Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Pszichológia - korunk ópiuma?

Március 29-én este újra vitaest a Grundon

2022. március 22. - TheWig

Március 29-én (kedden) este újra bevesszük a Grundot, hogy felszínre törhessenek a legőszintébb, tabuk nélküli kérdések. Központi témánk, hogy a pszichológia és a keresztény hit kiegészítik egymást, vagy inkább versenytársként lépnek fel. Hogyan működnek az érzelmek és milyen válaszai lehetnek a különböző szakembereknek a belső lelki folyamatokra.

hit_es_tudomany_pszichologia_event.jpg

A korábbi nagy sikerű debreceni "Hit és tudomány" sorozatunk után a fővárosban is újra elővesszük a legérdekesebb témákat. Februárban a "Hol van Isten a bajban?" kérdést tettük fel, márciusban pedig a pszichológia kerül a középpontba. Pszichológushoz járni, mentálhigiénés képzésen részt venni, vagy egy nagyobb életesemény előtt coach segítségét igénybe venni mára már teljes egészében elfogadott jelenség.

Eközben kevesen tudják, hogy mekkora tudás és tapasztalat halmozódott fel az egyházaknál az elmúlt évszázadok során az emberi lélek működéséről. Nem hiába használhatjuk vallási vezetőkre a lelkipásztor szót. Hiszen a jó pásztor finoman terelgeti a rábízottakat, hogy minél könnyebben vegyék az akadályokat az életben.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok kiváló szakember van az országunkban, akik mind a vallás, mind a pszichológia területén komoly szakértelemmel rendelkeznek, így kiváló válaszadókat sikerült felkérnünk a beszélgetéshez. Mentálhigiéné, pszichodráma, coach képzettség és a témához kapcsolódó könyvek szerzőjétől is kérdezhettek majd a vitaesten:

negyzet_akiket_kerdezhetsz_1.jpg

Reméljük már készítitek a kérdéseiteket, vagy akár a beszólásaitokat, mert nincs is jobb, amikor őszintén tudunk vitába szállni az életünket érintő legfőbb kérdésekről. Lehet, hogy a pszichológia tényleg korunk ópiuma, mert tőle várjuk az érzelmi feloldozást, vagy éppen a papok ringatnak minket egy ilyen tévképzetbe? Nincs rossz kérdés, nincs hibás vélemény, ha a párbeszéd sikeresen létrejön.

Gyere el te is, kérdezz a papoktól és minden kérdésért egy ingyen sört kapsz ajándékba, vagy akár további értékes nyereményeket nyerhetsz. Találkozunk március 29-én (kedden) 19 órakor a Grundon. Ha időben érkezel, akkor a vitaest előtt élőben hallhatod Pál Péter zenéjét:

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr6317786798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása