Kúl, közvetlen, keresztény

Szólj Be a Papnak!

Tudtad, hogy vannak gamer papok?

2020. május 20. - Phil Melanchthon

Nemcsak hogy vannak Magyarországon is, de most egy csapatot összeállítottunk belőlük, és egy online esemény keretei közt találkozhatunk velük. Valószínűleg megtudjuk, hogy mi a kedvenc videojátékuk, de leginkább olyan kérdések kerülnek terítékre, mint a jó és rossz kérdése a játékokban, a szerepjátékok személyiségformáló hatása vagy éppen az, hogy szabad-e „játékból” mészárolni. Az interaktív alkalom lényege az, hogy a nézők által kommentben küldött kérdésekre érkeznek majd válaszok.

zsolt_atya1.jpg

Kiss Zsolt Attila, római katolikus plébános

Az talán el is várható, hogy Amerikában akadnak olyan lelkészek, akik Twitchen streamelve hirdetik Isten igéjét, az viszont kellemes meglepetést jelentett, hogy rövid idő alatt sikerült találni olyan magyar papokat, lelkészeket, akik otthonosan mozognak a gamer világban is.

Az evangélikus teológus (azaz lelkész-növendék), egyúttal e-sportoló Kutyej Dániel tavaly a békéscsabai TEDx keretei közt tartott előadást a közösségépítés kérdését feszegetve, többek között arra is kitérve, hogy vajon az on-line vagy az off-line kapcsolat a jobb, és miért?

Kiss Zsolt Attila római katolikus plébános talán azzal a kérdéssel is szembesül majd, hogy a gyakran mesterségesen szembeállított, egymást követő két pápa, XVI. Benedek és az online kommunikációs csatornákkal jó viszonyt ápoló Ferenc pápa miért ítélte el egyöntetűen a videojátékokat és ő személyesen mit gondol erről aktív játékosként.

Damásdi Péter református teológiai hallgató, segédlelkész az eseményre készülve párhuzamot vont a gamer közösség és az egyház közt.

Az esemény trailere

Czirják János Tamás görögkatolikus pap informatikusnak készülve jött rá, hogy nem a számítógép előtt szeretné eltölteni az életét, hanem emberekkel szeretne foglalkozni. Ugyanakkor soha nem hagyta el teljesen a digitális világot sem. Jelenleg a Budai Görögkatolikus Parókia káplánja.

A beszélgetésen részt vesz Hartyándi Mátyás, játékpedagógus és mentálhigiénés szakértő is. Bemutatkozás szerint szakterülete a szerepjáték-pedagógia és az érzelmi intelligencia fejlesztése; a lelki egészség közügyét szeretné szolgálni előadásaival, tanácsaival.

A moderátor Kiss Ákos, startup-szakértő lesz. 

Várjuk az érdeklődőket és kérdéseiket az eseményen május 25-én!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoljbeapapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr2815709254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Célkereszt 2020.05.21. 08:19:14

Jé, a papok is embereke.
süti beállítások módosítása