Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Nemváltó kiskorúak 2.0

- vendégposzt

2021. november 10. - szoljbeapapnak

Az október végén megjelent vendégposzt reflexiójaként nézzük meg a skót törvényt kicsit más szemmel.

Skóciában elfogadtak egy új törvényt, melynek értelmében az iskoláskorú gyerekek szülői beleegyezés nélkül vallhatják magukat másneműnek az iskola területén - írja a Daily Mail. Szabadon választhatják ki melyik mosdót vagy öltözőt használják, valamint az angol nyelvben ismert személyes névmásokat is kedvükre lecserélhetik.

1_1.jpg

A döntés Skóciában is sok pedagógust és szülőt felháborít. Sok negatív hatást sorolhatnánk fel, hogy miért nem egészséges ez egy akár 4 éves gyerekre nézve, hiszen a skót iskolarendszer legfiatalabbjai még csak 4 évesek. A Daily Mail cikke nem említi a nemváltó műtétet, ezt fontos tisztáznunk. Azonban valóban táptalajt adhat a hasonló gondolatok időelőtti megszületésére a legkisebbek fejében. Talán a legfontosabb mégis az lenne az egész világon, ha kommunikálnánk a gyerekekkel. Amikor felmerül egy gyermekben bármilyen oknál fogva egy ilyen kérdés, akkor legyen mellette pedagógus, szülő, bárki, az ítélkezés nélkül és a legszuperebb érvek felsorolása helyett igenis kérdezzen a gyermektől. Az élő párbeszéd valószínűleg sokkal hamarabban eltántorítana bármilyen gyermeket ezektől a gondolatoktól, illetve mutathatna más megoldást. Megmutathatná, hogy nem az a válasz a kérdésre, hogy ma éppen fiú vagy lány leszek. Minden korban, minden nemű gyermeknek - és halkan megjegyzem felnőttnek is - vannak nehézségei, küzdései. Beszélgessünk ezekről a gyerekkel, hogyan kell konfliktust kezelni, miért nehéz fiúnak vagy lánynak lenni. A ki nem mondott frusztrációk, kérdések sokkal mélyebb kételyeket, sebeket okozhatnak. Beszéljünk a nemi identitásunk szépségeiről is, mondjuk el miért jó nőnek/férfinak lenni. Tudniuk kell, hogy Isten így teremtett minket és látniuk kell, hogy ezzel mi is békében élünk.

Egy olyan családban, ahol Anya szeret nő lenni, Apa szeret férfi lenni a gyerekekben nem merülnek fel hasonló kérdések.

Továbbra is beszélgessünk gyermekeinkkel és imádkozzunk értük, hiszen így tudjuk őket megvédeni, és ha találkoznak a világban hasonló témákkal, akkor őszintén tudnak hozzánk fordulni kérdéseikkel.

Mandalov-Vámosi Eszter 
A cikket a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia újságíróképzésének egyik hallgatója írta.
Következő debreceni eseményünkön az egyház és az állam kapcsolatáról kérdezheted a papokat, lelkészeket. Tarts velünk most is, hiszen a kérdésedet sörrel jutalmazzuk majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1316751150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2021.11.11. 00:55:09

Igen, kezelni kell ezt a beteg, deviancia irányába ható nyomást, mely gyermekeinket éri, s a jövőben érni fogja.
Az egyház ebben komoly segítséget nyújthat, határozott alapállással, s a természetes dolgokhoz történő, kompromisszummentes, szilárd kiállással.

funfun 2021.11.11. 05:01:20

"Egy olyan családban, ahol Anya szeret nő lenni, Apa szeret férfi lenni a gyerekekben nem merülnek fel hasonló kérdések."

Jajjjistenem! Tehát még véletlenül sem lesz meleg a gyerek, ha otthon macsó apát és nőies anyát lát, akik ráadásul imádkoznak is a védelmükért.

ebella2 2021.11.11. 06:27:44

@funfun: Jól látod, messze nem attól függ. Nem is értem, aki legalább érettségizett, hogy beszélhet ekkora butaságokat?

para_noir 2021.11.11. 07:33:32

Ez a mélysötét, ordenáré ostoba vallásos maszlag semmivel sem jobb, mint az általa támadni kívánt dolog, ám utóbbi töredék akkora kárt okoz a társadalomban, mint a vallás. Szégyen volt a vendégposzt is, meg ez rém buta firkálmány is.

2021.11.11. 08:22:13

imádkozzál bazd+, tuti segít rajtad :)

igazi hős 2021.11.11. 08:38:20

"Egy olyan családban, ahol Anya szeret nő lenni, Apa szeret férfi lenni a gyerekekben nem merülnek fel hasonló kérdések." Ez tényleg a sötétség mélye. Ismerek olyan családot, ahol mintaszerű apa-anya szereplők mellett a kislány 10-11 évesen elkezdte magát kényelmetlenül érezni magát hercegnőként és több év "furcsaság" után kijelentette, hogy őt inkább fiú néven hívják és akként is kezeljék. Ha valaki időben el tud beszélgetni vele, akkor több évnyi traumát megspórol ennek a gyereknek és a szüleinek is. De tualjdonképpen még szerencsés eset, mert a szülők és a szűkebb környezet el tudta fogadni őt.

igazi hős 2021.11.11. 08:39:43

@apro_marosan_petergabor: Ezt még gyakorolni kell, mert nem jött át a szarkazmus, így kreténnek tűnsz.

giorgio007 2021.11.11. 08:47:35

Azt a mindenit. Az utolsó előtti bekezdés mindet visz XDDD
Csak sajnálni tudom azokat a gyerekelet, akik a közeletekbe kerülnek. Remélem már van nálatok meleg gyógyítás is ördögűzéssel. Hisz haladni kell a korral.

Alick 2021.11.11. 08:51:13

@igazi hős: Sokszor kiderül, hogy a (kirakatban) "mintaszerű apa-anya" családok esetében is kemény dolgokat tár fel a terápia (ha már bevállalják).

Arcade Macho 2021.11.11. 09:02:33

az aki az ilyen idos gyerek ohajat komolyan veszi es vegrehajtja az egy idiota
hiszen ekkor hangzanak el olyanok is hogy urhajos lenne vagy szemeteskuka vezeto es megis valahogy arrol kepesek lebeszelni / elnatoritani a gyereket

Arcade Macho 2021.11.11. 09:03:23

@igazi hős: mas megvalaszolta a mintaszeruseget...
en Poppert javaslom olvasgatni hogy ne egesd magad az intelligensebb emberek elott...

különvélemény 2021.11.11. 09:49:07

@Arcade Macho:
Nem kell lebeszélni, később rájön, hogy az rossz ötlet.
Pont ez a lényeg, hogy a gyerek még nem elég tapasztalt, hogy eldöntsön ilyen kérdéseket, így figyelmen kívül kell hagyni.

Érdekes, hogy ezeknél a kérdéseknél nem hangoztatják a "tudósok x százaléka egyetért" baromságokat, mert itt még a 10%-ot sem érnék el. Ez szimpla diktatúra. Senki sem kérte, senki sem szavazott erre, semmi sem támasztja alá.

Medgar 2021.11.11. 09:55:30

@igazi hős: Természetesen hibák mindenhol léteznek ez alol nem kivétel a genetikánk sem, de ez elenyésző része a populációnak akiket viszont maximálisan támogatni kell

De ellenpéldának itt van John Money kisérlete...

arandanos 2021.11.11. 11:33:44

"Egy olyan családban, ahol Anya szeret nő lenni, Apa szeret férfi lenni a gyerekekben nem merülnek fel hasonló kérdések."
Egy ilyen kijelentést nem ártana alátámasztani valamivel, nem csak így ex cathedra az arcunkba tolni.
Nem tudom, pontosan mit akar az, hogy "Apa szeret férfi lenni", de nem példanélküli, hogy egy kifejezetten férfias, macsó apa fiáról derül ki, hogy meleg. Az lehet, hogy egy ilyen családban a gyerek nem mer beszélni a másságáról, de attól még létezik.

arandanos 2021.11.11. 11:34:33

@apro_marosan_petergabor: A másság nem választás kérdése. Mikor értitek már meg?

arandanos 2021.11.11. 11:35:33

@igazi hős: "De tualjdonképpen még szerencsés eset, mert a szülők és a szűkebb környezet el tudta fogadni őt."
Na igen, van olyan barátom, akit kitagadtak a szülei.

arandanos 2021.11.11. 11:38:52

@Arcade Macho: Itt egyelőre csak arról van szó, hogy vallhatja magát másneműnek a gyerek. Nekem is vannak kétségeim afelől, hogy ehhez mindjárt alkalmazkodni kellene, mert valószínűleg sokszor csak útkeresés (nem szexuális jellegű).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.11. 11:53:00

@különvélemény:

"Érdekes, hogy ezeknél a kérdéseknél nem hangoztatják a "tudósok x százaléka egyetért" baromságokat, mert itt még a 10%-ot sem érnék el."

Ebben nem vagyok biztos, mert az egyet nem értő 90% hovatovább hallatni sem meri a hangját, félve a megtorlásoktól. Ők inkább meghúzzák magukat, és remélik, hogy előbb-utóbb elmúlik ez a genderőrület.

Arcade Macho 2021.11.11. 12:52:23

@különvélemény: bocsi de az hogy kukasauto vezeto legyen es akkor leesz.rja a matekot azt ott helyben kemenyen kell szulokent szankcionalni...
azaz hat el lehet engedni meg igazat lehet adni a 10 eves gyereknek... csak az aki ilyen barom annak en nem akarom a nyugdijat fizetni, dogoljon csak ehen oregkorara...

Arcade Macho 2021.11.11. 12:54:33

@1komment: latom nem erted a problema lenyeget...
amikor a gyerek mar felnott, akkor mar el van dontve a libtardok szerinthogy milyen nemu lesz
ezert kell a velemenyuk szerint akkor beavatkozni hogy a tinedzsekori pubertas hormonjai ne alakitsak ki a gyerek / tinedzser karakterisztikajat

azaz ma ez a trendy meg tutti meg szuperratyi

Arcade Macho 2021.11.11. 12:59:49

@arandanos: van az a foratyi barom az USAban, az mar egy 2017es videoban ajanlgatta a hormonblokkolokat
a republikanusok meg mar felszolaltak hogy ez hogy lehet hogy a szexualis csonkitasokat szankcionaljak ezeket a szuperratyikat meg nem...

a cikkben azt irjak hogy valami idiota allat az lehetove tenne a szupermacso gyerekeknek hogy bemenjenek a noi budiba
ha neked ez okes akkor en nem akarok ilyen hulyekkel egyutt elni nem lehetne hogy eltakarodsz innen? aztan majd kint a Kanaanban a lanygyerekednek elmagyarazod hogy a 16 eves fiu kamasz miert jo ha nezi ot pisiles kozben... mert o eppen genderfkuid es akkor eppen egy noi egyed...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.11. 13:01:03

@Arcade Macho:

Semmi gond azzal, hogy kukásautó-vezető akar lenni, de akkor el kell neki magyarázni, hogy csak akkor lehet kukásautó-vezető, ha csillagos ötös jegyeket szerez matekból. :D Oszt lehet számoltatni vele, hány kukát tud kiüríteni egy fordulóval, mennyi lesz a kukánkénti súly és az összsúly, milyen útvonalon kell haladnia, hogy a legrövidebb úton bejárja az összes kukát (logisztika), mennyi üzemanyag kell ehhez, később meg lehet még nehezebb feladatokat megoldani kukásautó-témában. Mire az összes ide tartozó matekfeladaton végigmegy, meg is utálja a kukásautózást: mission completed. :DDD Ha nem, idővel akkor is kinövi.

arandanos 2021.11.11. 13:58:08

@Arcade Macho: Ilyen stílusra nem szokásom válaszolni, de most kivételt teszek, mert épp ebédeltem egy jót :P
Nem gondolom, hogy ez jó ötlet, egyrészt kell valami kontroll (pszichológus segítsége), hogy feltárja, tényleg a "nemváltás"-e a megoldás a gyerek problémájára (mert aki tényleg más, az szenved ettől, nem csak úgy jódolgában kitalálja). Másrészt jobb megoldásnak gondolom, hogy fiú- és lányvécé mellett legyen még egy "semleges". Így a ciszneműeket sem érné hátrány.

citrix 2021.11.11. 14:12:28

Nem életszerű az egész sztori. Tegyük fel, a lurkók érdeklődnének a lánykák iránt és beadják a mesét hogy a leányöltözőt használhassák. A csajok kinyesik őket abban a pillanatban a parajosba. Fordított eset se túl reális hogy leánykák akarnának a fiúöltözőben átöltözni... Agyament marhaság ez az egész, nagyon ráérnek arrafelé hülyeségeken agyalni. Mondjuk nálunk is sok baromságra hoznak törvényt a párt napi igényeinek megfelelően a bábszínházban aminek tetején kis vörös csillag díszelgett annak idején.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.11. 14:41:27

@citrix:

Nem keresek linket, keress utána, magyar hírportálon is megjelent. Az USA-ban nem egy esetben előfordult, hogy férfi rab nőnek vallotta magát, és a börtön köteles volt a női börtönben elhelyezni. Oszt pár hónappal később néhány női rab hasa gömbölyödni kezdett.

apro_marosan_petergabor 2021.11.11. 14:44:49

@arandanos: Vannak született, meg nevelt homokosok, illetve sodródóak, mikor értitek már meg...

Sir Gombóc 2021.11.11. 14:53:57

@apro_marosan_petergabor: pont az az egyház, aminél kevés természetellenesebb, deviánsabb szervezet létezik?

Alick 2021.11.11. 15:11:11

@arandanos: A jövő úgyis a semleges, egyéni kabinos vécéké, így senki se hőböröghet.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.11.11. 15:11:30

@arandanos: "A másság nem választás kérdése. Mikor értitek már meg?"

Te meg azt értsd meg, hogy gendertanok terjedésének közepette, amikor sok helyen ez folyik már a csapból is, az, hogy egy srác női ruhába öltözik és kifesti magát, az trendi dolog. Buli, lázadás, stb. de lófaszt valódi másság.

Arcade Macho 2021.11.11. 15:17:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mondhattam volna az aramvezetest is
nem akarom a kukasauto vezetoket bantani, tobbre tartom oket mint a sok libtardot....

Arcade Macho 2021.11.11. 15:22:23

@arandanos: ja a cikkben levo skot idiotizmus nem tetszik? de elotte kilered magadnak hogy miert beszelek en a hormonblokkolokrol?

persze legyen meg egy budi, de rogton az kellene hogyha lenne 80 PLUSZ budi, elvegre a gender / nemek szama az a progressziveknel mar eleri a 80at, es ok EGYENLOEK a mar meglevo ket nemmel!!!

de ne jatsszuk mar az agyunkat, ezt mar a South Parkban lefedtek, tok regi tema, csodalom hogy van olyan buzi, akinek ez uj...

amugy meg a FERFI WCben is van sajat resz ahol a nagy dolgot el lehet vegezni, aki magat valamilyen idiotanak definalja, es / vagy baromarcu a szuloje es/vagy szegyellos az siman be tud oda menni... erre kulon torvenyt hozni az kretenseg

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.11.11. 15:25:26

@arandanos: A másság nem választás kérdése. Mikor értitek már meg?"

Te meg azt értsd meg, hogy a gendertanok terjedésének közepette, amikor sok helyen ez folyik már a csapból is, az, hogy egy magát addig heterónak tartó, gyenge egyéniségű srác női ruhába öltözik és kifesti magát, az trendi dolog. Buli, lázadás, akármi, de lófaszt valódi másság.

Arcade Macho 2021.11.11. 15:34:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez is elofordult, de amit mostanaban tesznek hogy egypar kretent raengednek a futobajnoksagra ott mondtak hogy a leggyosabb noi futonal van USAban 200 olyan tinedzser fiu aki lenyomna...
nos akkor mar csak az a kerdes hogy mitol lesz no a no... de ez is le volt mar targyalva egy South Park reszben

de megemlithetnem azt az esetet is amikor a buzi elment női intim gyantazasra, es odatolta a szőrös golyszijait a tavolkeleti csajszinak...

Serény Vélemény 2021.11.11. 15:39:04

@arandanos: Ha valaki szenved attól, hogy ő "más", akkor egyszerűen hagyja abba, és legyen normális. Nem sokkal jobb normálisként szenvedni, mint "másként"?

Alick 2021.11.11. 15:55:04

@arandanos: A másság nem választás kérdése. Mikor értitek már meg?"

A hajlam adott, de hogy mit kezd vele, az már választás kérdése. Sok biszexuálisnál a hajlam sincs bedrótozva, jelentős számú ember egész életében valamennyire genderfluid marad.

Alick 2021.11.11. 15:57:18

@arandanos: A másság nem választás kérdése. Mikor értitek már meg?"

Az igaz, hogy az erős hajlam külön kategória - ők a punci, illetve ánuszvadászok, nimfománok.
Ez viszont - szexuális beállítottságtól függetlenül - patologikusnak tekinthető.

különvélemény 2021.11.11. 16:18:02

@Arcade Macho:

Abban a korban, amikor tűzoltó lesz, meg katona, meg vadakat terelő juhász, még nem olyan összetett a gondolkodása, hogy leszarja a matekot mert az úgy sem kell.
Meg egyébként sem szarhatja le, mert nincs karácsonyi ajándék. :D

Az már egy másik kérdés, hogy ha az ilyen libbantak gyereke bejelenti, hogy tűzoltó lesz, és ugye a gyereket hagyni kell kibontakozni, akkor el lehet költeni a gyerek egyetemére félretett pénzt. Mert, ha már libbant a szülő, akkor legyen következetes. :)
Ha meg meggondolja magát, a képébe kell vágni, hogy így jártál, gondolom ez a módi arrafelé.

élhetetlen 2021.11.11. 17:42:35

@Liba bizottság: „Ebben a korban még inkább csak terelgetés, érzékenyítés zajlik.”. Hogy kerül egymás mellé a terelgetés és az érzékenyítés? Terelgetésről szó sincs, az érzékenyítés meg szükséges.
„Érzékenyítésnek nevezhetjük mindazt a tudatos vagy tudattalan, tervezett vagy spontán befolyásolást, nevelést, mely attitűdalakító hatásával odafigyelésre, empátiára és a „normálistól”, a megszokottól való eltérés elfogadására nevel.”.
El kellene érnünk, hogy ne köpjenek le egy stábtagot a Hősök terén, csak azért, mert fekete, ne üvöltsenek le a villamosról egy félvér kislányt, és értsék meg, hogy attól, hogy valaki homoszexuális, még lehet ragyogó orvos. Ha egy gyerek otthon csak azt hallja, hogy minden arab kecskepásztor, és nem hall mást, akkor úgy marad.
Egy személyes történet. Egy házaspár, akivel Budán egy házban lakom, és Balatonon is egy városban van nyaralónk, nálam szokták letenni a bringákat, mert a strand mellett vagyok. 15 évig voltunk nagyon jó viszonyban. Három éve, jöttek, előtte kaptam meg az unokahúgom lánykérési fotóit, boldogan mutatom, a feleség nem látja a fiút, mert fekete. Aztán ahelyett, hogy gratulálna, ahogy szokták, azt kérdezte, hogy és mit szólt a család. És még, hogy hol fognak élni, Afrikában, vagy Magyarországon? A srác már Angliában született, ott is diplomázott. Nem vártam meg, míg megkérdezi, hogy ezután csak banánt esznek-e, visszakérdeztem, hogy komolyan gondolja-e, hogy minden feketénél okosabb, csak azért, mert fehér. Azóta nem beszélnek velem. Normális?
Ez a sztori is egy érzékenyítési kísérlet, bár nálad már azt hiszem, késő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.11. 18:25:02

@élhetetlen:

"visszakérdeztem, hogy komolyan gondolja-e, hogy minden feketénél okosabb, csak azért, mert fehér. "

Magyarán agresszív, személyeskedő és sértő voltál. Ne csodálkozz, hogy nem, állnak szóba veled.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.11. 18:33:43

@élhetetlen:

"És még, hogy hol fognak élni, Afrikában, vagy Magyarországon? A srác már Angliában született, ott is diplomázott."

Ezt a kisujjából kellett volna kiszopni az ismerősödnek?

Arcade Macho 2021.11.11. 18:59:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hajjaj nem csak ez a gond, hanem azontul a banan mint etel TILTVA van, nem szabad rola beszelni, nem szabad megvenni, sot a helyi zoldsegesnel is ki kell lobbizni hogy ne arulhasson banant
kerul amibe kerul

de mondom a legszomorubbat, keszulj fel mert kemeny lesz
nem szabad lila majmozni senkit... hiaba tanyakozponti, egyszeuren tilos lesz mert bekerult egy fekete

élhetetlen 2021.11.11. 21:05:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: „Magyarán agresszív, személyeskedő és sértő voltál”. Hogyne, a te világlátásod szerint. A nem látja, mert fekete, a gratuláció helyett a kérdés, hogy mit szólt a család, ami legfeljebb akkor lenne érthető, ha egy börtönből szabadult gyilkos lenne a kérő, ez ugye nem előítéletes, és nem sértő, csak az én visszakérdezésem, mikor elegem lett.
„Ezt a kisujjából kellett volna kiszopni az ismerősödnek?”. Nem, erről beszéltünk, csak a fényképekig arról nem, hogy a srác fekete. Mondom, tudták, hogy a hugi Angliában él, arról is, hogy úgy néz ki megtalálta a párját, és Angliában, miből gondolták, hogy nem ott fognak élni? Ja, arról nem beszéltünk, hogy (most már a férje) fekete. Ekkor borult a bili. Maradj magadnak.

élhetetlen 2021.11.11. 21:31:02

@Liba bizottság: Ez komoly? Megismétlem. „Érzékenyítésnek nevezhetjük mindazt a tudatos vagy tudattalan, tervezett vagy spontán befolyásolást, nevelést, mely attitűdalakító hatásával odafigyelésre, empátiára és a „normálistól”, a megszokottól való eltérés elfogadására nevel.”. A másság elfogadására irányul. Nincs olyan, hogy a csak rasszizmussal szembe érzékenyítünk, vagy csak az LMBTQ érzékenyítésről beszélünk.
„De miért nem látja? Sötét a háttér?”. Nem, azért nem akarja, mert úgy döntött, hogy egy fekete arc nem felismerhető. Itt a gond.

élhetetlen 2021.11.11. 21:51:21

@Arcade Macho: Ezt írtam: „Nem vártam meg, míg megkérdezi, hogy ezután csak banánt esznek-e”.
„hajjaj nem csak ez a gond, hanem azontul a banan mint etel TILTVA van, nem szabad rola beszelni, nem szabad megvenni, sot a helyi zoldsegesnel is ki kell lobbizni hogy ne arulhasson banant, kerul amibe kerul”.
Tényleg csak ezt szűrted le egy mondatból, nem azt, hogy felháborító, hogy valaki lenézi a nála tanultabb, okosabb feketét, mert szerinte egy fekete csak egy majom? Tényleg csak ennyi eszed van? Ne válaszolj a kérdésre, nyilvánvaló hogy csak ennyi eszed van.

Arcade Macho 2021.11.11. 22:53:02

@élhetetlen: en azt tudom hogy egy ven varom vagy, nem kell tobbet itt bizonygatni...

de raadasul egy rasszista g.ci vagy az a helyzet, mert elojottel a banannal, ugy hogy egy NEGERROL pofaztal elotte

élhetetlen 2021.11.12. 00:28:27

@Arcade Macho: Előfordult már veled, hogy megértettél valamit egy kommentváltásból? Arról írtam, hogy az adott házaspár azért nem gratulált az lánykéréshez, ahogy illett volna, mert a kérő fekete. És az, hogy a negyedik durva kérdés után úgy döntöttem, hogy „Nem vártam meg, míg megkérdezi, hogy ezután csak banánt esznek-e”, mert szerintük egy fekete csak egy majom, ebből hol következik, hogy én vagyok egy vén barom? Nem te vagy egy kicsit szövegértésre képtelen elborult agyú?
Majd, ha felfogod, hogy mi a különbség aközött, hogy előjöttem a banánnal, vagy nem vártam meg, hogy előjöjjenek a banánnal, akkor beszélj.
„egy rasszista g.ci vagy az a helyzet, mert elojottel a banannal, ugy hogy egy NEGERROL pofaztal elotte„. A banánügyet már leírtam, vagy érted, vagy nem, de már nem feltételezem, hogy érted. A „NEGER” az unokavejem, intelligens, képzett, okos ember veled ellentétben, és ha Magyarországba jönnek, meglátogatnak, megfőzöm a kedvenc kajájukat, most nyáron nálam nyaraltak Balatonon, kedvelem, tehát rasszista vagyok. Te meg nem vagy hülye, ugye?

élhetetlen 2021.11.12. 00:46:31

@Liba bizottság: Jaj. Megpróbáltam elmondani, hogy nincs terelés, és mi az érzékenyítés. Belököd ezt a képet, amit már sokan megtettek, és elhiszed, hogy, ha a gyereked tudja, hogy ilyen is van, attól homo vagy leszbi, vagy transzvesztita lesz? Liba. Felraktál egy női portrét. Ha nő vagy, akkor, ha látod az általad berakott linket, már nem lennél nő? Ugyanez férfiban. Lehet „nevelni”, lásd Oscar Wilde, megnősült, lett két gyereke, mire rájött, hogy ez nem az ő élete, vállalta a börtönt, a száműzetést, pedig nem „befolyásolták” ilyen linkek. Nálad tiltott a gondolkodás, vagy csak nem megy?

Serény Vélemény 2021.11.12. 08:29:22

@élhetetlen: "és mi az érzékenyítés."
"„Érzékenyítésnek nevezhetjük mindazt a tudatos vagy tudattalan, tervezett vagy spontán befolyásolást, nevelést, mely attitűdalakító hatásával odafigyelésre, empátiára és a „normálistól”, a megszokottól való eltérés elfogadására nevel.”"

Akkor segítek egy kicsit, hogy értsd is, hogy ez mi: az a szó, hogy "norma" eredetileg zsinórmértéket, szabályt jelent, amikor egy "normális" embernek kifogása van az érzékenyítés ellen, akkor az ellen van kifogása, hogy valamit, ami a szó szoros értelmében görbe, beállítanak úgy, mintha egyenes lenne. A zsinórmérték ugyanis pont az egyenes, és a függőleges egyenes meghatározására szolgál. Te mondhatod valamire, ami nem normális, hogy normális, de ettől még az nem lesz az, és abból a tébolyból, amit ez jelent, hogy ti. minden görbére csak egyenesként lehet hivatkozni, én nem kérek, ezért minden érzékenyítést alapjáraton elutasítok.
És így még mindig normálisabb vagyok, mert ez az agymosás elkerülésének egy módszere.

Ragaszkodok a normáimhoz. Nem ahhoz, hogy te az én normáim szerint élj, hanem ahhoz, hogy én élhessek a saját normáim szerint, és lehetőleg nem úgy, mint Lót Szodomában!

Serény Vélemény 2021.11.12. 08:33:58

@élhetetlen: "az adott házaspár azért nem gratulált az lánykéréshez, ahogy illett volna, mert a kérő fekete"

Ez nem derült ki az eredeti hozzászólásodból. Másrészt és akkor mi van? Miért csak odafelé kell érzékenynek lenni? Visszafelé ez miért nem bűn? TE miért nem fogadod el ebben az esetben normálisnak azt, hogy ők nem tudnak azonosulni azzal, amikor egy afrikai származású ember házasodik egy fehérrel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.12. 11:59:07

@élhetetlen:

"tudták, hogy a hugi Angliában él, arról is, hogy úgy néz ki megtalálta a párját, és Angliában, miből gondolták, hogy nem ott fognak élni?"

Annyira lehetetlen elképzelés, hogy Magyarországra költözzenek?

Ami meg a banánt illeti, itt a saját előítéleteidet vetítetted ki a szomszédaidra. Ők nem említettek semmiféle banánt, de TE feltételezted róluk, hogy elő fognak jönni a banánnal. Szóval ha itt valaki előítéletes és rasszista, akkor bizony sajnos TE vagy az. :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.12. 12:11:08

@Serény Vélemény:

"és abból a tébolyból, amit ez jelent, hogy ti. minden görbére csak egyenesként lehet hivatkozni,"

A szokásos balliberális véleményterror. Plusz némi Newspeak, mert a régóta bevett szavak, fogalmak jelentését az értelmetlenségig kitágítják csak azért, hogy az abnormális is beleférjen, a görbe is beleférjen az egyenes definíciójába.

Arcade Macho 2021.11.12. 16:11:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: bocsi de en oszinten nem fogok tullszoknyaban buziskodni a gyerekem elott mert egypar cickany levert par buzit Pecsett
es a miatt sem mert itt van egy elhetetlen szalonrasszista ven barom es oszerinte az en normam az nem megfelelo

ugyanakkor a gyerekkel elbeszelhetek olyanrol hogy a kovereket probalja meg kevesbe cinkelni legfokeppen ha az a gyermek szegeny felig autista

ja en nagyon jol tudom ez a tarsadalmilag FEJLETTEBB nyugaton mar egy megoldott problema, semmi bullying nincsen semmi leszaakdo gyerek nincsen naluk, semmi szegregacio nincsen, a pakik vezetik az iskolai nepszerusegi listat hogy ok a legudvariasabbak a nokkel

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.12. 18:11:43

@Arcade Macho:

Isten őrizz, eszemben sem volt azt sugallni, hogy el kellene fogadnod az ő normáit. Én sem fogadom el őket.

élhetetlen 2021.11.12. 18:34:39

@Serény Vélemény: Tehát te mondod meg, mi a norma, de te ne segíts nekem az értelmezésben ennyi ésszel. „akkor az ellen van kifogása, hogy valamit, ami a szó szoros értelmében görbe, beállítanak úgy, mintha egyenes lenne.”. Nem erről van szó, csak arról. hogy fogadjuk el, ha valaki valamilyen szinten görbe, mert attól még lehet értékes. „a szó szoros értelmében görbe”. Ez már vicc, a legokosabb kollégám gerincferdüléses, és púpos volt. Ki kellett volna közösítenünk, vagy csúfolni kellett volna, mert nem olyan deli legény, mint esetleg te vagy, csak az eszed kevesebb, mert arra nincs zsinórmérték? Nem, és az érzékenyítés arról szól, ismétlem, hogy fogadjuk el azt is, ha valaki bármilyen módon görbe.
„Ez nem derült ki az eredeti hozzászólásodból”. De kiderült. És nem baj, hogy nem érted, hogy az még nem fordult elő szerintem, ha egy fehér fiú (jól képzett, intelligens) kéri meg egy fehér lány kezét, akkor az ismerősök nem gratulálnak, hanem azt kérdezik, hogy mit szólt ehhez a család. Tudom, ehhez már gondolkodni kéne.
„TE miért nem fogadod el ebben az esetben normálisnak azt, hogy ők nem tudnak azonosulni azzal, amikor egy afrikai származású ember házasodik egy fehérrel?”. Elfogadni elfogadtam, de normálisnak nem tartom. Nekem egy embernél az számít, hogy milyen ember, nem pl. a bőrszíne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.12. 18:49:53

@élhetetlen:

"az még nem fordult elő szerintem, ha egy fehér fiú (jól képzett, intelligens) kéri meg egy fehér lány kezét, akkor az ismerősök nem gratulálnak, hanem azt kérdezik, hogy mit szólt ehhez a család. "

Ez a kérdés azért is elhangozhatott, mert tudták rólad, hogy rasszista vagy. :)

élhetetlen 2021.11.12. 20:32:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: „Annyira lehetetlen elképzelés, hogy Magyarországra költözzenek?”. Hát igen mert ha lesz gyerekük, az félvér lesz, és vagy leüvöltik a villamosról, vagy leköpik, mert ezek megtörténtek bőrszín miatt, bár szerinted én vagyok az egyetlen rasszista az országban. Idei nyári sztori. Balaton, a srác lefekszik a matracra, a felesége és az anyósa hazamentek szárazra cserélni a fürdőruhát, tíz perc. Arra értek vissza, hogy négy pasi áll a férj körül, és hallják, hogy, persze magyarul, azt kérdezik, hogy övé-e a strandtáska, és mutassa meg, mi van benne. A nők elhajtották őket, és abban maradtunk, hogy a férj sehova nem megy egyedül Magyarországon, mert bárhol atrocitás érheti.
„Ami meg a banánt illeti, itt a saját előítéleteidet vetítetted ki a szomszédaidra.”. Logikád meg olyan, amilyen, a hozzáálláshoz nem kellett nekik banánt említeni.
Csak ennyit írtam, hogy négy nem odaillő kérdés utánra azt mondtam, hogy „Nem vártam meg, míg megkérdezi, hogy ezután csak banánt esznek-e”. Ez kivetítés az előző kérdések tükrében?

élhetetlen 2021.11.12. 22:27:26

@Liba bizottság: „Még jó, hogy kiskorában nőnek öltözött bácsik nem próbálták rávezetni, hogy ő valójában kislány szeretne lenni, később nem indították el nála a pubertás blokkolását, majd a nemátalakító műtétet.”. Na, most mit mondtál? Nem vállalta fel a felismert homoszexualitását, nem ment börtönbe, aztán száműzetésbe, függetlenül attól, „hogy kiskorában nőnek öltözött bácsik nem próbálták rávezetni, hogy ő valójában kislány szeretne lenni, később nem indították el nála a pubertás blokkolását, majd a nemátalakító műtétet”? Nincs egy kis zavar az agyadban?

élhetetlen 2021.11.12. 22:34:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, logikád penge éles, én boldogan mutatom a fényképeket, ebből ők arra következtetnek, hogy rasszista vagyok. Képes vagy gondolkodni, vagy hogy hoztad ezt össze?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.13. 13:37:55

@élhetetlen:

"szerinted én vagyok az egyetlen rasszista az országban"

Nem vagy egyedül, ezt soha nem állítottam. Ne szalmabábozz.

" Ez kivetítés az előző kérdések tükrében? "

A saját látens rasszizmusod mutatkozott meg ezzel.

" A nők elhajtották őket"

Elég nagy tutyimutyi lehetett az a férfi, ha a két nőnek kellett elzavarnia a kíváncsiskodókat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.13. 15:00:34

@Liba bizottság:

Igazán bemásolhattad volna még a következő mondatot is:

"A Breitbart hírportál közben kiderítette: McAuliffe gyermeke magániskolába jár, ahol nem tartanak ilyen jellegű foglalkozásokat."

Vagyis bort iszik és vizet prédikál. Avagy más f@szával veri a csalánt.

élhetetlen 2021.11.13. 15:52:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Remélem nem vagy pszichológus, mert ennyi hülye következtetést levonni rajtad kívül kevesen tudnak, bár van itt pár zavaros agyú fazon.
„Nem vagy egyedül, ezt soha nem állítottam.”. Én meg nem mondtam, hogy állítottad. A sarkítás fogalmát nem ismered?
„A saját látens rasszizmusod mutatkozott meg ezzel.”. Persze, mert az szóba sem jöhet, hogy éppen nagyon boldog voltam, mint a nagynéni. és azért mutattam lelkesen a fotókat. Okos vagy. Sőt, az esküvői képük is azért van kinagyítva a szobám falán, hogy naponta kiakadhassak, mint látens rasszista, azon, hogy az unokavejem fekete. Kicsit görbe a gondolkodásmódod.
„Elég nagy tutyimutyi lehetett az a férfi”. Nem tutyimutyi, hanem egy értelmes ember, aki egy idegen országban egy strandon nem áll le négy férfival cirkuszolni, mikor azt sem tudja, hogy mit is akarnak, és tudja, hogy hiába mond bármit, úgy sem értik.
De most már felejts el. Van itt pár szellemi társad, beszélgess velük.

élhetetlen 2021.11.13. 16:45:12

@Liba bizottság: Utolsó kör részemről. Egy gyerek, mire felnő, nagyon sok mindennel találkozik, ami látható. Vakkal, púpossal, törpével, feketével. Az érzékenyítés csak arról szól, hogy, ha valaki elmondja nekik, hogy ilyen is van, ez is része a világnak, attól még nem lesz zavar az agyában, attól esetleg igen, ha olyat lát, amiről semmit nem tud. Ugyanez vonatkozik a szexualitásra is. Ha tudja, hogy két egynemű is szeretheti egymást, akkor nem zavarodik össze, ha találkozik egy ilyen szituval. És attól, hogy egy kiskorú lát egy vakot, még nem akar vak lenni, legfeljebb, ha tudja, hogy ez mit jelent, nem fogja a vak mellett elkezdeni, hogy nézd ezt a hülyét, mit tapogat itt a botjával. És, ha tudja, hogy az is része a világnak, hogy vannak egynemű kapcsolatok is, attól még nem akar homó vagy leszbi lenni.
De, ha úgy neveled fel, hogy aki eltér tőled vagy a férjedtől, az aberrált kretén, azzal okozhatsz problémát neki is, és a társadalomnak is. Olyan lesz, mint te, aki elhiszed, hogy, ha hall a másságról, akkor más lesz, vagy beeszi, hogy csúnya emberek a szülők tudta nélkül nemátalakító műtéteket végeznek az iskolákban (mert ilyen komment is volt már). Befejeztem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.14. 07:23:19

@élhetetlen:

Önjelölt pszichológusna itt vagy te.

És igen, épp a sarkítás ténye fejezte ki a látens rasszizmusodat.

"Kicsit görbe a gondolkodásmódod"

Most már nemcsak a görbéről állítod, hogy egyenes, hanem az egyenesről állítod, hogy az görbe. Igazi, jellegzetes balliba gondolkodás. Számodra az aberrált a normális és a normális az aberrált.

Nem érzed cikinek, hogy két nőnek kell megvédenie egy életerős fiatal férfit? :DD Mondjuk ez is az aberráltságodat bizonyítja: a férfi legyen gyenge és határozatlan, a nő meg legyen erős és határozott. :P

élhetetlen 2021.11.15. 00:46:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: „Nem érzed cikinek, hogy két nőnek kell megvédenie egy életerős fiatal férfit? :DD Mondjuk ez is az aberráltságodat bizonyítja”. Ez a szöveged meg azt, hogy teljesen hülye vagy. Mit nem értesz azon, hogy ez nem erő kérdése, napozott, és fogalma sem volt, hogy mit hadoválnak neki magyarul, mert nem érti. Válaszoljon angolul a nem tudja mire? Védje meg magát, mikor azt sem érti, hogy mit akarnak? Józan ésszel megvárta, míg visszaérnek a magyarul tudók. Nem én vagyok aberrált, te vagy segghülye, de nem számít, fejezzük már be, már írtam, van itt pár szellemi társad, beszélgess velük.
süti beállítások módosítása