Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Tabuk nélküli válaszokat ígér a telológus

- a kérdéseidet Instagramon várja

2021. február 11. - szoljbeapapnak

Az Instagram a fiatalok körében talán az egyik legnépszerűbb közösségi alkalmazás, melynek adottságait számos influenszer kiaknázta. Csűry Csaba, görögkatolikus teológus is meglátta az ebben rejlő lehetőséget, s oldalán elindította a „A teológus válaszol” rovatot, ahol az érdeklődők az egyházzal, hittel vagy világgal kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel neki, melyre ő tabuk nélkül ad válaszokat. Csabával korábban már készítettünk interjút, melyet itt tudsz elolvasni.149171540_133472415301226_9093119025856173516_n.jpg

A kérdésekre a teológus az Intagram-oldalán: @csurycsaba a sztorik között teremt lehetőséget, ahol a kérdés anonim módon, az arra adott válasszal együtt jelenik meg. A felhasználók olyan morálteológiai témákat vetnek fel mint a mesterséges megtermékenyítés, az önkielégítés, az egyház és homoszexualitás, de szóba kerülnek filozófiai, s más felekezetekkel kapcsolatos témák is.

„Fontosnak tartom, hogy a közösségi jelenlétem ne csupán öncélú legyen, ne csak magamról osszak meg különböző tartalmakat, hanem teret adjak az egyházzal és hittel kapcsolatos kérdéseknek, amiket szabadon és anonim módon tudnak az oldalamon föltenni.” – mondta Csűry Csaba megkeresésünkre. "Számos megkeresés privát üzenetben érkezik annak érzékenysége, vagy hossza miatt, amelyekre természetesen személyes üzenetben válaszolok." - tette hozzá.

A kérdéseket és az arra adott válaszokat a történetben lehet megtalálni, ami az applikáció főoldalán felül jelenik meg, valamint az adatlapon a profilképre kattintva is hozzáférhető 24 óráig. Ezek a történetek egy nap után eltűnnek, azonban a teológus profilján témánként összegyűjtve - fókuszban - visszaolvashatóak.

149761703_231576201957533_2984116908743353181_n.jpg

Csűry Csaba tanulmányait a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Papnevelő Intézetében kezdte, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerezett teológus diplomát. A jövőben a Szólj Be a Papnak! Instagram-oldalán is meg lehet majd találni, ahol a legedzettebb beszólok között kell helytállnia. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7416423666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2021.02.19. 05:42:04

erkolcstan.blog.hu/2021/02/18/az_uj_es_naiv_apologetizmus

Az új apologetizmus, mint mozgalom, bár vonzó lehet laikusok körében, de a releváns szakterületek szakembereinek szemében mindössze a tudományosság látszatára tett gyenge kísérlet. Ennek az az oka, hogy ezek az ókori mesetanulmányozók maguk is laikusok a filozófia, valódi vallástudomány és a logika területein, és amikor megpróbálnak kilépni a szűk mese-szakterületükön kívülre és olyan témákról írnak, mint a logika és az észszerűség, az szinte minden esetben olyan publikációkat és cikkeket eredményez amelyet kínosnak tartanak azok a vallástudományi tudósok is, akik hivatásszerűen foglalkoznak ezzel és hivatásszerűen kutatják ezeket a kérdéseket.
süti beállítások módosítása