogy az újabb klipjeiben előszeretettel használ egyházi szimbolikát. Ennek az új látásmódnak az eredete lehet a tengeren túli rap kultúrából is ismert vallási jelképek, mint státuszszimbólumok használata. Mégis a szívünk mélyén valami azt súgja, hogy talán többről van szó.

__________________________________________

Ha érdekel a keresztény könnyűzene és te is szívesen kérdeznél a szakma nagyjaitól, akkor csatlakozz te is a május 3-ai "Szólj be a popnak – A keresztény könnyűzene útkeresése" online eseményünkhöz. Előzetesen pedig látogass el a keresztény zenét összefogó Szikra-projekt weblapjára.

Ha kérdéseid vannak a keresztény hittel kapcsolatban, vagy egy igazi közösségre vágysz, akkor írj nekünk bátran az info@szoljbeapapnak.hu címre és találunk számodra egy befogadó gyülekezetet élj a Kárpát-medence bármely pontján.

Isten áldjon titeket és vigyázzatok magatokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr4716507602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheWig 2021.04.26. 13:11:46

@Dévid Gettó: Teljesen jogos és helytálló az észrevételed, mi több nagyra becsüljük Pajor Tamás művészetét. Viszont ahogyan a felsorolásból kiderül igyekeztünk olyan előadókat összegyűjteni, akik manapság feltörekvő formációk és 100%-ban aktívak.
Pajor Tamás munkássága mára már meghaladta a rap műfaját és zenei stílusa különleges helyet foglal el a költészet palettáján, így talán többet is érdemel, mint egy helyet a felsorolásban. Keep in touch!
süti beállítások módosítása